En moviment, participa i suma al MCECC

projectes

Un projecte és l’execució d’una idea sorgida d’un grup de monitors/es del Moviment sobre algun tema que no s’està treballant específicament o amb continuïtat i que pugui ser d’interès per als clubs i centres d’esplai.

Les persones impulsores del projecte l’han de presentar a l’Assemblea General (Ordinària o Extraordinària) per tal que els esplais el puguin aprovar mitjançant una votació. Un cop el projecte ha sigut aprovat, aquest equip de monitors/es en serà responsable de la seva posada en marxa i execució, sempre amb l’ajuda que el Consell Directiu consideri oportuna a nivell tècnic (difusió i promoció, recursos, suport...).

Malgrat l’engegada del projecte tingui el seu tret de sortida a l’Assemblea, les persones impulsores poden començar a donar a conèixer la seva proposta a través de la xarxa territorial. Com?

La presentació del projecte es podrà dur a terme a través del CRT (Consell de Responsables Territorials), en el qual els diferents equips territorials recolliran la informació emesa i la traspassaran a les corresponents reunions territorials. L’equip que vol presentar el projecte pot elaborar una presentació per promocionar-lo, acudir a les reunions territorials i/o al CRT, etc. per tal de donar a conèixer-ne els detalls, resoldre dubtes i buscar persones que s’hi vulguin sumar.

Un cop engegada la promoció de presentació dels projectes, el Moviment farà una campanya interna de publicitat a partir del mes de setembre previ a l’AGO per tal de donar impuls i fer-lo arribar als centres i clubs d’esplai que no hagin rebut la informació. A més a més, es vetllarà per posar en contacte els monitors i monitores que mostrin interès en col·laborar-hi amb les persones que l’han originat.

Podeu presentar els vostres projectes per a ser aprovats a l’Assemblea a través del

Formulari de presentació de projectes 

Cal enviar-lo a l’adreça de correu secretaria.mcecc@peretarres.org. Estigueu atents al calendari de terminis que s’estableixi per a cada convocatòria d’AGO/AGE.Com sempre, si teniu qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb la vostra promotora o membre del Consell Directiu de referència.

Alerta: el formulari de presentació de projectes és un PDF editable, de manera que podeu escriure els camps en el mateix document. Per garantir que la informació es guardi correctament, primer descarregueu-vos el document i després comenceu a emplenar-lo i un cop emplenat guardeu-lo. No l'empleneu fins que no l'hagueu descarregat al vostre PC. Assegureu-vos que el document que envieu estigui emplenat.

Notícies relacionades

Veure totes >
Participa en la sessió del Projecte de Perspectiva de Gènere
Participa en la sessió del Projecte de Perspectiva de Gènere

29.03.23 -

En el marc del Campus MCECC d'estiu d'enguany, des del Projecte de Perspectiva de Gènere del Moviment es farà una sessió per treballar com ens plantegem els Centres d'Interès (CI) als Centres i Clubs d'Esplai. L'espai de reflexió permetrà compartir, al voltant d'aquesta temàtica, uns materials determinats.

La sessió se celebrarà a la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés (carrer Santaló, 37, Barcelona), després de dinar (15 h, aproximadament). La proposta tindrà lloc fins a les 17 h.

Inscripció

Per participar en la sessió del Projecte de Perspectiva de Gènere entra a la següent pàgina i inscriu-te!

El Projecte d'Excursionisme celebra la primera reunió
El Projecte d'Excursionisme celebra la primera reunió

15.03.23 - Dimarts 14 de març, a la tarda, es va celebrar la primera reunió del Projecte d'Excursionisme del Moviment, aprovat a la darrera Assemblea General Ordinària (AGO) i impulsat per Pau Pujol i Arnau Lonca.

La celebració de la primera trobada va comptar amb la participació de 14 persones de diverses zones i territoris que engeguen el projecte amb empenta. "Valorem molt positivament el treball dut a terme durant la reunió", comparteix el Pau, membre del Consell Directiu del MCECC, qui afegeix que ara "comencem el camí cap al Curs d'Excursionisme per a monitores i monitors d'Esplai".

Representativitat territorial

Els participants en la primera reunió provenen del Centre d'Esplai Joan Suñol (Zona 05), del Centre d'Esplai Bon-Vent (Zona 07), del Centre d'Esplai l'Estel (Zona 02), de l'Espai Infantil i Familiar La Semilla de Trigo (Zona 08), del Centre d'Esplai Casal Santa Maria del Jaire i del Centre d'Esplai Grifoll (Zona 13), del Centre d'Esplai Parroquial de Premià de Mar (Zona 15), del Grup Colònies a Borredà (territori-Solsona), del Grup d'Esplai Apassomi (territori-Lleida) i de Colònies Populars Canillo - Aina (territori-Urgell).

Contingut de la reunió

La primera trobada es va centrar a compartir idees i inquietuds en el camp de l'excursionisme, vinculant-les a formacions, per tal d'oferir-les al curs. També, es va acordar el format del curs formatiu a construir de cara al 2024.

La segona trobada

El Projecte d'Excursionisme continuarà construint-se el pròxim dimecres 19 d'abril, a les 19.30 h, també en format híbrid -presencialment a carrer Numància, 149-151, i, també, telemàticament-.

L'acció ID2 també engega motors

A banda del Projecte d'Excursionisme, en el marc del Pla d'Accions 2023 aprovat a la darrera AGO -també-, engega l'acció ID2, que té com a objectiu fomentar l'excursionisme als Centres i Clubs d'Esplai. Podeu ampliar la informació mitjançant la següent notícia.

#SomMovimentVeure totes