Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

23.05.22 - Sota el lema “Construeix-te a l’Esplai”, aquest dissabte 21 de maig s'ha celebrat la Jornada de Monitors i Monitores a Igualada. Els participants han repensat la tasca que es fa als centres i clubs d’Esplai mitjançant formacions, activitats i jocs.

La Jornada han servit, en aquest sentit, per recordar aspectes bàsics que els educadors i educadores necessiten saber per dur a terme la seva taca educativa.

L’Esplai, en català

La Jornada també ha volgut destacar el paper del català a l’esplai. El MCECC reivindica sense embuts la llengua i la cultura catalana en les seves activitats i fomenta el seu ús als centres i clubs que el formen. Així ho detalla, de fet, el Pla d’Accions aprovat per totes les entitats del MCECC el gener del 2022. La Jornada ha comptat amb un photocall reivindicatiu i ha encetat les primeres activitats que es faran en el marc del Pla d’Accions per reconèixer el català.

Una activitat sostenible

D’altra banda, la Jornada, enguany, ha buscat ser el més sostenible possible. Per això, l’organització ha demanat als assistents que portin el seu plat i got, i ha repartit menjar vegà a l’hora del dinar. Al final del dia, s’ha pesat el volum de residus que ha deixat cada activitat per tal de generar consciència de l'impacte mediambiental que generem. La idea és seguir amb aquesta dinàmica en següents trobades.

L'any que ve torna la Trobada de cap de setmana. Al llarg dels pròxims mesos el MCECC farà públic la ciutat a on es farà i la resta de detalls pertinents.

Consulta totes les imatges de la Jornada

Jornada Monitors/es 2022 MCECC - Construeix-te a l'Esplai

19.05.22 - Obren les preinscripcions del curs de monitors/es i de directors/es d’aquest estiu, que organitza el MCECC i la Fundació Pere Tarrés. El curs dura, aproximadament, una setmana i mitja, i es fa en una casa de colònies.

Durant aquest temps, els alumnes comparteixen experiències gràcies a la formació que ofereixen els professors.

La "bombolla" de la Ruca-Sala

El curs que més alumes suma es fa a les cases de colònies La Ruca i La Sala, dues de les més conegudes de la Fundació. L'Escola de l'Esplai de la Fundació Pere Tarrés organitza el curs, que és prmogut pel MCECC. Aquesta formació s'adpata a la realitat dels alumnes que el cursen. La majoria de formadors, per exemple, han passat per centres del Moviment i, per tant, coneixen de prop la realitat dels centres d'esplai. Els alumnes, doncs, viuen una experiència completa, a la qual cal sumar-li el vincle que es genera amb la resta de companys.

En el cas dels monitors/es, el curs compta amb deu dies de formació (del 21 al 30 d'agost a la casa de colònies) i les pràctiques posteriors. Els directors/es, per la seva banda, pujaran a la casa dos dies abans per tal de completar les hores de formació que corresponen al curs.

Consulteu tota la informació a la
pàgina oficial dels residencials i preinscriviu-vos abans del 30 de maig a través del formulari que hi trobareu.

Curs també a Lleida i al Territori Urgell

El MCECC i la Fundació Verge Blanca també organitzen un curs de monitors i monitores a Lleida. Del 20 al 30 d'agost, a la casa de Colònies de Montsant a Vilaller. Consulta tota la informació del curs i inscriu-te per viure l'experiència. D'altra banda, l'Escola de l’Esplai de Lleida també prepara un cursos a la Casa de Colònies Aina d’Andorra, promogut des de la Fundació Esplais Santa Maria de Núria, del 18 al 28 d'agost més un cap de setmana extra durant l'any.

18.05.22 - Valorar com ha anat l'activitat i el curs és una pràctica ben estesa en tots els centres i clubs d'esplai. I així com feu als vostres centres, també toca revisar com a conjunt on som i en què podem millorar.

Per fer-ho, llancem l'enquesta de satisfacció del MCECC. Amb ella, coneixem les valoracions dels centres i clubs d'esplai, analitzem les nostres accions i proposem plegats canvis de millora de cara a l'estiu i el curs vinent.

Funcionament de l'enquesta

L'enquesta va dirigida als centres i clubs d'esplai. El MCECC disposa d'un sistema de qualitat, certificat amb la norma ISO, que vol ajudar a la millora de les accions, serveis i iniciatives que realitzem. Se us preguntarà, doncs, sobre els serveis que proporciona el Moviment als seus centres, la nostra atenció personalitzada i l'acompanyament que rebeu dels diferents equips.

El temps estimat de l'enquesta ronda els 10 minuts. Dedicar-se aquest espai és una oportunitat, també, per analitzar què necessiteu del Moviment. Per tant, us animem a fer-ho amb la resta de persones que ocupen la coordinació del centre o amb el conjunt de l'equip, si en teniu ocasió.

Et necessitem, junts i juntes #SomMoviment, som @esplaisMCECC!

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dissabte

28

maig

CE - Centre d'Esplai La Gralla - 30+2 aniversari

Plaça Alfons X

dilluns

30

maig

Termini de Sol·icitud de Beques per Activitats d'Estiu

dijous

02

juny

Z04 - Reunió territorial 20:00h

C.E. Aguiluchos

dissabte

04

juny

Z16 - Sopar de final de curs 08:00h

C.E. Xiroi

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?