COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

L'oci i l'acció sociocultural, dirigides als nens/es, adolescents i joves i els seus efectes per a la millora de la cohesió social
Adolescents i joves Immigració Participació Dinamització comunitària Entitats socials

Quina és la contribució de l'oci a la cohesió social?

Txus Morata García - Professora del Grau d'Educació Social, Treball Social i màsters universitaris Directora del Màster Universitari: Models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència Investigadora Principal del Grup de Recerca GIAS (Grup de Recerca Emergent reconegut per la Generalitat de Catalunya -2014 SGR 1268.)

La investigació "Oci, Acció sociocultural i Cohesió Social" ens mostra com les entitats i activitats de lleure i d'acció sociocultural contribueixen a la millora de la cohesió social dels barris i comunitats on actuen.

Veure més
La necessitat de promoure l’autoconeixement dels professionals que acompanyen a les persones amb diversitat funcional
Educació social Treball social Discapacitat Diversitat funcional

Perfils professionals per treballar amb persones amb diversitat funcional

Ingrid Pujols - Professora en l’àmbit d’inserció laboral de persones amb discapacitat a la Fundació Pere Tarrés

Després d’una llarga trajectòria laboral en l’orientació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, he pogut constatar la rellevància i absoluta necessitat d’entendre i conèixer quina és la nostra mirada com a professionals envers el fet d’acompanyar a persones amb diversitat funcional.  Així, serà fonamental plantejar-nos certes preguntes que ens permetran entendre quin professional som, quin professional volem ser i com entenem nosaltres el fet d’acompanyar.

Veure més

Artteràpia i joc

Jocs i animació Intervenció social

Enterrar tresors, ballar una òpera, construir escultures de paper, convertir-se en una astronauta, soldat, bruixa i  gos, plorar amb un tros de fang a les mans i riure amb la cara esquitxada de pintura. L'art i el joc són en si mateixos terapèutics i sanadors en la mesura que permeten i possibiliten el creixement i l'exploració.

Veure més

La importància de qui cuida de la persona

Dependència Serveis socials Discapacitat

Sóc en un bar prenent un cafè al carrer de Carolines. És el moment que tenim de pausa quan estem fent classes. És un moment de desconnexió de vegades o de redissenyar les següents hores de classe o de corregir algun prova... Entra al bar una senyora amb cadira de rodes acompanyada per una cuidadora. La senyora parla amb el cambrer que la deu conèixer i la saluda pel nom.

Veure més

Com ser Educador/a Social i no morir en l’intent? 4 claus a tenir en compte

Educació social Intervenció social Col·lectius vulnerables

Quan em pregunten què és un educador o educadora social, sempre contesto que els que hem estudiat Educació Social tenim clar que ens agrada ajudar als demés. Volem estar al servei dels altres i ser d’utilitat a les seves vides i a la societat. El propòsit però, resulta més bonic que no pas senzill fer-lo realitat perquè per ajudar a algú cal que es donin alguns elements.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS