En moviment, participa i suma al MCECC

projectes

Un projecte és l’execució d’una idea sorgida d’un grup de monitors/es del Moviment sobre algun tema que no s’està treballant específicament o amb continuïtat i que pugui ser d’interès per als clubs i centres d’esplai.

Les persones impulsores del projecte l’han de presentar a l’Assemblea General (Ordinària o Extraordinària) per tal que els esplais el puguin aprovar mitjançant una votació. Un cop el projecte ha sigut aprovat, aquest equip de monitors/es en serà responsable de la seva posada en marxa i execució, sempre amb l’ajuda que el Consell Directiu consideri oportuna a nivell tècnic (difusió i promoció, recursos, suport...).

Malgrat l’engegada del projecte tingui el seu tret de sortida a l’Assemblea, les persones impulsores poden començar a donar a conèixer la seva proposta a través de la xarxa territorial. Com?

La presentació del projecte es podrà dur a terme a través del CRT (Consell de Responsables Territorials), en el qual els diferents equips territorials recolliran la informació emesa i la traspassaran a les corresponents reunions territorials. L’equip que vol presentar el projecte pot elaborar una presentació per promocionar-lo, acudir a les reunions territorials i/o al CRT, etc. per tal de donar a conèixer-ne els detalls, resoldre dubtes i buscar persones que s’hi vulguin sumar.

Un cop engegada la promoció de presentació dels projectes, el Moviment farà una campanya interna de publicitat a partir del mes de setembre previ a l’AGO per tal de donar impuls i fer-lo arribar als centres i clubs d’esplai que no hagin rebut la informació. A més a més, es vetllarà per posar en contacte els monitors i monitores que mostrin interès en col·laborar-hi amb les persones que l’han originat.

Podeu presentar els vostres projectes per a ser aprovats a l’Assemblea a través del

Formulari de presentació de projectes 

Cal enviar-lo a l’adreça de correu secretaria.mcecc@peretarres.org. Estigueu atents al calendari de terminis que s’estableixi per a cada convocatòria d’AGO/AGE.Com sempre, si teniu qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb la vostra promotora o membre del Consell Directiu de referència.

Alerta: el formulari de presentació de projectes és un PDF editable, de manera que podeu escriure els camps en el mateix document. Per garantir que la informació es guardi correctament, primer descarregueu-vos el document i després comenceu a emplenar-lo i un cop emplenat guardeu-lo. No l'empleneu fins que no l'hagueu descarregat al vostre PC. Assegureu-vos que el document que envieu estigui emplenat.

Notícies relacionades

Veure totes >
Com celebrem aquest 8M a l'esplai?
Com celebrem aquest 8M a l'esplai?

04.03.21 - Aquest 8 de març es celebra el Dia Internacional de les Dones i, des del Projecte de Perspectiva de Gènere del MCECC, us proposen una manera de commemorar-lo als vostres Centres i Clubs d'Esplai. 

Així, demanen a les monitores que compartiu mitjançant un vídeo a les xarxes socials (amb el hashtag #experiencies8M) la vostra experiència com a dones a l'esplai i que, d'altra banda, etiqueteu a @esplaismcecc si publiqueu alguna mena de material o activitat amb els infants i joves aquest cap de setmana per a commemorar el dia. Per últim, us informem que integrants del Projecte de Perspectiva de Gènere publicaran un article d'opinió al portal estris.cat el mateix 8 de març sobre "els micromasclismes que rebem les monitores a l'esplai". 

El Projecte de Perspectiva de Gènere del MCECC us apropa mensualment recursos per a treballar la perspectiva de gènere en la tasca que desenvolupeu (podeu consultar el darrer, sobre la música que sona als nostres centres, aquí) i us recorda que està obert a la participació de tothom. Si hi voleu participar, escriviu a ambits@peretarres.org

Altres materials 

També us recordem que podeu rellegir l'especial 'Igualtat de gènere' publicat a estris.cat o el número 221 de la Revista Estris, titolat 'Trenquem amb els estereotips de gènere. Treballem per la igualtat real'. Si esteu subscrits/es a l'iQuiosc, el teniu digitalment en aquest enllaç

Nou recurs del Projecte de Perspectiva de Gènere!
Nou recurs del Projecte de Perspectiva de Gènere!

05.02.21 - Durant l'Assemblea General Ordinària (AGO) del MCECC del passat 30 de gener, es va votar la continuïtat del Projecte de Perspectiva de Gènere, que treballa per apropar-vos mensualment un recurs per tal que aquesta sigui present en la tasca que es fa des dels Centres i Clubs d'Esplai del Moviment. 

Aquest febrer, us presenten una proposta per donar continuació al seu darrer recurs, oferint un espai de reflexió sobre la música que sona als Centres i Clubs d'Esplai. En aquest enllaç, trobareu una taula, on queden recollides cinc cançons de diferents gèneres musicals i èpoques en la qual hi ha una síntesi dels missatges que transmeten. Seguidament, us presenten un conte en el qual queden representats de forma vivencial cadascun d'aquests missatges. Un cop l'hàgiu llegit, us conviden a escoltar de nou el recull de cançons.

Finalment, posen a la vostra disposició un recurs teòric sobre la violència masclista: des de què s'entén per violència masclista, com s'expressa i es classifica fins a un cas concret que volen tractar. 

Veure totes