Per què el treball social és per a gent que es fica en problemes?
Treball social Infància Educació social Famílies Adolescents i joves Tercer Sector Facultat Pere Tarrés

Per què el treball social és per a gent que es fica en problemes?

Judit Castellví - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Com deia l’enyorat Carles Capdevila: “La societat necessita persones que es posin en problemes”. I és que els treballadors socials es fiquen en problemes per solucionar-los. Judit Castellví, professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens ho explica.

Veure més
El paper del professional en el marc del treball en famílies en situació de risc de vulnerabilitat social

Paper del professional amb famílies en situació vulnerable

Cecília Monteis Cahís - Coordinadora pedagògica de Programes d’Acció Social

Amb el nou model d’intervenció socioeducativa es dibuixa un canvi de plantejament; seguim posant la mirada de l’acompanyament professional als infants i adolescents però incorporem de manera clara l’acompanyament a les famílies.

Com indica la Convenció sobre els Drets de l’infant, la cobertura de les necessitats de l’infant i l’adolescent correspon a les famílies. La família és concebuda com la unitat social bàsica que està encarregada de la protecció i del desenvolupament dels seus membres.

Veure més

L’acompanyament espiritual en les persones amb dependència

TER01-Depèndencia Discapacitat Cuidadors no professionals Espiritualitat

Si mirem a la persona en tota la seva amplitud, podrem veure que som éssers multidimensionals. Encara que hi ha diferents categoritzacions sobre aquestes dimensions, podríem reduir-les a quatre: física, psicològica, social i espiritual.  Potser és aquesta última, l’espiritual, la que en els nostres temps rep menys atenció quan parlem de cuidar a una persona dependent.

Veure més

7 novetats de la formació programada al 2018

Formació Tercer Sector

A partir de l’1 de gener d’aquest any s’aplicaran totes les novetats referents a la gestió de la formació programada per a empreses que recollia el Real Decret 694/2017, de 3 de juliol, en el que es desenvolupa la Llei 30/2015 de 9 de setembre, de regulació del Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació en l’àmbit laboral.

Quan entrem a l’aplicatiu de Fundae ja podem observar un canvi de disseny a la plataforma, però quins altres aspectes no podem passar per alt si volem fer ús del nostre crèdit de formació programada durant el 2018?

Veure més

Futur professional i Medi ambient

Educació ambiental Formació Ecologia i medi ambient

Cada cop som més conscients que la nostra societat interactua, constantment i de moltes formes, amb l’entorn del que formem part. Els humans estem aprenent (alguns cops per força, alguns cops després de greus equivocacions) que aquestes interaccions tenen sempre repercussions, molts cops negatives, sobre el Medi ambient. És la nostra tasca global aconseguir que la humanitat aprengui a ser respectuosa amb el Medi ambient.

Veure més