Formacions Gratuïtes per tot el Territori!
De l'1 al 18 d'octubre tindrà lloc el Campus MCECC. Un conjunt de formacions gratuïtes pels monitors i monitores del Moviment que es farà de manera presencial en diferents punts del territori. D'aquesta manera tothom tindrà alguna formació a prop seu.
Formacions presencials
- Gesplai – En el formulari d'inscripció es preguntarà el nivell de coneixença de l'eina per poder adaptar la formació.
06/10 10.00h (Pau Camós i Maria Bosch) - Fundació Esplai Girona | Mare de Déu del Mont (C/ Antic Roca 38, 3r pis - Girona). Híbrida.
16/10 19.00h (Maria Bosch, Mariona Aguilera i Aina Abad) - Fundació Pere Tarrés (C/Numància, 149 - Barcelona)
17/10 19.30h (Àngela Utrilla i Maria Bosch) - Fundació Verge Blanca (C/ Acadèmia, 17 - Lleida)
- Resolució de conflictes – Com resolem els conflictes a l’esplai? Què genera tensions? Què podem fer per millorar la convivència la cohesió?
05/10 16.00h - Casa de colònies Montsant (Vilaller)
- Animació de la fe – En el formulari d'inscripció es preguntarà el nivell per poder adaptar la formació.
15/10 19.00h (Elna Busquets i Jael Martín) - Fundació Pere Tarrés (C/Numància, Barcelona)
Formacions telemàtiques
- Formació per nous responsables - Com gestiono el centre? I l'equip de monitors què? Les famílies? Què vol dir realment ser el responsable?
02/10 19.30h (Laia Rubio i Anna Grau)
- Salut mental - Com abordem la salut mental a l'esplai? Què podem aportar des de l'esplai?
03/10 19.00h (Núria Miron)
- Resolució de conflictes - Com resolem els conflictes a l’esplai? Què genera tensions? Què podem fer per millorar la convivència la cohesió?
08/10 19.30h (Lorena Jiménez)
- Premonis: Com ho fem? - Com té lloc el pas del grup de joves a formar part de l’equip de monitors i monitores? Quin acompanyament i formació fem amb els premonitors i premonitores de l’esplai? Què hem de tenir en compte i no podem oblidar?
09/10 19.30h (Marta Estellé)
Consideracions:
Per assistir a les formacions s'ha de pagar un import de 5 euros, que serà retornat en cas que la persona inscrita participi de la sessió un cop transcorregut tot el Campus MCECC. També es farà efectiu el retorn de l’import si s’avisa amb una antelació mínima de 2 dies abans de la formació la baixa o bé en cas d’absència per un motiu justificat i/o de força major.
💡 Les inscripcions de cada formació es tancaran 48h abans del dia de la formació en qüestió.
💡 Totes les formacions tindran una durada aproximada d'1 hora i mitja.
💡 Recordeu que si hi ha un volum important de monitors/es interessat en alguns d'aquest temes heu de parlar amb el vostre promotor/a o fer un correu a secretaria.mcecc@peretarres.org així buscarem la manera de poder incoporar una nova formació segons l'interès de la vostra zona o territori.
Excursionisme
En aquest apartat trobareu recursos per ajudar-vos a preparar la part de natura, excursionisme i muntanya de les vostres activitats.
Mapa amb les Normatives dels Espais Naturals de Catalunya
Curs d'excursionisme
L’equip de voluntaris del Projecte d’Excursionisme, nascut l'any passat, s’ha reunit periòdicament per dissenyar un curs amb diferents sessions formatives, les quals vetllaran per acompanyar als participants i oferir múltiples recursos i coneixements per a preparar grans excursions, travesses o campaments amb els Centres i Clubs d’Esplai.
Podeu consultar tota la informació del curs i inscriure-us aquí.
I si voleu participar de l'equip de voluntaris heu d'escriure un correu a ambits@peretarres.org
Estris 255: Excursionisme més enllà de l'estiu
Aquest número de la revista, que es publicarà a mitjans d'octubre, oferirà un seguit d'articles, materials i recursos per treballar els valors de l'excursionisme als Centres i Clubs d'Esplai durant tot l'any.
15 excursions des d'una estació de tren de Catalunya
A les portes de l'inici de curs als agrupaments i esplais, fem un seguit de propostes excursionistes que podem fer des de diferents estacions de tren de Catalunya. Podeu consultar les rutes en aquest mapa, amb la seva corresponent descripció i accés al track:
El Bon tracte a la Infància i a l'Adolescència és una prioritat. És per això que, des del curs passat disposeu d'una pàgina exclusiva amb informació, recursos i formacions específiques.
En aquesta pàgina també trobareu les persones delegades per casos d'ASI que poden acompanyar-vos en la prevenció i la gestió de l'ASI.
NOVETAT AL GESPLAI!
Des d'ara ja podeu marcar un delegat d'ASI dels vostres Centres i Clubs d'Esplai. D'aquesta manera no només podreu portar un registre sinó que aquestes persones rebran informacions relacionades amb aquest tema.
Quines gestions he de fer a l'inici de curs? 🧐
Com cada inici de curs, a l’Esplai cal revisar que tinguem certes gestions fetes abans de començar les activitats amb els infants. Per això us recordem quatre passes imprescindibles a fer en el Gesplai:
01 - Revisar les dades dels monitors/es: és important mantenir la base de dades actualitzada per poder fer llistats útils, facilitar la comunicació i rebre correctament tots els recursos que s'envien.
02 - Tancar el curs 2023/24: cal revisar i actualitzar les dades de les activitats del curs anterior, que són les que s'utilitzen per calcular l'assignació del Conveni Marc.
03 - Generar les activitats: és important generar activitats del nou curs per poder assignar els monitors/es i els participants a cada activitat.
04 - Alta de persones: cal donar d'alta els nous infants i mantenir actualitzades les dades de tots els participants. D'aquesta manera la gestió del centre serà més àgil.
⚠️ En cas d'utilitzar els formularis d'inscripció del Gesplai no caldrà introduir totes les dades de manera manual.
05 - Dades bancàries: és important revisar les dades bancàries. Cal que siguin les correctes i que no estiguin caducades.
💡 Ja disposeu de nous tutorials al Gesplai! Els trobareu a l'apartat Arxiu > MCECC >Tutorials.
Nova pàgina de materials i recursos per al curs 2024-2025
Com cada any a l'inici de curs trobaràs una pàgina amb materials i recursos per fer fàcil l'arrencada del curs 2024-25.
En aquesta pàgina trobaràs, eines per a la gestió del teu centre, recursos d'excursionisme, formació, cases de colònies, recursos per treballar la prevenció i la gestió de l'ASI i molt més.
- Si l'ordre no és el vostre fort, podeu consutlar el manual que va elaborar el Projecte d'Arxivística per assegurar-vos que guardeu bé tota mena d'informació important o sensible.
Necessiteu crear un projecte de premonitoratge o millorar el que teniu?
- "Premonis, com ho fem?" és un recurs que recull experiències de molts Centres i Clubs d'Esplai amb diverses maneres d'enfocar el premonitoratge
Voleu fomentar la participació infantil i juvenil a l'Esplai?
- Aquí trobareu un recurs per treballar-ho i fer els infants més protagonistes de la tasca educativa que fem als Centres i Clubs d'Esplai.
Voleu millorar el treball per objectius durant el curs i totes les activitats que fue a l'Esplai?
Recordeu que a Estris.cat trobareu tot un rebost de recursos amb fitxes d'activitat, tallers, jocs, dinàmiques, cançons, rutes i manuals