Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

07.02.20 - Ja tenim aquí la TrocaJove, una de les dates més importants del MCECC. Enguany, aquesta trobada d’adolescents i joves impulsada pel Moviment se celebrarà els propers dissabte 14 i diumenge 15 de març a Lliçà de Vall, on ens acollirà el Grup d'Esplai i Colònies Lliçà de Vall. 

En un cap de setmana destinat a viure noves experiències, establir nous lligams i compartir estones de joc i dinàmiques amb joves i adolescents d’altres centres d’esplai,  tractarem l’autoestima i ens dedicarem a reflexionar sobre com som i què mostrem a la resta. Des de fa uns mesos, una comissió de monitors i monitores voluntàries del MCECC està preparant intensament la trobada i, com no podria ser d’una altra manera, tot va sobre rodes: activitats, dinàmiques, xerrades amb experts, moments d’esbarjo, de reflexió... No us ho podeu perdre! El lema escollit per aquesta edició és 'NaturalmentTu'. 

Aquesta activitat està destinada als grups d’adolescents i joves dels centres i clubs d’esplai del MCECC i, enguany, hi poden participar els nascuts entre 2002 i 2005 (alumnes que cursen des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat o l’equivalent a cicles formatius). Aquests joves aniran acompanyats dels seus monitors i monitores amb una ràtio mínima d’1 adult per cada 10 adolescents o joves. Com a mínim, caldrà que hi hagi dos referents de cada centre d’esplai. Pel que fa al rol que hauran d’agafar aquests monitors i monitores durant la trobada, ho podeu consultar al web.  

Inscripcions

Les inscripcions estan obertes fins al dilluns 2 de març de 2020. El preu per participant a la TrocaJove 2020 serà de: 

  • 28,50€ per persona si opteu per utilitzar el sistema de transport col·lectiu del MCECC 
  • 23,50€ per persona si no opteu per utilitzar el sistema de transport. 

Ambdós modalitats de preu inclouen el berenar de dissabte i l’esmorzar i el dinar de diumenge.

En el moment de fer la inscripció us recordem que:

  • Els participants hauran d’escollir una de les xerrades de dissabte a la tarda.
  • Els monitors i monitores hauran d’escollir una de les tasques on col·laborar durant la TrocaJove i una de les xerrades. 

Per fer la inscripció recorda que caldrà que segueixis els següents passos:

  • Emplena el formulari, escull la xerrada en la que participaran els assistents del teu centre i fes el pagament de manera segura des del mateix web! (Podràs fer-lo des de la passarel·la de La Caixa).
  • Les inscripcions es poden fer de manera individual o bé col·lectivament amb més d’un inscrit.
  • Si fas la inscripció entre un i quatre inscrits hauràs de fer el pagament amb targeta de crèdit. En canvi, si inscrius cinc o més participants, podràs escollit la forma de pagament: targeta de crèdit o bé càrrec al compte corrent). 
  • Per fer la inscripció es disposarà d’una hora per omplir el formulari, en cas que s’esgoti el temps es perdrà la reserva de places a les diferents opcions seleccionades. És important que, quan es procedeixi a realitzar la inscripció, es tinguin totes les dades a punt per evitar incidències.   

Atenció! En cas de baixa d’algun participant (jove, monitor o monitora) només es retornaran els diners de la inscripció de les baixes comunicades i justificades abans del tancament de les inscripcions. Recordeu que haureu de lliurar els documents de Cessió de Drets d’Imatge en el moment de l’acreditació el dia de la trobada. 

Per tenir més informació (programa, materials previs a treballar, elements de difusió, etc.), entreu al web de la TrocaJove. 

03.02.20 - Prop de 300 persones de gairebé 100 Centres d'Esplai de Catalunya, Mallorca i Menorca vau participar -aquest dissabte, 1 de febrer, a l’Auditori del Tívoli d'El Vendrell- a l'Assemblea General Ordinària (AGO) del MCECC. Des del Moviment, us agraïm la vostra predisposició a decidir plegats i plegades el rumb que cal agafar per fer-lo créixer!

Desenvolupament de la trobada

La trobada es va  iniciar amb una pregària a càrrec de Mn. Josep Maria Calderó, consiliari de Tarragona, i va continuar amb l’aprovació de l’Acta de la darrera AGO. Després, l’Assemblea va aprovar la Memòria del MCECC corresponent a l’any 2019, fent un repàs de les iniciatives assolides i les pendents, tot reconeixent la gran tasca que s’ha realitzat durant l’any en el si del Moviment. També es va aprovar el Pla d’Accions, el Calendari del proper any, la continuïtat del projecte gènere de cara al 2020 i es van presentar les trobades pel 2020: la TrocaJove (14 i 15 de març ) i la Jornada de Monitors/es (25 d'abril). En matèria econòmica, es va aprovar el tancament del 2019 i el pressupost del 2020. 

Pel que fa al Pla Estratègic es va treballar amb una dinàmica on els responsables dels Centres d'Esplai van traslladar al Moviment les seves impressions i demandes. En aquest sentit, des del MCECC oferim la possibilitat d'aportar tot allò que us va quedar per dir a l'AGO (també per aquells que no vau poder ser-hi) a través d'aquest formulari fins al 10 de febrer.

Podreu trobar al Gesplai tota la documentació aprovada a l'AGO 2020. 

Canvis al Consell Directiu

Com a cada assemblea, va arribar el moment de les votacions i la posterior renovació del Consell Directiu del MCECC, que abandona la fins ara vicepresidenta Núria Martínez (Territori Barcelona) i el vocal Joan Ferrer (Territori Barcelona) entre paraules d’agraïment del president del MCECC, Xavi Nus. S’hi han incorporat l'Elisabet Coll (Territori Barcelona), la Queralt Campàs (Territori Terrassa) i en Christiano Vargas (Territori Barcelona).

Acte públic

A l'acte públic, van intervenir el president del MCECC, Xavi Nus, i  la directora General de Joventut de la Generalitat,  Laia Girós. "Ens cal vetllar per fer conscient a la societat dels aprenentatges significatius adquirits en les entitats de lleure i treballar per fer-les accessibles, els problemes econòmics no han d’ésser un impediment, el lleure és un dret no un luxe", va dir Nus, que va demanar als monitors/es que "siguem crítics i que no ens quedem en el que sempre s’ha fet i innovem". El president del MCECC va adreçar també a Girós una demanda per tal que "ajudi a contagiar aquesta sensibilitat per l’acció voluntària" des del seu càrrec. 

Al seu torn, la directora General de Joventut de la Generalitat va lloar la tasca dels Centres d'Esplai federats al MCECC perquè "l'educació no només es transmet a les escoles, sinó també als espais on compartiu amb joves i adolescents". En aquest sentit, va remarcar que l'educació en el lleure "trenca amb els paradigmes que els joves no estan implicats" i "transmet valors per transformar la societat". "Sou un actiu de país, un tret diferencial que hem de defensar arreu del món", va concloure. Per últim, es va fer l’entrega dels premis del concurs InnovAct, impulsat pel Moviment amb l’objectiu de premiar la innovació en el sector de l’educació en el lleure.

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dissabte

29

febrer

LLE - TREC (Trobada responsables i consiliaris) 10:00h

Carrer Vallcalent, 40

dissabte

29

febrer

Z15 - Trobada per etapes (Trobada Territorial d'infants) 10:00h

Maresme

dissabte

29

febrer

Z12 - La Dotzena (Trobada Territorial d'infants) 10:00h

A determinar

dissabte

29

febrer

Z03 - Trobada d'Infants 15:00h

Parc de la creueta del Coll

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?