Formació al MCECC
Suport Cursos residencials Petició formació Escoles de l’Esplai vinculades Acreditació

Formació

Per tal d’assolir les finalitats i objectius que persegueix el MCECC, la formació esdevé un dels mitjans clau de què el MCECC disposa. D’aquesta manera, el Moviment articula unes mesures de suport i foment a la formació dels monitors i monitores que formen part dels centres d’esplai federats. En aquest espai web volem presentar, ordenadament, les diferents línies i mesures de suport a la formació que posem a la vostra disposició.
Us animem a que feu ús d’aquest servei del MCECC!

Podeu trobar la informació organitzada de la següent manera:

Notícies relacionades

Veure totes >
Preinscripcions obertes als Cursos Residencials d'estiu!
Preinscripcions obertes als Cursos Residencials d'estiu!

05.05.23 - Continuen obertes les preinscripcions dels Cursos Residencials de Monitors/es i de Directors/es d’aquest estiu que organitza el MCECC i la Fundació Pere Tarrés.

El curs té com a entorn una casa de colònies i dura una setmana i mitja, aproximadament. Durant aquest temps, els alumnes comparteixen experiències vinculades a la formació que ofereixen els professors/es.

Els cursos que més alumnes sumen es fan a les cases de colònies La Ruca i La Sala. L'Escola de l'Esplai de la Fundació Pere Tarrés organitza el curs, que és promogut pel Moviment. La majoria de formadors han passat per Centres i/o Clubs del Moviment i, per tant, coneixen de prop la realitat dels Esplais. Així doncs, els alumnes gaudeixen d'una experiència completa, a la qual se suma el vincle que s'estableix amb la resta de companys en un context de convivència.

En el cas dels monitors/es, el curs compta amb deu dies de formació (del 21 al 30 d'agost a la casa de colònies) i les pràctiques posteriors. Els directors/es, al seu torn, pugen a la casa dos dies abans (el 19 d'agost) per tal de completar les hores de formació que corresponen al curs.

Consulteu tota la informació a la pàgina dels Residencials i preinscriviu-vos abans del 29 de maig a través del formulari que hi trobareu.

Cursos també a FEMN-MCECC Urgell, Lleida i Tarragona

La FEMN-MCECC Urgell ofereix, també, Cursos Residencials, tant per a monitors/es -del 16 d'agost al 27- com per a directors/es -del 16 d'agost al 27, i del 29 de setembre al vespre a l'1 d'octubre-. Ambdós cursos tindran lloc a la Casa de Colònies AINA, a Canillo (Andorra). En aquest cas, les inscripcions ja estan tancades (tant per monitors/es com per directors/es).

Referent a Territori-Lleida, els Residencials de Monitors/es se celebraran del 20 d'agost al 30, a la casa de Colònies de Montsant, a Vilaller. Podeu apuntar-vos mitjançant el següent formulari d'inscripció.

A Territori-Tarragona, es faran els cursos per a monitors/es i directors/es en format intensiu.

#SomMoviment

Formació per aproximar-nos a la prevenció d'addiccions
Formació per aproximar-nos a la prevenció d'addiccions

04.05.23 - Didania posa a disposició una formació sobre currículum europeu de prevenció de problemàtiques de salut, socials i econòmiques associades al consum de substàncies.

Contingut

La formació va especialment dirigida a totes aquelles persones que prenen decisions, creen opinió i elaboren polítiques sobre la prevenció d'addiccions. Les sessions seran impartides per la psicòloga Oihana Rementeria, qui, amb extensa experiència en aquest camp, n'és experta.

Durant la formació hi haurà l'oportunitat d'abordar el rol del personal professional de la prevenció, intervencions i polítiques de prevenció, monitoratge i avaluació, prevenció familiar, escolar, comunitàrialaboral, ambiental i comunicativa -des de l'òptica dels mitjans de comunicació- i, finalment, promoció i defensa de la prevenció de qualitat.

Dates

La formació tindrà lloc del 15 al 19 de maig, de 9.30 h a 13.30 htelemàticament.

Inscripcions

Per apuntar-se, cal omplir el següent formulari. Es tracta d'una proposta gratuïta.

Veure totes