COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

L’heterogeneïtat de les persones grans
Educació social Treball social Gent gran Dependència

L’heterogeneïtat de les persones grans

Montserrat Garcia Oliva - Directora del Grau en Educació Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Quan pensem en una persona gran ens ve al cap algú amb el cabell blanc, amb arrugues, que porta bastó o va encorbat. Però penseu realment que les persones grans són un grup homogeni?

Veure més
La soledat de les persones cuidadores
Gent gran Dependència Monitors Cuidadors no professionals

La soledat de les persones cuidadores

Marc Cadafalch i Rabassa - Coordinador de formació i responsable de projectes de consultoria

A Catalunya hi ha moltes famílies i persones que es fan càrrec de persones en situació de dependència, ja sigui per raó d’una malaltia o bé d’una discapacitat. La majoria de les persones cuidadores són dones. Assumir aquesta responsabilitat té repercussions en les persones cuidadores en diversos àmbits però en aquest text parlaré de l’impacte per aquestes dones en les seves relacions socials.

Veure més

A on puc treballar si curso el CP d’atenció sociosanitària en institucions socials?

Gent gran Dependència Discapacitat Atenció sociosanitària

Els certificats acrediten el conjunt de competències professionals que capaciten pel desenvolupament d’una activitat laboral identificable en el sistema productiu sense que comporti una regulació del sistema professional; i garanteixen que la persona que l'obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències del mercat de treball (SPOC, s.d).

Veure més

Una història que ens és familiar. Acollida i acompanyament a famílies en situació de vulnerabilitat social

Infància vulnerable Famílies Pobresa i exclusió social Serveis socials Col·lectius vulnerables

El Paidós és un projecte sòcio-educatiu de participació oberta i voluntària de famílies proposades per Serveis Socials, l’Equip d’Atenció a la Infància i altres serveis socio-educatius del barri. L’equipament és com una gran casa, i les famílies en fan un ús quotidià, hi ha de tot (cuina, menjador, bugaderia, espai de joc….) menys llits, cadascú va a dormir a casa seva. 

Veure més

Com acompanyar els no acompanyats?

Educació social Treball social Adolescents i joves Infància vulnerable Drets de la infància Menors migrants no acompanyats Col·lectius vulnerables

Darrera de la paraula “MENA”, menors estrangers no acompanyats, hi ha moltes històries diferents i personals d’infants, adolescents i joves que arriben migrats al nostre país sense companyia. Gisela Riberas, ens explica les competències i coneixements que han de tenir els professionals que els acompanyen.

Veure més

El desenvolupament competencial i en comunitat a través de la formació online

Formació Educació

La formació online o e-learning ens permet ser flexibles i adaptar la formació al ritme, temps i espai de les persones que es formen. A més de la facilitat, flexibilitat i proactivitat a l’aprenentatge que suposa, aquesta metodologia afavoreix la col·laboració, l'intercanvi d'experiències i la construcció de coneixement entre l’alumnat i el cos docent, és a dir, parlem d’una comunitat d’aprenentatge que interactua a través de plataformes tecnològiques.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS