COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

L’alimentació sostenible comença a casa: com promoure-la entre les famílies
Educació ambiental Menjadors escolars Adolescents i joves Infància Famílies Salut Ecologia i medi ambient Educació

Promoure l'alimentació sostenible entre les famílies

Bet Bartrina - Docent de cursos de lleure de la Fundació Pere Tarrés

El món en què vivim es troba en una situació de canvi constant provocada, sobretot, per l’acció de l’espècie humana. Segons els experts, estem davant d’un període d’emergència climàtica caracteritzada per temperatures extremes, inundacions i huracans, grans sequeres, malalties i plagues generalitzades, incendis incontrolats, el desgel dels pols que provoca l’augment del nivell del mar, illes i glacials que desapareixen i l’augment de les desigualtats socials.

Veure més
Lleure per créixer
Educació en el lleure Menjadors escolars Infància Diversitat cultural

Lleure per créixer

Oriol Piqueras Argemí - Coordinador de projectes pedagògics. Dept. Escoles

El Lleure Educatiu és clau en el nostre model educatiu i el nostre objectiu fonamental és que cap persona quedi al marge de l'espai migdia. És per això que treballem d'acord amb la igualtat d'oportunitats per a tothom fent que cada dia milers d'infants d'arreu de Catalunya tinguin un plat a taula i un acompanyament d'un monitoratge actiu i dinàmic durant l'espai migdia.

Veure més

Com donem suport davant de l'enfrontament de la vellesa dels familiars?

Gent gran Dependència Atenció sociosanitària

Cada vegada hi ha més gent gran que requereix serveis especialitzats per poder mantenir la seva qualitat de vida. L'entorn familiar ha de trobar respostes adients a aquestes necessitats que sorgeixen del propi procés de l’envelliment.

Veure més

Jugar és créixer: 7 idees claus

Jocs i animació Infància Educació Educació emocional Drets de la infància

El joc és una activitat universal: tots els infants d’arreu del món juguen. És una conducta innata i hauria de ser la seva prioritat en el seu dia a dia. Jugant, experimenten amb els objectes, descobreixen les capacitats del seu mateix cos, practiquen habilitats socials, descobreixen com funciona el món i moltes altres coses.

Veure més

Aprenentatge en el decurs de la vida

Formació Gent gran Envelliment actiu

El dia 1 d’octubre celebrem el Dia Internacional de les Persones Grans, una efemèride que enguany pretén sensibilitzar sobre la necessitat que les persones grans tinguin accés i una participació significativa en el món digital.

Veure més

7 motius per estar agraïda de ser docent i un repte de futur

Treball social Educació social Educació

Amb motiu del dia mundial del docent, m’agradaria exposar set motius pels quals em sento agraïda de ser docent i plantejar el que per a mi és el major repte que tenim pel davant.

Veure més
bloc
Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Monitors Voluntariat Colònies i casals Educació en el lleure Centres d'esplai Pobresa i exclusió social Intervenció social Solidaritat Serveis socials Pobresa infantil Gestió d'entitats Tercer Sector Acció social Formació Discapacitat Famílies Immigració Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons Escoles bressol Jocs i animació Salut mental Educació i tecnologia Salut Gent gran Dependència Participació Inserció laboral Dinamització comunitària Humanisme cristià Educació ambiental Extraescolars Menjadors escolars Educació emocional Habilitats parentals Menors migrants no acompanyats desigua Petita infància Coaching Habilitats socials Lideratge Diversitat funcional Espiritualitat Violència de gènere Serveis socials Espai públic Infància Centres socioeducatius Associacionisme Educació Habilitats parentals Petita infància Polítiques socials Bullying Justícia restaurativa Drets de la infància Col·lectius vulnerables Polítiques de joventut Diversitat cultural Entitats socials ONL RSE/RSC Violència familiar Ecologia i medi ambient Cuidadors no professionals Perspectiva de gènere Educació emocional Coaching Educació inclusiva Reforç educatiu Habilitats socials Envelliment actiu Atenció sociosanitària Refugiats Economia social Innovació social Cooperació al desenvolupament Menors migrants no acompanyats Counselling Emprenedoria social Sensellarisme Desigualtats Lideratge
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS