Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

26.02.24 - Prop de 100 participants de més de 25 Centres i Clubs d’Esplai del MCECC s’han reunit, de divendres 23 a dissabte 24 de febrer, a Montserrat per celebrar la vuitena edició de la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe.

La trobada, organitzada sota el lema Aixeca’t i contempla, ha estat una oportunitat per posar en comú reptes, necessitats, dificultats i recursos a l'hora de treballar l'espiritualitat i la fe a les activitats de lleure educatiu, així com per propiciar el contacte amb la natura.

Durant la tarda de divendres els assistents han dut a terme dinàmiques de coneixença basades en valors com la confiança i, després del sopar, han celebrat una pregària a l’estil de la Comunitat de Taizé (França) a la basílica de l’Abadia de Montserrat, acompanyada de la música interpretada pels mateixos monitors i monitores. De fet, alguns dels assistents a la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe van viatjar a la Comunitat de Taizé el darrer octubre per fer-hi una estada de quatre dies. La trobada a Montserrat s'ha plantejat com una continuació del treball de l’espiritualitat i la fe encetat a França. 

Dissabte al matí, els participants han emprès una ruta per la muntanya de Montserrat. Tractant-se d’una activitat itinerant, s’han anat aturant en diversos punts del recorregut per esmorzar a la Creu de Sant Miquel, just després de veure sortir el sol i analitzar sons i imatges de la natura de forma contemplativa. Tot seguit, han escoltat el testimoni del monjo de Montserrat Jordi Puigdevall a l’ermita de Sant Miquel, qui ha compartit amb els assistents: “El silenci possibilita la interioritat i la connexió amb Déu”, i ha afegit: “El treball d’un/a mateix/a es du a terme durant tot el trajecte vital; en això consisteix la vida ermitana, a trobar Déu en aquest estil de vida”.

A la darrera parada de la ruta, a l’estació del funicular de Sant Joan, els monitors i monitores han realitzat dinàmiques vinculades a com aterrar el treball de l’espiritualitat i la fe a les activitats de lleure educatiu als seus centres. Finalment, la sortida ha culminat amb la celebració d’una eucaristia de campanya participativa, dinàmica i vivencial vinculada a la temàtica de la natura celebrada pels sacerdots Sergio Adán (Xexu), consiliari diocesà del MCECC, Carlos Bosch, director de la pastoral juvenil de la Diòcesi de Barcelona, Marc Majà, consiliari diocesà del Moviment a Solsona, Jan Martínez, consiliari del MCECC del Bisbat de Terrassa, i Pep Mària, consiliari de la Fundació Pere Tarrés. Durant la celebració eucarística, Adán ha animat als monitors i monitores a “aprendre a contemplar en situacions quotidianes”.

Els monitors i monitores que així ho han desitjat han posat fi a la seva experiència religiosa a Montserrat compartint un dinar a l’Alberg Abat Garriga, on han dormit.

Aquí podeu consultar un recull de fotografies de la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe. 

26.02.24 - Una trentena de monitors i monitores han assistit diumenge 25 de febrer al tercer Consell de Responsables Territorials (CRT) del curs, celebrat al Centre d'Esplai Punt i Seguit de Berga. És el primer cop que aquesta reunió s'ha fet al Territori de Solsona. 

En primer lloc, en termes generals el CRT ha valorat positivament el desenvolupament de l'AGO del passat 27 de gener

Seguidament, s'ha fet una dinàmica per presentar als assistents les quatre iniciatives del Pla d'Accions 2024, aprovat a l'AGO, que involucren el Consell. Les accions són aprofundir en el treball dels elements identitaris catalans (ID2), fomentar  l’excursionisme en els Centres i Clubs d’Esplai (EP1),  treballar en profunditat les aportacions de l’enquesta de satisfacció (XM1) i ajudar als Centres i Clubs d'Esplai a fer activitats en el lleure fora de Catalunya (XS1). 

Durant la reunió, els membres del CRT també han fet arribar les seves propostes per millorar el funcionament d'aquest òrgan consultiu, del qual el Consell Directiu n'ha valorat positivament el coneixement i contacte que te de la realitat dels Centres i Clubs d'Esplai. Per últim, s'ha fet una dinàmica de cohesió entre els assistents. 

El quart i últim CRT d'aquest curs se celebrarà l'1 de juny a Mataró.

#SomMoviment

22.02.24 - Un any més arriba el moment més esperat pels adolescents i joves del Moviment, La TrocaJove!! Els pròxims 9 i 10 de març us esperem a Amposta per viure un cap de setmana únic!

La TrocaJove és un punt de trobada de Moviment que permet als adolescents i joves dels nostres Centres i Clubs d’Esplai viure i compartir noves experiències, establir nous lligams, compartir estones de joc, dinàmiques i aprenentatges amb altres nois i noies de realitats molt diverses!

Enguany la TrocaJove girarà entorn de la cultura catalana

El centre d’interès ens situa a una Festa Major popular catalana, on trobem a la Laia. Els amics de la Laia gaudeixen dels concerts, dels castellers, dels balls de bastons, de les sardanes, dels correfocs... però ella en roman apartada i és crítica amb tot plegat. Durant el desenvolupament del Centre d’Interès diferents personatges en els diversos contextos de la Festa Major, mostraran a la Laia la importància de la llengua i la cultura popular com a elements fonamentals per la conformació d’una identitat singular i pròpia i com a base de la cohesió social i la integració del país. Ella no ho comprèn, serem capaços de què visqui la màgia de les festes populars? 

A qui va dirigida?

Aquesta activitat està destinada als grups d’adolescents i joves dels Centres i Clubs d’Esplai del MCECC. Enguany hi poden participar els joves nascuts entre 2006 i 2009, és a dir alumnes que cursen des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat o l’equivalent a cicles formatius.  

Aquests joves aniran acompanyats dels seus monitors i monitores amb una ràtio mínima d’1 adult per cada 10 adolescents o joves. Com a mínim caldrà que hi hagi dos monitors o monitores per esplai. 

Inscripcions

Us podeu inscriure fins al 27 de febrer aquí. En el moment de la inscripció es demanarà el nom de la persona responsable dels infants, que haurà de participar d'una reunió informativa telemàtica dijous 29 de febrer a les 20.30h. 

No us ho podeu perdre! El 09 i 10 de març us esperem a la Festa Major del Moviment! 

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dimecres

28

febrer

Comissió Jornada Monitors i Monitores 2024 19:00h

Seu MCECC Numància

dijous

29

febrer

Reunió infromativa de la TrocaJove 20:30h

Telemàtica

divendres

01

març

Comissió organtizadora TrocaJove 2024 17:00h

Seu MCECC - Numància

dilluns

04

març

Z13 - Reunió territorial 20:30h

Telemàtica

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?