infancia-inclusio

Infància i inclusió

Des del MCECC creiem que l'educació en el lleure és un dret que ha de ser accessible per a tots els infants i adolescents. Per aquest motiu, des de diferents iniciatives impulsem que l'activitat dels centres d'esplai pugui arribar al màxim d'infants possible.

BEQUES PELS CENTRES D'ESPLAI

Els centres d'esplai són agents de primer ordre en promoure la seva activitat. Per aquest motiu, per facilitar l'accés dels infants amb menys recursos, des del Moviment posem a disposició dels centres diferents convocatòries de beques.

Podeu consultar-ne les convocatòries a l’espai d’Ajuts econòmics, premis i subvencions.

AJUDA’LS A CRÉIXER - CAP INFANT SENSE COLÒNIES

En el marc de la Fundació Pere Tarrés treballem sota aquest lema per tal que qualsevol infant pugui gaudir i viure d'una activitat de lleure. La Fundació fa de pont entre entitats i institucions que contacten per aconseguir places a les activitats de lleure dels centres d’esplai i la captació de recursos necessaris per portar-ho a terme. En aquesta modalitat, no són els centres d’esplai (ni l’entorn d’aquests) qui proposen els infants a participar, sinó que la derivació prové de terceres institucions i/o organitzacions que s’adrecen a la Fund. Pere Tarrés i aquesta, si en veu la idoneïtat, els deriva als centres d’esplai.

Podeu consultar la informació de la campanya “Ajuda’ls a Créixer – Cap Infant sense colònies” podeu visitar el aquest enllaç.

PROGRAMA SEMPRE ACULL

Donant resposta a la voluntat d'obrir l'activitat de lleure a infants que no hi tenen accés, l'any 2016 vam impulsar aquest programa per acompanyar els Centres i Clubs d'Esplai que no treballen amb infància en situació de vulnerabilitat i tenen voluntat d'obrir-se a aquesta realitat.

Aquest any 2020 hem renovat el programa per a poder-s’hi adherir al llarg del curs i estiu, fent un acompanyament personalitzat i adaptant-se a les característiques i temporització de cada Centre i Club d’Esplai.

Podeu conèixer l’Experiència del Centre d'Esplai Can Colapi

Voleu ser un esplai més inclusiu? Les famílies i infants de l’esplai no són representatius de la realitat del vostre barri, poble o ciutat? Obriu les ments i portes sembrant llavors, acollint infància en situació de vulnerabilitat i establint estructures internes inclusives.

Si voleu adherir-vos al programa, poseu-vos en contacte amb el vostre promotor/a de referència.  

PROJECTE LLAVOR

Conscients que el lleure no és igual de present a tots els barris ni pobles, l'any 2018 vam iniciar el Projecte Llavor. El seu objectiu és acompanyar el naixement de nous centres d'esplai de la mà d'alguna entitat, parròquia, centre educatiu que vulgui acollir-lo.

Si voleu desenvolupar el projecte, poseu-vos en contacte amb el MCECC.