Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

18.06.20 - Ja ha començat el període de les activitats d’estiu. Tot i les restriccions, protocols i mesures que s’han de dur a terme, molts centres i grups d’esplai heu seguit amb la planificació de les colònies, casals, campaments i rutes. 

Ha estat un final de curs ben diferent, molt allunyat del que acostuma a ser un tercer trimestre d’esplai. Per aquest motiu volem desitjar-vos un estiu ple de lleure i vivències extraordinàries; esperem que pugueu conviure i recuperar tot allò que tant hem trobat a faltar durant els mesos de confinament. 

Us recordem que: 

        Per últim, us recomanem que li doneu un cop d'ull al manual per a la preparació dels                moments celebratius a les activitats d'estiu

15.06.20 - El MCECC d'avui és diferent al que va donar lloc a l’anterior Pla Estratègic i és que durant aquests darrers anys hem treballat per enfortir el Moviment, l’Esperit, la Consciència i la Presència.

Hem esdevingut un MCECC present a Catalunya, Andorra, Mallorca i Menorca, amb trobades generals consolidades i que millora, dia a dia, els canals i espais per esdevenir un Moviment més proper, viu i participatiu. Planificar estratègicament és una oportunitat per traçar objectius i reptes a llarg termini a partir d’un espai d’anàlisi, debat i reflexió amb el màxim d’agents. Durant uns mesos hem treballat intensament per donar fruit a aquest nou Pla Estratègic que ens ha de permetre seguir avançant i millo­rant la nostra tasca educativa.

Des del mes de novembre, persones i col·lectius diversos, a través de reunions i espais participatius, hem analitzat el Moviment actual i hem somiat com voldríem ser d’aquí uns anys. El procés ha comptat amb:

-       Fase de diagnosi: el mes de novembre es va realitzar amb el Consell de Responsables Territorials, el Consell Directiu i l’Equip Tècnic del Moviment.

-       Fase propositiva: a partir del gener amb el treball a l’AGO i el formulari posterior, el Consell Directiu i l’Equip Tècnic.

-       Fase d’elaboració: a partir del mes de març per part del Consell Directiu i va concloure amb una reunió oberta amb els centres.

-       Fase de ratificació: és el moment actual on els centres d’esplai podreu revisar el document final i ratificar-lo -si ho considereu adient- a través del formulari on-line (en situació normal, sense la Covid-19, estava prevista la seva ratificació a la Jornada de Monitors/es del 25 d’abril).

Durant més de mig any hem treballat per fer possible aquest marc estratègic que, d’una manera ambiciosa, posa l’accent en diferents fronts que caldrà treballar per seguir avançant (el podeu consultar aquí). Aquest Pla Estratègic té quatre grans eixos (Identitat, Persona, Esplai i Xarxa), tres dels quals contenen sub-eixos, que podeu veure en aquesta imatge:

Aquest document recull unes fites, unes línies estratègiques que volem seguir per aconseguir un Moviment amb Identitat, Persones, Esplais i Xarxes!  Com qualsevol gran construcció, ens caldrà anar fent passos per avançar en aquest camí. A través dels plans d’acció anuals és com anirem concretant les accions prioritàries de cada any, així que us demanem que estigueu atents durant el mes de setembre, ja que serà el moment en el que iniciarem el de 2021.

Per tancar aquest procés, us demanem que pugueu revisar el document final i que pugueu emetre el vostre vot en el següent enllaç, aquest estarà disponible des del 19/06 al 15/07. 

IMPORTANT: Cada centre o club d'esplai tindrà un únic vot, en cas s'emeti més d'un vot aquests quedaran anul·lats i s'informarà al centre o club. Per a registrar el vot caldrà que la persona que el registri ompli el formulari amb les seves dades per a poder-hi contactar ràpidament en cas de qualsevol incidència.

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dimecres

22

juliol

AEJG - Reunió de l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global 19:00h

Conexió telemàtica

diumenge

02

agost

Curs residencial MCECC Estiu

dilluns

03

agost

Curs residencial MCECC Estiu

dimarts

04

agost

Curs residencial MCECC Estiu

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?