COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Voluntariat: opines o actues?
Voluntariat Gestió d'entitats Associacionisme

Voluntariat: opines o actues?

Elisenda Riera - Coordinadora de Voluntariat a la Fundació Pere Tarrés

Fa poc vaig llegir una frase que em va calar: “les opinions no canvien res, ho fan els actes”. Totes i tots, en un moment o altre, hem volgut canviar un status quo amb el que no ens sentíem còmodes. Aquesta breu reflexió em va recordar que no n’hi ha prou amb voler canviar realitats, sinó que cal habitar-les. Opinar és el primer pas, passar a l’acció és ser coherent, i el voluntariat pot ser la diferència que et defineixi.

Veure més
La necessitat de promoure l’autoconeixement dels professionals que acompanyen a les persones amb diversitat funcional
Educació social Treball social Discapacitat Diversitat funcional

Perfils professionals per treballar amb persones amb diversitat funcional

Ingrid Pujols - Professora en l’àmbit d’inserció laboral de persones amb discapacitat a la Fundació Pere Tarrés

Després d’una llarga trajectòria laboral en l’orientació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, he pogut constatar la rellevància i absoluta necessitat d’entendre i conèixer quina és la nostra mirada com a professionals envers el fet d’acompanyar a persones amb diversitat funcional.  Així, serà fonamental plantejar-nos certes preguntes que ens permetran entendre quin professional som, quin professional volem ser i com entenem nosaltres el fet d’acompanyar.

Veure més

Artteràpia i joc

Jocs i animació Intervenció social

Enterrar tresors, ballar una òpera, construir escultures de paper, convertir-se en una astronauta, soldat, bruixa i  gos, plorar amb un tros de fang a les mans i riure amb la cara esquitxada de pintura. L'art i el joc són en si mateixos terapèutics i sanadors en la mesura que permeten i possibiliten el creixement i l'exploració.

Veure més

Com ser Educador/a Social i no morir en l’intent? 4 claus a tenir en compte

Educació social Intervenció social Col·lectius vulnerables

Quan em pregunten què és un educador o educadora social, sempre contesto que els que hem estudiat Educació Social tenim clar que ens agrada ajudar als demés. Volem estar al servei dels altres i ser d’utilitat a les seves vides i a la societat. El propòsit però, resulta més bonic que no pas senzill fer-lo realitat perquè per ajudar a algú cal que es donin alguns elements.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS