COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Inclusió dels infants amb TEA als centres d’esplai en temps d’incertesa
Infància

Inclusió dels infants amb TEA als centres d’esplai en temps d’incertesa

Josep Lluís Casanova - Docent de lleure de la Fundació Pere Tarrés

En el moment actual de tornada als centres d’esplai i d’educació en el lleure ens estem plantejant com tornar a dur a terme les nostres activitats educatives. És per això que presentem algunes orientacions per a la inclusió d’infants amb TEA.

Veure més
La salut mental és cosa de tots, especialment en temps de pandèmia
Salut Salut mental Pobresa i exclusió social Col·lectius vulnerables Polítiques socials

La salut mental és cosa de tots

Elena Requena - Directora del Grau en Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés

Cada 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Encara són necessàries campanyes de sensibilització sobre la importància de tenir cura de la salut mental per tal de promoure el benestar i el desenvolupament de les persones i les comunitats.

Veure més

Educació social: una professió essencial que requereix ser visibilitzada

Educació social

L’essència de l’Educació social és la promoció dels drets bàsics de les persones mitjançant processos educatius. Així ha estat sempre, especialment des de la transició democràtica, punt que podem considerar com l’origen de la professió tal i com la coneixem a dia d’avui. Les diferents etapes de l’Educació social evidencien que, d’una forma o d’una altra, mai no ha perdut l’horitzó dels drets fonamentals de les persones.

Veure més

10 reptes de les entitats en l’era post Covid

Gestió d'entitats Tercer Sector

La pandèmia de la Covid-19 està sent un trasbals per a la població i això té repercussió en tots els àmbits. Comença a resultar imprescindible tenir capacitat per gestionar la incertesa i, per tant, conèixer totes les possibles conseqüències esdevé clau per poder gestionar el futur de l’entitat de la millor manera possible.

Veure més

20 anys de la Llei del menor

Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons

Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?

Veure més

El maltractament a la gent gran. Una realitat invisibilitzada

Educació social Treball social Gent gran Dependència Salut

El maltractament envers la gent gran és un d’aquells temes dels quals només es veu la punta de l’iceberg. Segurament, alguns dels maltractaments són clarament perceptibles, però n’hi ha que resten invisibilitzats. Hi ha diverses definicions sobre maltractament, com ara la de l’any  2002, en què s’inclou una qüestió interessant: el deixar de fer. Un altre aspecte rellevant és el nivell de confiança que s’estableix entre la víctima i la persona que infringeix el maltractament. Quins serien els tipus de maltractaments que es poden infringir a la gent gran?

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS