COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Com acompanyar als joves en situació vulnerable?
Educació social Treball social Adolescents i joves Pobresa i exclusió social Col·lectius vulnerables Educació emocional

Com acompanyar als joves en situació vulnerable?

Núria Mirón Andreu - Educadora social. Formadora de cursos de lleure i atenció a persones amb discapacitat.

L'objectiu del present article és reflexionar sobre la mirada envers els joves, des d'on i com els acompanyem. No pretén ser una guia pedagògica ni facilitar un seguit d'instruccions o pautes, pretén aprofundir sobre la intervenció educativa que es du a terme amb els i les adolescents en els diferents espais educatius.

Veure més
La bretxa digital
Educació i tecnologia Pobresa i exclusió social Diversitat funcional Col·lectius vulnerables

La bretxa digital

Joan-Andreu Rocha Scarpetta - Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Tendim a pensar que les tecnologies de la informació, com ara Internet, les xarxes socials i els recursos digitals, es troben a l'abast de tothom. Però no és així: al voltant d’un 60% de les persones al món no tenen un accés corrent a aquestes tecnologies. Aquesta diferència entre les persones que tenen accés a les tecnologies de la informació i aquelles que no en tenen o en tenen un de limitat s'anomena la "bretxa digital".

Veure més

El poder de transformar les circumstàncies és dins nostre

Educació social Treball social Acció social Salut mental Coaching Educació emocional Habilitats socials

Us heu fixat que davant d'una mateixa situació cadascun de nosaltres responem de manera diferent? No us heu trobat mai que davant d'un mateix fet, ja sigui un fet de caire amable o fins i tot un fet dolorós, cada persona el veu de manera molt diferent? I us heu preguntat per què? Doncs la responsable de tot plegat és l'actitud. Si, l'actitud. Sempre hem sentit dir que l'actitud davant la vida ho és tot i és totalment cert. L'actitud ens marca la manera que tenim d'afrontar la vida.

Veure més

Abans de decidir, pregunta-ho al coixí

Educació social Treball social Educació emocional

Decidir implica valorar, triar allò que creiem que és millor i desestimar el que no trobem adequat. La vida d’una persona està farcida d’innombrables decisions, des de les més banals fins a les més profundes. La llibertat és un dels trets més característic de l’ésser humà. La vida humana no s’acaba amb la seva dimensió biològica sinó que es va completant fruit de les decisions que es prenen.

Veure més

Voluntariat corporatiu, una inversió amb rendiment per al present i futur

Voluntariat Habilitats socials

Cada vegada més empreses s’animen a realitzar activitats i programes de voluntariat per a les persones treballadores. Què hi ha darrere de tot això? Una acció comunicativa, una estratègia reflexionada? Pot el voluntariat corporatiu jugar un paper significatiu dintre la societat, les persones treballadores i la pròpia empresa?

Veure més

Versatilitat professional en temps de crisi

Educació social Treball social Polítiques socials

Parlant en termes esportius, podríem dir que els professionals de l’acció social ens trobem en plena cursa d’obstacles de la que coneixem la línia de sortida (13 de març de 2020), però desconeixem: el recorregut a seguir i la distància (quan es controlarà la Covid’19), el nombre de tanques fixes i salts d'aigua (mesures restrictives i permanència), la resistència dels corredors (física, emocional, de salut i mental), i les condicions i característiques de la pista (horaris, disponibilitat de recursos, formació, equips, adequació dels espais...).

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS