Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

08.04.21 - La Generalitat de Catalunya ha prorrogat les mesures fins ara vigents contra la Covid-19. 

Pel que fa a les restriccions, que estaran vigents fins al 26 d'abrilno es registra cap canvi en aquelles que afecten l'educació en el lleure: estan permeses les activitats adreçades a infants i joves en espais interiors i exteriors, amb un màxim de 6 participants. A més, es poden fer sortides d'un dia, sense pernoctació.

Us animem a seguir acompanyant els infants i joves i, des del Moviment, seguim treballant amb el Departament de Joventut de la Generalitat per -entre altres coses- millorar els protocols de cara a l'estiu. 

Lleure a Mallorca i Menorca

Pel que fa a les activitats de lleure a Mallorca i Menorca, també segueixen en peu les mesures vigents fins ara, fins al 25 d'abril.

  • Mallorca. Les activitats s'han de dur a terme en grups de màxim 15 persones en espais interiors i 30 en espais exteriors, amb una capacitat màxima del 50%. Amb tot, tenint en compte el nivell d'alerta sanitària a Mallorca, es recomana mantenir els grups de 10 persones.  
  • Menorca. Les activitats s'han de dur a terme en grups de màxim 15 persones en espais interiors i 30 en espais exteriors, amb una capacitat màxima del 75%.

Recordeu que aquí estan recollits tots els documents oficials (juntament amb els que hem realitzat des del MCECC per a facilitar-vos la vostra tasca) en relació amb el lleure i la Covid-19 tant a Catalunya com a Mallorca i MenorcaPer qualsevol dubte contacteu amb el/la vostre promotor/a de referència o els membres del Consell Directiu. També podeu escriure a secretaria.mcecc@peretarres.org 

22.03.21 - Un any més, el MCECC posa a disposició dels centres d'esplai la convocatòria de Beques per Activitats d'Estiu, que té per objectiu facilitar als infants, adolescents i joves la seva participació en activitats de lleure que es realitzen durant les vacances d'estiu.

En aquest enllaç, podeu consultar tota la informació i els passos (amb terminis) a seguir per poder accedir al sistema de beques. Un d'aquests passos implica fer les formacions obligatòries sobre el procés de beques. Cal recordar que malgrat que alguns centres d'esplai vau participar-hi l'any passat, també aquest any és obligatori fer-ho!

Per facilitar que tots els centres d'esplai pugueu participar en la formació, s'han programat diverses sessions (amb el mateix contingut). A banda d'explicar tècnicament com es fa la sol·licitud de les beques, entendre una renda o un RMI, en la formació es treballaran uns continguts que tenen per objectiu reflexionar sobre l'acció dels centres d'esplai vers la infància vulnerable i sobre com es pot fer front a aquestes situacions.

Enguany, degut a la situació sanitària actual, la formació es farà de manera telemàtica en les següents dates: 

  • F01 _ Divendres 16 d’abril a les 19.00h
  • F02 _ Dissabte 17 d’abril a les 11.00h
  • F03 _ Dilluns 19 d’abril a les 19.00h
  • F04 _ Dimarts 20 d’abril a les 17.00h
  • F05 _ Dijous 22 d’abril a les 19.00h
  • F06 _ Diumenge 25 d’abril a les 18.00h
  • F07 _ Dilluns 26 d’abril a les 19.00h
  • F08 _ Dimecres 28 d’abril a les 11.00h

Inscripció

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

diumenge

18

abril

Cursos residencials MCECC. Part no residencial (només Directors/es) 09:00h

dilluns

19

abril

GN - Formació Beques d'Estiu 2021 19:00h

https://zoom.us/j/92167453171

dilluns

19

abril

BCN - Reunió consiliaris territorials 20:30h

Telemàtica

dilluns

19

abril

Z09 - Reunió Territorial 21:30h

Telemàtica

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?