Vols participar al MCECC? T'expliquem com!

I tu, què en penses?

I tu, què en penses?

El MCECC - Fundació Pere Tarrés posa en marxa la campanya “I tu què en penses”, que consisteix en l’enviament mensual de vídeos, elaborats en els seus Centres d’Esplai federats, i altres recursos pedagògics sobre temàtiques diverses que repten i interpel·len les noves generacions. La voluntat és oferir eines útils a tots aquells que acompanyeu els adolescents i joves en el seu procés educatiu i ajudar-vos a fomentar dinàmiques de reflexió i debats entorn d’aquestes qüestions que, a més, els impulsin a fomentar el seu esperit crític i aprofundir en els seus valors.

Març 2021

Aquest mes de març, encetem la reflexió i el debat parlant de voluntariat amb una xerrada entre tres participants dels cursos residencials de monitors/es i directors/es del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC). Sovint, els adults tenen una concepció errònia del comportament dels adolescents i –en aquest vídeo- tres joves ens demostren com poden arribar a ser un agent social clau, actiu i necessari.

DONA’NS EL TEU FEEDBACK!

I tu, què en penses del voluntariat?

Més recursos

Continguts relacionats a estris.cat

Abril 2021

El segon vídeo de la iniciativa "I tu, què en penses?" se centra a preguntar a infants, joves i monitors/es de l’Esplai Parroquial de Vilafranca i a responsables territorials del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) sobre el futur, per veure com van canviant les nostres respostes a mesura que anem creixent. Per què quan som petits ho tenim tot clar? Com canvia el món que ens envolta, els somnis que tenim quan som petits? Una altra oportunitat per reflexionar i debatre plegats/es sobre els temes que ens interpel·len.

DONA’NS EL TEU FEEDBACK!

I tu, què en penses del futur?

Més recursos

Maig 2021

Al tercer vídeo de la iniciativa “I tu, què en penses?”, veiem membres de l’Àmbit per la Justícia Global del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) i joves participants de la Jornada ‘Mirem més enllà’ sobre consum responsable que va organitzar el mateix àmbit el passat novembre. En aquesta ocasió, els i les participants al vídeo veuen imatges i notícies sobre els devastadors efectes del canvi climàtic i –posteriorment- responen diverses preguntes al respecte: Com se senten? Què en pensen? Quines coses creuen que poden fer individualment i en els seus entorns per a revertir la situació? Com es pot convèncer als altres que cal actuar? Una altra oportunitat per reflexionar i debatre plegats/es sobre els temes que ens interpel·len.

DONA’NS EL TEU FEEDBACK!

I tu, què en penses del medi ambient?

Més recursos

Juny 2021

El quart vídeo de la iniciativa “I tu, què en penses?”, se centra en preguntar a infants, joves i pare i mares del Centre d'Esplai Parroquial de Premià sobre la família, per veure com ens relacionem i la importància que té per nosaltres. Pensa en alguna persona especial i important, qui és aquesta persona? Que fa que sigui important per tu? Li has dit mai? .... Una altra oportunitat per reflexionar i debatre plegats/es t'animes?

Famílies - I tu què en penses?

Més recursos

Setembre 2021

Al cinquè vídeo de la iniciativa "I tu, què en penses?", infants i joves del Centre d'Esplai Cremallera parlen sobre educació. Què és el que més els agrada de l'Escola? I de l'Esplai? Si tinguessin una vareta màgica què canviarien? Escola, esplai, educació, i tu, què en penses?

L'escola i l'esplai - I tu què en penses?

Més recursos

Octubre 2021

Al sisè vídeo de la iniciativa "I tu, què en penses?", joves del Centre d'Esplai Can Colapi i el Centre d'Esplai Loiola ens expliquen com els agradaria que parlessin amb ells de l'alcohol i les drogues. Creuen que tenen tota la informació que necessiten? Com s'informen habitualment? Com els agradaria rebre aquesta informació?

Els tòxics - I tu què en penses?

Més recursos

Novembre 2021

Al setè vídeo de la iniciativa "I tu, què en penses?", joves del Centre d'Esplai Joan Suñol ens acompanyen en una dinàmica que els farà veure la quantitat d'insults que s'escolten cada dia i el poc costum de parlar de les nostres qualitats.

Com ens relacionem - I tu què en penses

Més recursos

Maig 2022

Al vuitè i darrer vídeo de la iniciativa "I tu, què en penses?",parlem de tecnologia qüestionant el punt d'equilibri entre els perills que suposa i el potencial que té com a eina en la societat moderna. 

I tu què en penses de la Tecnologia: perill o potencial

Més recursos