COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

El gust per llegir un bon llibre a l’estiu
Jocs i animació Educació en el lleure Infància Famílies

El gust per llegir un bon llibre

Bet Bartrina - Docent dels cursos de lleure de la Fundació Pere Tarrés

S’apropa l’època de l’any que molts estem esperant perquè trencarem amb les nostres rutines diàries i tindrem més temps per a compartir amb els nostres.

El curs escolar s’acaba i els infants comencen les estades amb els avis, cangurs o altres familiars, o bé participen de les grans ofertes de lleure educatiu per a infants i joves i, possiblement també, de les vacances amb els pares i mares.

Veure més
La clau és... comunicar!
Gestió d'entitats Tercer Sector Associacionisme Entitats socials

La clau és... comunicar!

Oriol Toro Camprodon - Director de Xarxanet.org

Com comuniqueu a la vostra entitat? Hi teniu a una persona destinada o ho feu una mica entre tot l’equip? Hi destineu recursos? Avui en dia qualsevol pot comunicar. És molt fàcil, hi ha eines gratuïtes, xarxes socials que usem de manera particular i si tenim un xic de gràcia no costa gaire extrapolar-ho a la nostra entitat. Però... és sempre efectiu aquest trasllat de l’ús privat al públic?

Veure més

Vols jugar?

Jocs i animació Infància Habilitats parentals

Si tenim infants a casa o ens hi relacionem, segurament alguna vegada ens han fet aquesta pregunta: Vols jugar?

Els educadors, en general, tant si som família de l’infant com si som els seus mestres o educadors de lleure, som els responsables d’afavorir el joc entre els infants perquè sabem que és imprescindible per al seu desenvolupament com a persona. Per a què l’infant gaudeixi d’un temps i espai de joc cal que els adults que l’envoltem tinguem una actitud oberta, confiada i positiva davant d’aquest recurs.

Veure més

La reminiscència, història de vida de la gent gran

Gent gran Salut

Qui no s'ha sentit transportat a un moment de la seva vida a partir de l'olor d'un perfum, el gust d'un pastís, el so d'una guitarra, la textura d'una tela o l'impacte d'una fotografia? Aquests són els elements que permeten l'evocació dels records, uns estímuls que ens entren pels sentits i que es materialitzen en objectes, cançons, vestits, andròmines, símbols o imatges.

Veure més

Ambaixadors i ambaixadores Maker (#AmbMakers)

Educació i tecnologia Jocs i animació Adolescents i joves Educació

Un dels grans reptes de la nostra societat, que esdevé necessitat, és com generar igualtat d'oportunitats, reduir la bretxa digital i millorar el futur professional dels nostres joves. Si consultem les dades de l'IDESCAT, la presentació del Pla STEMCAT de la Generalitat de Catalunya i les dades de la UNESCO sobre educació, ens trobem que...

Veure més
bloc
Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Monitors Voluntariat Colònies i casals Educació en el lleure Pobresa i exclusió social Intervenció social Serveis socials Gestió d'entitats Tercer Sector Acció social Formació Discapacitat Famílies Immigració Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Escoles bressol Jocs i animació Salut mental Educació i tecnologia Salut Gent gran Dependència Participació Inserció laboral Perspectiva cristiana de la societat Dinamització comunitària Humanisme cristià TER01-Depèndencia Educació ambiental Extraescolars Facultat Pere Tarrés Acompanyament a la mort Dol Consultoria i Estudis Eu3Leader Precarietat laboral Diversitat funcional Educació per la pau Estudi El Panoràmic Dret a vot Espiritualitat Nadal Cuidadors Violència de gènere Espai públic Centres socioeducatius Associacionisme Educació Habilitats parentals Petita infància Polítiques socials Bullying Justícia restaurativa Drets de la infància Hàbits saludables Col·lectius vulnerables Polítiques de joventut Diversitat cultural Entitats socials ONL RSE/RSC Violència familiar Llenguatges artístics Ecologia i medi ambient Cuidadors no professionals Perspectiva de gènere Educació emocional Coaching Educació inclusiva Reforç educatiu Habilitats socials Envelliment actiu Atenció sociosanitària TBLOC-Cuidadors no professional Esport Refugiats e-learning Consum responsable Economia social Innovació social Universitat Cooperació al desenvolupament Avaluació i impacte

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS