COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

L'empatia en processos de pèrdua o dol
Educació social Treball social

L'empatia en processos de pèrdua o dol

Lisette Navarro - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la Facultat Pere Tarrés - URL

T’has trobat alguna vegada davant d’una persona que estava molt trista i no sabies què dir o què fer? O pel contrari, ¿alguna vegada t’has sentit molt recolzat i comprés davant d’una pèrdua? Tant en un cas com en l’altre, l’habilitat que cal posar en joc és l’empatia. Si vols gestionar correctament les situacions de pèrdua o dol, sigues empàtic de veritat! De l’empatia se’n parla molt, però ser-ho de veritat, i sobretot en les situacions amb les que es troba un educador social, és una mica més difícil o complicat del que un pot pensar.

Veure més
Idees clau sobre la importància de l'ètica professional
Educació social Treball social Gestió d'entitats

Idees clau sobre la importància de l'ètica professional

Jesús Vilar - Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

El Treball Social i l’Educació Social són dues professions amb un marcat caràcter polític perquè treballen en escenaris de vulnerabilitat, precarietat i injustícia, els quals són entorns canviants, dinàmics i fràgils. Això fa que sigui inevitable que haguem d’adoptar una posició clara cap a la promoció dels Drets humans. Parlar d’ètica, en definitiva, és parlar de com el professional utilitza el seu poder i la seva llibertat en l’exercici de la seva activitat.

Veure més

Com pensem quan no tenim paraules? El procés cognitiu dels nadons

Educació social Infància Escoles bressol Petita infància

T’has parat mai a reflexionar com penses? La humanitat pensa en paraules, però ¿què passa quan encara no hi ha paraules? Com pensen els nadons? Els nadons encara no tenen incorporat el llenguatge i, per tant, no ens poden expressar què senten o pensen. Els pares i mares, educadors i educadores, ¿com podem saber què necessiten i com podem a ajudar-los a entendre el món?

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS