Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

27.11.20 - El proper 30 de gener de 2021, se celebrarà l'Assemblea General Ordinària (AGO) del MCECC amb els responsables dels Centres d'Esplai federats de Catalunya, Andorra, Mallorca i Menorca.

En el marc de l’Assemblea, s’hauran de renovar alguns membres de l'actual Consell Directiu, raó per la qual s’obre el període de presentació de candidatures. 

Com cada any, l’Assemblea General Ordinària del MCECC és un bon moment per a la construcció col·lectiva del Moviment i del nostre projecte compartit. Enguany, les 6 persones que finalitzen el seu mandat al Consell Directiu són

- Àlex Moreno i Urpí, finalitza mandat i mostra la voluntat de ser reelegit.

- Joan Morte i Villoro, finalitza mandat i mostra la voluntat de ser reelegit.

Marc Olònia i Torrentallé, finalitza mandat i expressa la voluntat de no renovar. 

- Núria Carrión i Lombarte, expressa la voluntat de deixar el Consell Directiu.

- Sílvia Sanz i Sender, finalitza mandat i expressa la voluntat de no renovar.

- Txell Cots i Latorre, finalitza mandat i mostra la voluntat de ser reelegida. 

Al llarg dels dos mesos que manquen per l'Assemblea, i en el transcurs de la mateixa, tindreu ocasió d'acomiadar-vos d'aquestes persones que deixen el Consell  Directiu. 

Segons el que estableix el Reglament de Règim Intern, el Consell  Directiu està format per 19 membres electes. Per això, amb la convocatòria de l'Assemblea General Ordinària de 2021, s'obre un període de presentació de  candidatures per a aquelles persones que vulguin formar part d’aquest òrgan del  MCECC. Atès que hi ha 6 membres als qui se’ls acaba el mandat i 3 places que resten vacants, cal cobrir un total de 9 places disponibles pel Consell Directiu. La  votació es durà a terme en el marc de l'Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc el proper 30 de gener. 

Recordem que els requisits per formar part del Consell Directiu són: 

- Participar o haver participat com a monitor/a en un centre del MCECC.

- Acreditar 4 anys d'experiència en un mateix centre federat.

- Ser avalat per la corresponent Zona/Territori del MCECC o per un mínim de 4 centres federats.

- Edat mínima: 22 anys.

- Acceptar personalment l'Ideari, els Estatus de la Fundació Pere Tarrés i el Reglament de Règim Intern del MCECC. 

A més, es recomana haver format part activament (cal detallar-ho en el currículum) de:

- Les comissions de trobades generals i del Grup Motor.

- D’algun dels Àmbits del MCECC. 

- Del Consell de Responsables Territorials.

- Del programa Ramon M. Serchs. 

Cal que les persones interessades facin arribar la candidatura, els avals i el seu currículum a la Secretaria del MCECC (secretaria.mcecc@peretarres.org) fins al 10 de  gener de 2021.  

Deu dies abans de l'AGO, els centres coneixereu la relació de candidats i candidates i el seu currículum.

09.11.20 - Voleu ser un esplai més inclusiu? Les famílies i infants de l’esplai no són representatius de la realitat del vostre barri, poble o ciutat? Obriu les ments i portes sembrant llavors, acollint infància en situació de vulnerabilitat i establint estructures internes inclusives.

Aquest 2020, hem renovat el programa Sempre Acull per tal que us pugueu adherir al llarg del curs i l'estiu, amb un acompanyament personalitzat que s'adapta a les característiques i temporització de cada Centre i Club d’Esplai.

Com ho heu de fer?

Si voleu iniciar-vos en aquesta experiència heu de posar-vos en contacte amb el/la vostre promotor/a de referència, qui us facilitarà una dinàmica inicial per a analitzar, debatre i reflexionar en quina situació us trobeu a l’esplai, les motivacions i oportunitats que teniu com a equip de monitors/es.

A partir d’aquí, se us farà arribar una programació amb un seguit de guies i models per a facilitar el contacte amb diversos agents socials, l’acompanyament a les famílies i/o infants, així com els canvis interns necessaris per no fer un projecte bolet o finit, sinó un canvi estructural de l’esplai per a ser més inclusius.

En cas que ja hàgiu iniciat el projecte en anteriors edicions, podeu optar als materials i recursos i començar des del punt de partida en el qual us trobeu. Els materials s’han editat per adaptar-se a cada realitat.

Què fem des del Moviment?

Els centres d’esplai que us inscriviu no estareu sols en aquest procés. El programa Sempre Acull us ofereix un acompanyament individualitzat del MCECC a cada centre que s’inscrigui en la iniciativa. D’aquesta manera us ajudarem a treballar amb les entitats socials de la vostra zona, us acompanyarem amb eines i recursos i amb tots els vostres dubtes per fer un bon treball amb els infants, famílies i l’equip del centre.

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

diumenge

29

novembre

Z11 - Formació de monitores i monitors 09:30h

Via telemàtica

dilluns

30

novembre

Z01i06 - Reunió Territorial 20:30h

dimarts

01

desembre

Z07 - Reunió Territorial 20:30h

dimecres

02

desembre

Z05 - Reunió Territorial 20:30h

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?