Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

19.02.21 - A partir del dilluns 22 de febrer, es reprenen les activitats d'educació en el lleure dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Així ho ha anunciat aquest 19 de febrer el Procicat, dirigit pels departaments de Salut i Interior de la Generalitat, que ha revisat les mesures de prevenció i control vigents contra la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya.

En aquest sentit, ha decidit aprovar una certa flexibilització, molt limitada, de "mesures que han de permetre la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles". Pel que fa a les mesures que caldrà prendre per dur a terme aquesta represa del lleure dirigit a infants d'Infantil i Primària, els grups hauran de ser de màxim 6 persones (tant en espais interiors com a l'aire lliure) i s'hauran de seguir les pautes marcades als protocols d'inici de cursPodeu accedir aquí a tots els documents oficials i a altres el·aborats pel MCECC (com un resum de les mesures a seguir o un document FAQS) en resposta als dubtes que ens heu fet arribar. 

Segons apunten, la decisió del Procicat respon a una tendència a l’aplanament de la corba epidèmica i a un mínim repunt d’alguns indicadors, després de dies en què el descens de la corba era més rellevant i continu. "Arran d’aquest aparent canvi de tendència ocorregut aquests darrers dies, s’ha optat per mantenir una actitud de prudència en relació al gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies. A més, en aquests moments, la pressió assistencial és encara molt alta. Això, combinat amb la presència de la variant britànica que pot revertir a l’alça la corba d’infecció, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis", diuen des de la Generalitat. 

12.02.21 - Els àmbits del MCECC són espais de reflexió, formació i acció que treballen per enriquir i enfortir l’activitat dels Centres d’Esplai federats. Tenen la missió de mantenir al dia la tasca educativa que es porta a terme en aquests centres i vetllar per anar-se actualitzant, tot generant un discurs propi com a Moviment.

Actualment, els Àmbits del MCECC són l’Àmbit d’Educació per la Justícia Global (reflexiona i debat sobre temes de fons rellevants a l’hora de plantejar-nos quina societat volem construir), l’Àmbit Pedagògic (debat i reflexiona sobre aspectes vinculats amb la pedagogia del lleure) i l’Àmbit d’Animació de la Fe (es reuneix per compartir la vivència de la fe i reflexionar sobre com acompanyar als Centres d’Esplai en aquest treball del transcendent).

Les accions i línies de treball principals dels àmbits queden recollides al Pla d’accions del Moviment, de manera que anualment s’aprofundeix en alguna temàtica concreta, oferint materials i recursos als centres. Aquest 2021, les temàtiques que es tractaran (en reunions periòdiques, presencial o virtualment, de les quals us detallem dia i hora) seran:

Àmbit d’Educació per la Justícia Global – Treballar les desigualtats en el si dels Centres d’Esplai. 

 • Dijous 11/02 – 19.30h
 • Dimarts 16/03 – 19.30h
 • Dimecres 14/04 – 19.30h
 • Dimarts 18/05 – 19.30h
 • Dilluns 21/06 – 19.30h 

Àmbit Pedagògic – Promoure la participació infantil als Centres d’Esplai.

 • Dijous 18 de febrer – 19.30h
 • Dijous 18 de març – 19.30h
 • Dijous 15 d’abril – 19.30h
 • Dijous 20 de maig – 19.30h
 • Dijous 17 de juny – 19.30h    

Àmbit d’Animació de la Fe– Acompanyar els monitors/es en el creixement personal i espiritual. 

 • Dimecres 10/02 – 20h
 • Dimecres 17/03 – 20h
 • Dimecres 21/04 – 20h
 • Dimecres 19/05 – 20h
 • Dimecres 16/06 – 20h

A banda, l’àmbit també és un espai de creixement pels membres que el conformen, ja que a les reunions es dedica una estona a conversar sobre algun article, notícia, recurs, etc. Si us interessa alguna de les temàtiques, i tant si sou monitors/es o responsables d’un Centre d’Esplai del MCECC com si ja no ho sou però voleu seguir aportant el vostre gra de sorra al món del lleure, us animem a participar dels àmbits i compartir les vostres inquietuds amb altres persones amb interessos similars. Si vols afegir-te en algun dels àmbits, envia un correu a ambits@peretarres.org i et donarem la informació de com fer-ho. En aquests moments, a causa de la situació sanitària actual, l'activitat dels àmbits s'ha adaptat al terreny online i segueix endavant!

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dijous

25

febrer

Z02 - Reunió Territorial 20:00h

dijous

25

febrer

Z11 - Reunió Territorial 20:30h

Via telemàtica

divendres

26

febrer

5a Nit dels Animadors/es de la Fe 20:00h

A determinar

dissabte

27

febrer

Z15 - Trobada per etapes 10:00h

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?