Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

03.04.20 - Com ja sabeu, l’actualitat s’està centrant en la gestió del COVID-19 (Coronavirus). En primer lloc, des del MCECC volem enviar-vos un missatge d’ànim, desitjant que estigueu passant un confinament tranquil i gaudint del vostre temps. 

Seguint les indicacions de les autoritats pertinents, totes les activitats del Moviment programades per aquests dies van haver de ser anul·lades, posposades o adaptades. Malgrat tot, gràcies a vosaltres, el Moviment no s’atura! 

Pel que fa a l’activitat ordinària -com les reunions territorials, de responsables i dels àmbits o les del Consell Directiu- s’ha adaptat (sempre que ha estat possible) a l'esfera online. De fet, en aquest enllaç podreu veure una sèrie d’idees perquè us pugueu divertir en les vostres reunions online i fer la foto més original per compartir a les xarxes socials. 

A més, també hem adaptat al format online altres activitats com el Punt de Connexió. Sota el títol ‘Deixa’t anar, sospira, agafa aire i vola’, aquest espai d’experiència, vivència personal i comunitària se celebrarà via Skype l’1 d’abril, de 20h. a 21.30h. Si us voleu sumar, envieu un correu a csegui@peretarres.org.  

Pel que fa a les trobades del Moviment, la TrocaJove (que s’havia de celebrar el passat 14 i 15 de març) ha estat posposada a l’espera de trobar una altra data en el futur, sempre que els diferents espais on anaven a celebrar-se les activitats estiguin disponibles i el protocol d’actuació així ho permeti. Al seu torn, la Jornada de Monitors i Monitores, prevista inicialment pel 25 d’abril, ha hagut de ser anul·lada. 

D'altra banda, us comuniquem que l’allargament de l’estat d’alarma fins a l'11 d’abril també impossibilita la realització de la part residencial per Setmana Santa dels cursos de monitors/es i directors/es del MCECC. Així, els Cursos Residencials del MCECC de Setmana Santa 2020 queden ajornats i no és realitzaran amb el calendari previst. Estem treballant per buscar noves dates per reprogramar-los durant els mesos d’Estiu. 

Per acabar, lamentem que l'Eurocourse 2020 (que s'havia de celebrar del 13 al 18 d’Abril a Bèlgica) també ha hagut de ser anul·lat per la situació actual.

Totes aquelles activitats previstes pels Centres i Clubs d’Esplai també hauran de ser suspeses, com a mínim fins a l'11 d’abril (pot ser prorrogable). Per informar-vos de les darreres actualitzacions podeu consultar el comunicat del MCECC en aquest enllaç.  

Des del Consell Directiu i Equip Tècnic del MCECC, restem a la vostra disposició per qualsevol cosa que necessiteu. També podeu contactar amb nosaltres a través de secretaria.mcecc@peretarres.org 

19.03.20 - Al mal temps bona cara. Així es pot definir la manera com estan gestionant els Centres d’Esplai del MCECC la situació de confinament sorgida arran del COVID-19 (Coronavirus). En primer lloc, des del Moviment volem transmetre-us un missatge d’agraïment i desitjar que mai s’acabin les vostres ganes de lleure!

Per tornar-vos una miqueta de la vostra il·lusió, us apropem un recull de coses que podeu fer des de casa pel vostre Centre d’Esplai: 

- Apunteu-vos a les propostes que estan llençant els Centres d’Esplai des de les seves xarxes socials amb el hashtag #esplaiacasa i feu-ne de noves. En aquest enllaç, teniu un petit recull. 

- Estigueu atents a les xarxes socials del MCECC (sobretot l’Instagram, @esplaismcecc), on anem publicant reptes, activitats, jocs, reflexions, recomanacions, dinàmiques, etc. per a monitors i monitores.

- Participeu de les reunions telemàtiques dels àmbits del MCECC. En aquest vídeo, podeu veure les temàtiques que estan tractant aquest 2020. 

- Familiaritzeu-vos amb els recursos del MCECC que mai heu pogut aprofitar per manca de temps com La Llitera o els diferents recursos sorgits dels àmbits: ‘Fem Camí’, de l’àmbit d’animació de la fe, o ‘Premonis, com ho fem?’ i ‘Quiztidià’ de l’àmbit pedagògic. A més, a proposta d'alguns i algunes de vosaltres, us demanem que -si us ve de gust- ens feu arribar idees per difondre'ls durant aquests dies mitjançant un vídeo o una imatge (podeu fer-ho per grups!). Si voleu participar, escriviu al correu ltoledo@peretarres.org

- Preneu-vos un temps per a vosaltres mateixos/es amb les pregàries del MCECC. Les trobareu filtrant per 'pregàries' a l'apartat de materials i recursos de la pàgina web. Al mateix apartat, filtrant per 'Animació de la fe' trobareu alguns materials per la Quaresma que us donaran idees per adaptar aquesta celebració a la situació actual. 

- Seguiu l’activitat de la Fundació Pere Tarrés per estar al cas de tota mena de propostes educatives per a jugar i aprendre amb els infants des de casa. Podreu treure idees per a les vostres pròpies propostes en aquest enllaç!  

- Per últim, recordar-vos que teniu accés gratuït als exemplars de la Revista Estris en versió digital, on podreu trobar una gran diversitat d’articles i recursos que us poden ser útils ara i quan tornem a l'esplai. Degut a aquesta situació excepcional, el número 231 s’ha publicat en format online abans que en paper. Ja el podeu consultar en aquest enllaç! A més, al portal estris.cat podreu estar al cas de tota l'actualitat relacionada amb el lleure i l'acció social aquests dies. 

Gràcies a tots i totes i seguim fent #esplaiacasa amb #SomMoviment

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dimecres

15

abril

AAF: Reunió de l'Àmbit d'Animació de la Fe 20:00h

dimecres

15

abril

Z09 - Reunió Territorial 21:30h

dijous

16

abril

Z16 - Reunió Territorial 20:00h

divendres

17

abril

CE - 5è aniversari - Centre d'Esplai La Plaça 19:30h

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?