Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

15.05.24 - Ja és aquí la Jornada de Monitors i Monitores 2024, que dissabte 25 de maig celebrarà el seixanta-cinquè aniversari de l'esplai Romesco a l'alberg de la Conreria (Tiana).  

Indicacions prèvies:

Podeu consultar el document amb tota la informació pràctica de la Jornada, on trobareu detallada la següent informació:

 • Materials previs de la Jornada: a través del vostre promotor se us ha demanat una foto antiga i una foto nova del vostre Centre o Club d'Esplai.
 • Funcionament dels àpats: què cal portar i quins els facilita l'organització.
 • Què cal portar?
 • On quedem? Data, hora i lloc de trobada.
 • Possibilitats de transport: rutes i horaris organitzats en autocar pel sistema de transport col·lectiu del Moviment, transport públic o privat.
 • Formacions
 • Col·laboració i organització dels monitors i monitores en les tasques i activitats.
 • Horaris de la Jornada
 • Indicacions i normativa a seguir.
 • La sostenibilitat a la Jornada

Celebració del seixanta-cinquè aniversari de l'esplai Romesco 

Enguany us convidem a la Festa d’aniversari de l’Esplai Romesco, on gaudirem de tallers, formacions, debats i música. Reviurem el millor del passat de l’esplai, però també posarem en valor les últimes innovacions i els reptes en futur.

La Jornada és el punt de trobada del Moviment que permet a monitors i monitores dels Centres i Clubs d’Esplai establir lligams, aprendre, jugar i formar-se compartint l’experiència amb altres monitors i monitores de realitats molt diverses.

A més, com tota festa d'aniversari, també estan convidats els exmonitors i exmonitores dels esplais.

Us esperem!  

@esplaisMCECC #SomMoviment #JornadaMonis24 

13.05.24 - Ja estan obertes les inscripcions per anar al viatge de Taizé (França)! Aquest any l'estada és de l'11 al 15 de setembre, sortint dimarts 10 de setembre a les 22h i tornant diumenge 15 de setembre a les 20h, aproximadament, a la seu de la Fundació Pere Tarrès de Numància. Si vols viure una experiència única vinculada a la natura, el silenci, la desconnexió i a la coneixença de persones d'arreu del món, apuntat aquí!

Coneix la Comunitat de Taizé

Taizé és una comunitat monàstica cristiana ecumènica; és a dir, acull integrants de diverses confessions cristianes, situada a Taizé, a la Borgonya Francesa. Hi viuen una vuitantena de monjos de països diferents i un centenar de voluntaris que hi són un temps determinat per ajudar en totes les tasques i serveis.

La comunitat va ser fundada el 1940 pel Germà Roger Schutz, un monjo protestant, i des dels anys setanta ha esdevingut un dels llocs més importants del pelegrinatge cristià. Més de 2.000 joves de tot el món viatgen a Taizé cada setmana a l’estiu. Allà s’hi fan diverses activitats, com les pregàries -moments de silenci i cants meditatius que creen una atmosfera de pau i comunitat-, les estones de reflexió i diverses feines comunes. La música i el silenci són l’essència de les pregàries que es fan tres cops al dia, asseguts al terra d’una de les esglésies més originals que mai haureu vist.

Taizé és un poblet molt petit, envoltat d’un paisatge extraordinari al bell mig de les Borgonya francesa, on els camps són l’horitzó privilegiat que facilita un contacte directe amb la naturalesa. La diversitat de gent jove que hi ha ofereix l’oportunitat de conèixer noves realitats i diferents maneres de viure la cultura i l’espiritualitatPodeu consultar l'àlbum de fotos de l'any passat aquí.

Informació pràctica

A continuació es facilita l'estructura aproximada d'un horari a l'experiència de Taizé:

 • De dimecres a divendres:

8.15 h: Pregària del matí i esmorzar

10 h: Introducció al tema de reflexió per part d’un dels germans de la comunitat, seguit d’una posada en comú amb petits grups

12.20 h: Pregària del migdia + dinar

14 h: Assaig de cants per a tothom qui ho desitgi

15 h: Grups de reflexió o feines voluntàries

17 h: Berenar

17.30 h: Tallers sobre temàtiques socials, ambientals, espirituals...

19 h: Sopar

20.30 h: Pregària del vespre seguida de moments de cants i silenci

 • Dissabte l’horari té algunes modificacions a la tarda:

15.15 h: Tallers per temes

20.30 h: Pregària del vespre on es comparteix la llum amb les espelmes

 • Diumenge:

8.45 h: Esmorzar

10.00 h: Eucaristia

11.30 h: Sortida cap a Barcelona

El preu per persones de 18 a 30 anys és de 75€ i 105€ per majors de 30 anys. Està tot inclòs: transport, allotjament i menjar.

#SomMoviment

10.05.24 - Ja es troba obert el procediment de sol·licitud de les Beques per Activitats d’Estiu 2024. El tràmit ja es troba disponible a través del Gesplai per tot aquells Centres i Clubs d’Esplai que vau participar de la respectiva formació.

Us recordem que els esplais interessats en el procés heu hagut de rebre un correu a la vostra bústia electrònica de l’entitat informant-vos de canvis significatius pel que fa als imports que es podran assignar, la documentació a presentar i el càlcul que cal realitzar. Us recomanem que pugueu consultar de nou les bases i que llegiu el contingut del comunicat amb deteniment.

Per qualsevol dubte o consulta disposeu de l’acompanyament de l’equip de promotors i promotores del MCECC, de les persones del Consell Directiu de referència de la vostra Zona o Territori o bé podeu escriure a secretaria.mcecc@peretarres.org .

En els propers dies disposareu de la Web de Beques d’Estiu 2024 completament actualitzada amb les novetats de la convocatòria.  

Iniciatives

Veure totes >
20.04.24 11:00 h al 21.04.24 17:00 h | Zones i Territoris
CosaJove 2024

Agenda

Veure totes >

diumenge

19

maig

LLE - Pitxi paella

dissabte

25

maig

Jornada de Monitors i Monitores

dimecres

29

maig

Termini de Sol·licitud de Beques per activitats d'estiu

dissabte

01

juny

Consell de Responsables Territorials (CRT) 09:00h

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?