Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

24.01.23 - Aquest any, el Consell Directiu convoca una Assemblea General Extraordinària (AGE) amb motiu d'una modificació del Reglament de Règim Intern (RRI) amb l'objectiu d'ampliar el nombre de places per a membres vocals del Consell Directiu del MCECC.

Així doncs, amb la voluntat de millorar la representativitat territorial en el si de l'òrgan de govern del Moviment, el Consell Directiu compta amb 19 places que, amb la incorporació de nous territoris, s’amplien fins a 22. Concretament, l'AGE d'enguany es du a terme per poder ampliar una plaça al Territori Sant Feliu, i se celebrarà just abans de l'Assemblea General Ordinària (AGO), a les 09.45 hAixí doncs, en aquest marc es reforma l’article 3.2.2. del RRI. A més d’aquesta ampliació, es contempla 1 plaça per als Territoris Mallorca Menorca i 1 plaça per al Territori Girona. Aquests darrers, en ser territoris nous al Moviment, es podrien ampliar com a Consell Directiu votant, directament, els membres a l’AGO.

Per a tot això, amb la convocatòria de l'AGE i de l’AGO de 2023, ha tingut lloc un període de presentació de candidatures per a aquelles persones que vulguin formar part d’aquest òrgan del MCECC. Atès que hi ha 3 membres als qui se’ls acaba el mandat, 1 que expressa la voluntat de no renovar, 2 vacants i 1 extraordinària que s’haurà de votar a l’AGE, cal cobrir un total de 9 places disponibles per al Consell Directiu. La votació es durà a terme en el marc de l'Assemblea General Ordinària, com habitualment. 

En termes generals, l’horari previst per dissabte és:

👉 Consulta la pàgina web destinada a l'AGE i amplia la informació!

Construïm junts i juntes el Moviment!

23.01.23 - Tot seguint el calendari de l'Assemblea General Ordinària (AGO), publiquem les esmenes, dubtes i/o propostes dels Centres i Clubs d'Esplai del Moviment, vinculades a l'ordre del dia i el posicionament per part del Consell Directiu.

L'òrgan de govern del MCECC ha valorat un total de 13 aportacions -entre esmenes, dubtes i propostes- que es van presentar entre el 28 de desembre del 2022 i el 18 de gener d'aquest any. Els membres del Consell Directiu, que es van reunir el 18 de gener, van valorar totes les aportacions rebudes. Així doncs, els consellers han aclarit dubtes i han deliberat resposta a les esmenes que han anat arribant durant el procés previ a l'AGO d'aquest dissabte, 28 de gener. Tot plegat, està recollit en el document que cal revisar abans de l'Assemblea.

Mitjançant el següent enllaç podeu consultar el fitxer amb totes les aportacions que s'han rebut dins del termini establert i les valoracions que n'ha fet el Consell Directiu. Dites consideracions estan organitzades segons els documents o punts als quals fan referència.

És especialment rellevant que els equips de responsables que assistiu a l'AGO del 28 de gener al Teatre Modern del Prat de Llobregat (plaça de la Vila, 5) conegueu el contingut d'aquest document per saber què es votarà durant l'Assemblea.

El Consell Directiu agraeix les aportacions rebudes. Si encara no ho heu fet, reviseu les últimes indicacions abans d'arribar al municipi del Baix Llobregat. Us hi esperem!

Coneixem els projecte presentat

Pau Pujol, membre del Consell Directiu, i Arnau Lonca, promotor de les Zones 11, 12, 13 i 15 presenten conjuntament, de cara a l'AGO, un projecte: Curs d'excursionisme per a Esplais del MCECC.

La proposta té per objectiu oferir "un espai formatiu i d'aprofundiment exclusivament en matèria d'excursionisme, donant les eines necessàries per a totes aquelles monitores i monitors que vulguin descobrir i iniciar-se o ampliar coneixement sobre l'activitat i fer-la realitat al seu Esplai". 

Construïm junts i juntes el Moviment!

18.01.23 - Un cop tancat el període de presentació de candidatures al Consell Directiu i quan falten 10 dies per a l'AGO, comuniquem els candidats i candidates i la distribució de places corresponent. Tot seguit, els nous candidats/es que es presenten.

Us fem arribar els respectius currículums, tal com estableix el Reglament de Règim Intern del MCECC:

Enguany, les 4 persones que finalitzen el seu mandat a Consell Directiu són:

  • Queralt Campàs i Poch (Terrassa), que expressa la voluntat de ser reelegida.
  • Christiano Vargas Vela (Barcelona), que mostra la voluntat de ser reelegit. 
  • Eli Coll i Rialp (Barcelona), que expressa la voluntat de no renovar. 
  • Per altra banda, l’Arnau Solé i Bargalló (Tarragona) expressa la voluntat de no seguir el seu mandat i, per tant, la seva plaça també queda vacant. 

Altrament, l’Àlex Moreno i Urpí, referent de les Zones 11 i 12 de Terrassa, passa a ocupar una de les places del territori Tarragona, atesa la seva possibilitat de poder-los acompanyar de manera més propera, deixant lliure la seva vacant del territori Terrassa. 

Així doncs, són 4 les places que queden vacants, a les que cal afegir les altres dues (Urgell i Tarragona) que no van ser ocupades l’AGO del 2022 per manca de candidatures presentades. 

El Consell Directiu compta amb 19 places que, amb la incorporació de nous territoris, s’amplien fins a 22. Per poder ampliar una plaça a Territori Sant Feliu, enguany es du a terme una Assemblea General Extraordinària (AGE) just abans de l’Assemblea General Ordinària (AGO). Així doncs, en aquest marc es reforma l’article 9 del Reglament de Règim Intern.

A més d’aquesta ampliació, es contempla a més 1 plaça per als Territoris Mallorca i Menorca, i 1 plaça per al Territori Girona. Aquests darrers, en ser territoris nous al Moviment, es podrien ampliar com a Consell Directiu i votant, directament, els membres a l’AGO.

Per tot això, amb la convocatòria de l'AGE i de l’AGO de 2023, ha tingut lloc un període de presentació de candidatures per a aquelles persones que vulguin formar part d’aquest òrgan del MCECC. Atès que hi ha 3 membres als qui se’ls acaba el mandat, 1 que expressa la voluntat de no renovar, 2 vacants i 1 extraordinària que s’haurà de votar en l’AGE, cal cobrir un total de 9 places disponibles per al Consell Directiu. La votació es durà a terme en el marc de l'Assemblea General Ordinària. 

Dissabte 28 de gener se celebrarà l'AGO del MCECC al Prat de Llobregat. És allà on podreu conèixer i parlar amb tots els integrants del Consell Directiu, així com amb la resta de persones que formen el Moviment.

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

divendres

27

gener

Jornada de Responsables (prèvia a l'AGO) 20:00h

A determinar

dissabte

28

gener

AGO - Assemblea General Ordinària 09:00h

A determinar

dissabte

04

febrer

Z15 - Projecte Groc 10:00h

dissabte

04

febrer

Z12 - La dotzena i MoniON 12:00h

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?