Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

09.11.18 - 250 persones van participar aquest dilluns a la celebració dels 125 anys de les primeres colònies que es van fer a Catalunya. L’acte va ser al Palau de la Generalitat amb el MHP Quim Torra i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Voleu reviure l’acte? Tenim totes les fotos aquí!

Per a la commemoració del 125è aniversari de les primeres colònies a Catalunya es va organitzar un acte el passat dilluns 5 de novembre al Palau de la Generalitat i que va comptar amb la presència del MHP Quim Torra, la del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, els representants de les principals entitats de lleure del país i els responsables de zona del Moviment.

En total unes 250 persones s’hi van aplegar al Saló Sant Jordi per commemorar l’acte de reconeixement de l’educació en el lleure i aquelles primeres colònies de 1883 que van viure un grup de monitors i 671 infants de Barcelona a viles com les Corts o Sarrià. Durant l’acte, tant el MHP i el conseller de la Generalitat van posar en relleu el paper dels monis com a motor per a la cohesió social, per a la igualtat d’oportunitats.

Després, van prendre la paraula els autèntics protagonistes: monis, exmonis, administradors de cases de colònies i una nena d’un centre d’esplai. Des del seu punt de vista van explicar què significava per a ells les colònies mentre s’anava fent un dibuix sobre les mateixes colònies. De fet, es va passar la projecció d’un vídeo en què es va poder veure com és un dia de colònies, en aquest cas del Centre d’Esplai Trencaclosques.

Per acabar, el grup Xiula va tancar amb l’acte amb dues cançons molt arrelades a l’educació en el lleure com va ser “Puf era un drac màgic” i “L’hora dels adéus”.

Us deixem amb algunes de les millors fotografies de l'acte!

09.11.18 - Per a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants el Diari Ara va fer una crida a participar en dues iniciatives: escriure cartes a l’alcalde o alcaldessa de la nostra ciutat o poble i dibuixar-la. Ja coneixem les cartes premiades! I 8  de les 10 són dels centres d’esplai del Moviment!

Dimecres a la Facultat d’Educació Social i Treball de la Fundació Pere Tarrés – URL es va celebrar l’acte de lliurament de premis de la iniciativa “Carta al meu alcalde o alcaldessa” explicant com voldrien que fos i en la qual hi vau participar una trentena de centres d’esplais.

Per al lliurament dels premis es va comptar amb la presència d’Ignasi Aragay, director adjunt del Diari Ara, Josep Oriol Pujol, director de la Fundació Pere Tarrés i Empar Moliner.

Les persones premiades van ser:

CATEGORIA 9-12 anys

  • Guanyador/a: Sara (11 anys, Associació Educativa Nou Quitxalles, de L'Hospitalet)
  • Finalista: Janina Infante Oliveres (11 anys, 6è. Menjador escola El Miracle de Tarragona)
  • Finalista: Najim el Moussaui El Idrissi (11 anys, 6è. Centre d'Esplai Punt i Seguit de Berga)

CATEGORIA 13-14 anys

  • Guanyador: grup 'Sherpes' de l'Esplai Lluís Maria Chanut, de Sant Roc, a Badalona. Autors de la carta: Uzair, Anthony, Hugo, Vinyameen, Rubi i Muhammad.
  • Finalista: Berta Ortiz, Andrea Ye i Paula Campoy. Esplai La Sagrera, Barcelona.
  • Finalista: Ainoa Toro, 10 anys. Centre Socioeducatiu Poblenou, de Barcelona.

 CATEGORIA 15-16 anys

  • Guanyadora: Alèxia Tejero Casals, de 15 anys. Espai Arc Iris, de Barcelona.
  • Finalista: Irene Llobera, 15 anys. Esplai Sant Ignasi de Loiola, de Lleida.
  • Finalista: Anna Yan Orri Rovira, de 15 anys. Grup de Colònies Mare de Déu de Fàtima, Les Franqueses del Vallès.

 

Moltes felicitats a les persones premiades i també a totes les que vau participar-hi!

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dilluns

12

novembre

Termini sol·licitud Beques d'Activitats Esporàdiques (1r, 2n i 3r Trim)

dilluns

12

novembre

Termini sol·licitud Beques d'Activitats de Curs

dilluns

12

novembre

Termini sol·licitud Ajuts Extraordinaris

dilluns

12

novembre

Z12 - Reunió de Zona 20:30h

Esplai del Roser, Av. d'Espanya, 21, 08290 Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Espanya

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?