Notícies
 Tornar
  • El Projecte d'Excursionisme t'espera a la primera reunió!

El Projecte d'Excursionisme t'espera a la primera reunió!

21.02.23

El 28 de gener, en el marc de l'Assemblea General Ordinària (AGO), es va aprovar un nou Projecte federatiu, que té la voluntat de dissenyar i celebrar un curs formatiu sobre excursionisme orientat a monitores i monitors del Moviment.

El Projecte neix en una realitat federativa on ja es disposa de diferents espais d'acompanyament a les monitores i monitors en l'àmbit de la natura o l'excursionisme, com per exemple són els Cursos Residencials de la Fundació Pere Tarrés, en formacions introductòries als Campus MCECC d'estiu i d'inici de curs, recursos periòdics de la publicació de la revista Estris o, des de fa tres anys, fites clares als plans d'accions anuals del mateix Moviment.

Al conjunt del MCECC hi trobem molt bones pràctiques locals d'excursionisme amb infants i joves; no obstant això, altres Centres d'Esplai voldrien iniciar-se en aquest format d'activitat i per manca de formació, recursos, tradició local o bé referents, no s'hi acaba de fer el pas. El projecte cerca oferir un espai formatiu, d'aprofundiment i acompanyament exclusivament en matèria d'excursionisme, donant les eines necessàries perquè totes aquelles monitores i monitors que vulguin descobrir i iniciar-se, o bé ampliar coneixement sobre l'activitat i fer-la realitat al seu Esplai. Es busca, doncs, no només oferir eines i recursos des de la Fundació, sinó que també incloure a altres entitats i projectes del món de l'excursionisme i el lleure que puguin enriquir el curs amb les seves experiències i realitats.

Objectius del projecte

  • Crear un curs monogràfic sobre l'excursionisme orientat a monitores i monitors del MCECC.
  • Establir les bases d'un programa d'acompanyament als Centres i/o Clubs d'Esplai en el marc de l'excursionisme.​

Com ho farem?

L'equip promotor del Projecte ja s'ha posat a treballar i convoca a tota persona que hagi estat vinculada al MCECC i que tingui voluntat de col·laborar i construir el curs presentat a una primera reunió de treball; alhora s'albira comptar amb participants de totes les realitats territorials del Moviment, independentment de la trajectòria excursionista de cada realitat de Centre d'Esplai, tothom hi pot aportar!

La reunió es realitzarà en format híbrid (presencial i telemàtic) el dimarts 14 de març a les 19:30 h. El format presencial se celebra a la seu del MCECC, al carrer Numància 149-151 (Barcelona).

Per col·laborar en el Projecte del Curs d'excursionisme, t'has d'inscriure en el següent formulari.

Podeu consultar el projecte en el següent enllaç, on es pot conèixer el context, objectius, accions, calendarització i altres aspectes tècnics, els quals han de servir per emprendre l'activitat d'aquest equip de treball.

Us hi esperem!

#SomMoviment