Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats
Matinal formativa d'estiu 2017

Matinal formativa d'estiu 2017

Formació

11.06.17 / Afegir a Google Calendar

Des del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans, compromesos amb la qualitat de les activitats d'estiu dels centres d'esplai federats, organitzem una jornada de formació per a les activitats d'estiu!

Per aquest motiu, oferim una sèrie de tallers i petites formacions exclusivament i específica pensades per aquells monitors i monitores que participaran a les activitats d'estiu.

Us animem a què hi participeu i en feu ús! Les places dels diferents tallers són limitades i s'assignaran per odre d'inscripció! És molt important que si us inscriviu, assegureu la vostra participació, atès que si no, estareu ocupant una plaça que podria ser utilitzada per algun altre company vostre.

Quan es realitzarà?

Diumenge dia 11 de juny de 2017 (en format de diumenge al matí perquè no solapi cap activitat d’esplai)

A quina hora?

Des de les 9:30h fins a les 14:00h.

A qui va adreçat?

Aquesta formació va adreçada als monitors/es dels Centres d'Esplai del MCECC que intervenen en les activitats d'estiu.

Poden inscriure's a les formacions tots aquells monitors i monitores que pertanyen als centres d'esplai federats al Moviment i que han nascut abans de l'any 2000 (Inclou els nascuts el 1999 i anteriors).

En el cas que algun pre-monitor/a o monitor/a que no tingui l’edat requerida vulgui participar a la formació, caldrà que el centre d'esplai es posi en contacte amb el promotor/a de referència.

On?

A la seu de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. C. Santaló, 37 de Barcelona

Quines formacions s’hi realitzaran?

La jornada ofereix una sèrie de formacions i tallers de manera que cada participant podrà escollir una de les formacions proposades en el moment d'inscriure's:

  • 01. Primers auxilis: per conèixer quins són els recursos per poder actuar davant de diferents situacions com ara insolacions, deshidratacions, cremades, traumatismes… que suposen l’atenció més immediata abans de la intervenció dels professionals sanitaris.
  • 02. Manipulació d’aliments: volem proporcionar una informació clara i de fàcil comprensió que permeti que els equips de monitors/es que preparen i serveixen aliments a les activitats d'estiu, puguin comptar amb una formació sobre aquesta temàtica.
  • 03. Nou decret de lleure: formació pràctica sobre els requeriments legals que presenta el nou decret de lleure. A més, també incorporarem elements de gestió de l’activitat d’estiu.
  • 04. Com reaccionem davant els imprevistos? Durant les activitats d’estiu poden sorgir molts imprevistos. Però no només aquells que podem qualificar de “grans imprevistos” o “molt greus” (que també), sinó imprevistos quotidians en el dia a dia de l’activitat. Com hem de gestionar-los? Què cal per abordar-los?
  • 05. Com preparar una ruta? Les rutes són un bon recurs per a un grup d’adolescents i joves. Què tenen de diferent? Que hem de tenir en compte? Per exemple: sovint, com a equip, no hem programat cap altra activitat més enllà de les colònies o campaments (que es realitzen en llocs fixos i que la utilització de material és a l’abast), però a la ruta, quines activitats podem fer?

A més, també es realitzarà una formació EXCLUSIVA per als centres que s'han adherit al programa "Sempre Acull":

  • 06. Programa Sempre Acull: per als centres d’esplai adherits al programa “Sempre Acull - Sembra i Cull”. En la formació es plantejarà el treball i intervenció amb la infància vulnerable, més enllà de saber què és, s'abordarà com tractar amb les famílies i infants, què entenem per "acollida" i com acollim aquesta infància, es donaran recursos, etc.

[*]: Per als participants a les formacions 4, 5 i 6, demanem als inscrits que, en el moment de fer la inscripció (i en el camp d’observacions), puguin indicar, quines qüestions concretes els agradaria abordar. D'aquesta manera, el/la docent del taller podrà fer una aproximació real als casos plantejats.

Abans de l'inici de les formacions, des del nou Àmbit Pedagògic del MCECC, es realitzarà una explicació general sobre la importància educativa de les activitats d'estiu. Cost Aquesta formació serà gratuïta per als monitors i monitores del MCECC.

Inscripció

Podeu fer la inscripció fins el dia 7 de juny de 2017 a través d'aquest formulari. La jornada de formació acabarà amb un “aperitiu d’estiu” per a tots els assistents!