Sala d'expertes i experts Torna enrere

Jesús Vilar Martín

Secretari general de la Universitat Ramon Llull. Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.

Àmbits de coneixement: Ètica professional en l’acció socioeducativa, formació de professionals reflexius en entorns de complexitat i construcció de xarxes socioeducatives, disseny i planificació de propostes socioeducatives amb infància i adolescència vulnerable, fonaments de l’educació i la pedagogia social.
Expert en: Infància · Infància vulnerable · Pobresa infantil · Educació social ·

Formació

Diplomat en Magisteri, llicenciat en Pedagogia i Doctor en Pedagogia per la UB.

Experiència

Professor de Pedagogia social, Ètica professional i Pràcticum a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL. Mestre, educador social i pedagog d’infants i adolescents en situació de risc social en centres de protecció i justícia de la Direcció General de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Publicacions

Ha publicat llibres sobre educació i projectes socials, a més de capítols de llibres relacionats amb l’acció socioeducativa i la formació de professionals. També ha publicat materials tècnics i recursos pedagògics.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

La incorporació de l’educació social a l’escola

La incorporació de l’educació social a l’escola

L’escola és un espai fonamental en la vida dels infants i joves, però ha deixat de ser l’agent formatiu principal. Incorporar l’educació social a l’escola és la manera d’obrir-la de nou al món.

Com implementar l’ètica en la pràctica quotidiana de les professions socioeducatives

Com implementar l’ètica en la pràctica quotidiana de les professions socioeducatives

Avui dia, ningú no discuteix que l'ètica és un element central de la pràctica de qualsevol professió, especialment, en aquelles que tenen a veure amb acompanyar les persones. Aquestes són professions on no es pot ser neutral i mantenir-se al marge, sinó que cal influir en la realitat, però treballant des de la imparcialitat.

Consulta més articles