Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

22.10.21 - Diumenge 22 d'octubre commemorem el Dia Mundial contra el Canvi Climàtic. Els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment ja fa temps que prenem consciència dels efectes de les nostres accions i treballem per conscienciar els joves.

Aprofitant aquest dia especial, fem un repàs dels recursos que el Moviment ha generat al llarg d'aquests últims anys. Totes aquestes eines estan a l'abast dels monitors i monitores del Moviment, que podeu utilitzar en el vostre dia a l'esplai.

Recursos

  • I tu què en penses del Medi Ambient:

Infants i joves observen unes imatges i notícies sobre els devastadors efectes del canvi climàtic i –posteriorment- responen diverses preguntes al respecte: Com se senten? Què en pensen? Quines coses creuen que poden fer individualment i en els seus entorns per a revertir la situació? Com es pot convèncer als altres que cal actuar?  Una bona oportunitat per veure què opinen infants d’altres centres. Repesca el vídeo i reflexiona amb el teu equip de monitors/es.

  • Recurs sobre Consum Responsable:

Aquest recurs ha estat elaborat per l’Àmbit d’Educació per la Justícia Global del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) amb l’objectiu que els Centres d’Esplai tinguin les eines necessàries per poder consumir d’una manera més responsable. El recurs correspon a l’acció EC4 del Pla d’Accions 2020 del MCECC.

  • Una fitxa d'activitat

Amb aquesta activitat sabreu quina superfície de bosc en hectàrees seria necessària per absorbir la quantitat de CO2 que emetem a l’atmosfera en el nostre dia a dia.

  • Estris 232:

En aquest número parlem de com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure: què podem fer per disminuir la nostra petjada ecològica i apoderar-nos i com transmetre-ho a infants i joves.

20.10.21 - El Procicat aprova un nou document marc per a la prevenció de la Covid-19 en les activitats no lectives, que inclou també les de lleure. En especial, es recalca la necessitat de seguir mantenint grups estables i l'obligatorietat de la mascareta sempre que no sigui incompatible amb l'activitat.

Mesures concretes de protecció i prevenció

Els grups estables constiuiran una tercera bombolla, anomenada grup constant. Les recomanacions específiques que tots aquests grups hauran de seguir a les seves activitats són les següents:

  • Ràtio màxima recomanada: 20 persones.
  • Rentat de mans abans i després de l'activitat.
  • En espais interiors, manteniment de la distància mínima entre persones d'1 metre.
  • Garantia de la ventilació dels espais (almenys abans i després de l'activitat, i, de manera addicional, a mitja sessió en activitats de llarga durada, ≥1,5 hores).
  • Activitats i jocs que impliquin moviment intens preferiblement s'han de realitzar en espais exteriors.
  • Es permet que es prescindeixi de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors quan és possible mantenir la distància mínima de seguretat i quan es duen a terme activitats en les quals no es possible fer-ne ús o això no és recomanable. Malgrat tot, es recomana el seu ús sempre que sigui possible i segueix l'obligatorietat de dur-la en espais interiors.

Sortides amb pernoctació igual que a les colònies

A les excursions caldrà seguir les indicacions relatives a les colònies. Les trobades o actes es poden celebrar seguint la normativa establerta per a esdeveniments esportius i per a activitats culturals, segons pertoqui. Les reunions presencials es poden dur a terme respectant les mesures de prevenció esmentades, malgrat que se'n recomana el manteniment de la via telemàtica, quan sigui possible.

Al document també s'indicia que les entrades i sortides s'ha de fer evitant aglomeracions i es recomana que els grups siguin estables, ja que, en dur-se a terme l'activitat educativa fora de l'horari lectiu, els infants constitueixen una tercera bombolla, que rep la nomenclatura de grup constant.

Podeu consultar el document marc sencer aquí!

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dissabte

23

octubre

URG - Trobada centre FEMN 10:00h

dissabte

23

octubre

Z03 - Trobada de monitors i monitores (Parthree) 20:30h

diumenge

24

octubre

Reunió del Consell Directiu del MCECC 16:30h

Cades de Montbui

dilluns

25

octubre

Termini de Presentació de Documentacions

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?