Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

16.04.24 -

Petjada ecològica

Des del Moviment hem treballat en el càlcul de la petjada ecològica de la TrocaJove 2024, que va tenir lloc el 9 i 10 de març a Amposta, amb la finalitat de conèixer l'impacte mediambiental que genera una activitat d'aquestes característiques.

Transport

A la Trobada van assistir 1066 persones, que amb els desplaçaments des de les seves Zones i Territoris van fer un total de 7280 quilòmetres, inclosos els formadors/es; el que equival, per exemple, a anar de Catalunya al Pakistan (Àsia). 

Pel que fa a la petjada de carboni, en total es van emetre 13950 kg de CO₂, que és l'equivalent a anar i tornar dos cops en avió a Los Angeles des de Barcelona. 

Quant als desplaçaments, també s'han de sumar les emissions derivades del transport de materials durant la trobada. En total es van recòrrer 602 km en furgoneta i cotxe, que van alliberar un total de 679 kg de CO₂.

Residus

Amb la voluntat de quantificar i mesurar els residus que es generen, es presenten les següents dades, que corresponen a les despeses generades i abocades a les papereres indicades.

  • En paper i cartó, es van generar 18,85 kg
  • De plàstic35,70 kg
  • De vidre, 279,48 kg
  • Pel que fa a matèria orgànica7 kg 
  • Referent a rebuig, 16,90 kg

En total es van generar 357,93 kg de residus. A més, el reciclatge, reutilització i tractament d'aquests residus generen uns 16 kg de CO₂ en emissions. 

Energia

Es van necessitar 1597 KWh d'energia per garantir el funcionament de la Trobada, destinats als subministraments de la sonorització, la il·luminació dels equipaments i el butà de la cuina. 

Proveïdors locals

Enguany, seguint amb la línia marcada pel Pla d’Accions 2024, s’ha apostat per poder adquirir tots els serveis i materials possibles de productors i proveïdors locals del territori. Així, la totalitat dels àpats de la trobada, un gran nombre de formacions i alguns dels serveis oferts, com el concert, s’han encarregat a cooperatives i persones del propi municipi d’Amposta o voltants. D’aquesta forma, a més a més de la reducció conseqüent de l’impacte ecològic fruit d’evitar el transport de materials i àpats de llarga distància s’ha pogut produir un retorn econòmic positiu en el teixit local.

El Moviment segueix així amb el compromís de seguir avançant cap a unes trobades i una acció educativa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Moguts per aquesta inquietud, enguany hem actualitzat el mecanisme de recollida de dades per tal de poder-lo fer més precís i eficient, fet que ens impedeix poder comparar completament les dades actuals amb les d’anys anteriors.

Si es vol rebre més informació es pot escriure a secretaria.mcecc@peretarres.org.

Dossier activitats

Per altra banda, ja podeu consultar el dossier d'activitats de la TrocaJove, amb les explicacions del centre d'interès, els materials previs i l'activitat de benvinguda, el moment de celebració i l'activitat de dissabte a la tarda. 

#SomMoviment

Iniciatives

Veure totes >
20.04.24 11:00 h al 21.04.24 17:00 h | Zones i Territoris
CosaJove 2024

Agenda

Veure totes >

dilluns

22

abril

Z12 - Reunió Territorial 20:30h

Centre d'Esplai La Rialla

dimecres

24

abril

Formació Beques d'estiu

dimecres

24

abril

Comissió Jornada de Monitors i Monitores 2024 19:00h

Seu MCECC Numància

dijous

25

abril

Z02 - Reunió territorial 20:30h

Centre d'Esplai Grup de Gent

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?