Sostenibilitat i medi ambient

A la Fundació Pere Tarrés, fa més de 60 anys que treballem per un planeta més sostenible i un lleure respectuós amb el medi natural.

La consciència pel medi ambient inspira els principis en els què es basa la nostra estratègia i gestió. Per això, no només desenvolupem la nostra activitat mantenint una coherència en l'ús de recursos i la sostenibilitat ambiental, sinó que també treballem activament per la sensibilització mediambiental en els infants, adolescents i joves a través d’activitats educatives i formatives i materials divulgatius.

Sostenibilitat i medi ambient

Línies d’actuació destacades en medi ambient i sostenibilitat

Compromís ciutadà per la sostenibilitat

Compromís ciutadà per la sostenibilitat

La Fundació Pere Tarrés està adherida al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de la ciutat de Barcelona. Aquesta adhesió suposa la integració a “Barcelona+Sostenible”, una xarxa d'organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn. Aquesta adhesió es plasma en la elaboració d’un pla d’acció on es recullen els compromisos adquirits davant de l’administració local en aquest àmbit.

Consulta el Pla d’accions i compromisos de la Fundació Pere Tarrés

Implementació de bones pràctiques ambientals

Es treballa per la correcta segregació de residus, sobretot aquells més perillosos com poden ser els residus elèctrics i electrònics, olis utilitzats en cuines, bombetes i envasos especials. També es posa especial atenció en l’ús de paper reciclat, la reducció d’envasos de plàstic mitjançant la col·locació de fonts...

Implementació de bones pràctiques ambientals
Contribució als ODS

Contribució als ODS

Amb la voluntat de millorar el nostre món, la Fundació Pere Tarrés se sent interpel·lada a comprometre’s amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per millorar el nostre món abans de l’any 2030. Concretament, 826 activitats educatives i socials de la nostra entitat incideixen en aquests objectius.

Veure com contribuïm als ODS

Millores en l’eficiència de les instal·lacions

En més del 90% de les instal·lacions, la Fundació Pere Tarrés té contractada energia elèctrica d'origen 100% renovable. Seguim impulsant eines de control digital de consums energètics per aplicar programes d'acció per a la seva reducció. El juny del 2022 s'ha realitzat l'auditoria de renovació de la certificació del sistema de gestió ambiental implantat a la seu central del carrer Numància i al centre de Formació i Consultoria del carrer Carolines, les dues situades a la ciutat de Barcelona, d'acord amb la norma ISO 14001:2015. L'empresa certificadora ha estat TÜV Rheinland Ibérica.

Millores en l’eficiència de les instal·lacions
Es continua treballant per la implantació d'un sistema de gestió ambiental

Certificació d’un sistema de gestió ambiental

Per tal de prevenir la contaminació, reduir l’impacte ambiental i fomentar la sostenibilitat, disposem de la certificació del sistema de gestió ambiental implantat a la seu central del carrer de Numància i al centre de formació i consultoria del carrer de Carolines, ambdues ubicacions a la ciutat de Barcelona, d’acord amb la norma ISO 14001:2015. L’empresa certificadora és TÜV Rheinland Ibérica.

Educació ambiental

La Fundació Pere Tarrés va ser pionera fa més de 30 anys amb la creació de les seves cases de natura i el seu programa d’educació ambiental, per tal de conscienciar de la importància i la necessitat de conèixer, respectar i conservar l'entorn on vivim. El curs passat, uns 14.921 infants, adolescents i joves de moltes escoles van participar en els seus programes d’educació ambiental.

Educació ambiental
Materials divulgatius

Materials divulgatius

Amb la voluntat de sensibilitzar i aprofundir en la consciència ecològica en la societat, la Fundació elabora articles, càpsules de vídeo, publicacions, així com altres materials com fitxes pedagògiques que proposen activitats vinculades amb els diversos objectius de desenvolupament sostenible. Els materials estan dissenyats per a ser útils per a la realització, el desenvolupament i la gestió de l’activitat educativa de les famílies, equips docents d’escoles i educadors/es, monitors/es de centres d’esplai i centres socioeducatius.

El compromís de les colònies escolars i d’estiu per un planeta més sostenible.

  1. Compromís d’eficiència energètica: Reduir el consum d’energia optimitzant els processos productius.
  2. Compromís de conscienciació sobre el consum d’aigua: Reduir el consum d’aigua i el seu malbaratament.
  3. Compromís de gestió de residus: Promoure una correcta gestió de residus i educar els usuaris sobre la nostra petjada ecològica.
  4. Compromís de medi natural: Potenciar les activitats pedagògiques de coneixement i respecte de l’entorn natural.
  5. Compromís d’hàbits de consum
  6. Incorporar una cuina més sostenible i de proximitat i sensibilitzar sobre la necessitat d’incorporar un canvi d’hàbits de consum que reverteixi les conseqüències del canvi climàtic.