COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Educació emocional: aprendre a gestionar les emocions
Infància Adolescents i joves Educació emocional Habilitats parentals

Educació emocional: aprendre a gestionar les emocions

Sergi Sanmartí - Docent de la Fundació Pere Tarrés

Les persones som de costums fixes. Vull dir que quan estem acostumats a fer les coses d’una manera concreta i quan ens demanen que canviem la nostra manera de fer, la nostra manera de pensar o de dir, ben segur que ens costa un esforç considerable. I tot i així, no sempre és possible que aconseguim canviar allò que volíem canviar.

Veure més
El lleure educatiu: construcció de comunitats cohesionades i ciutadanies actives

El lleure educatiu: construcció de comunitats cohesionades i ciutadanies actives

Eva Palasí Lluna - Coordinadora del Màster Universitari en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Les entitats de lleure educatiu han estat i son, per la seva flexibilitat i proximitat, espais idonis pel desenvolupament de les persones i de les comunitats. Parlem d’entitats que porten a terme la seva tasca educativa en contextos de medi obert, amb voluntat d’incidir social i políticament en els mateixos, per a millorar les condicions socioculturals i educatives dels infants, joves i famílies que hi participen.

Veure més

Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?

Treball social Educació social Famílies Infància Serveis socials

Experts i famílies saben de la importància de parlar de l’acolliment i l’adopció amb els infants i adolescents, tanmateix, sovint, les famílies no saben com fer-ho. Elena Requena, directora del Grau en Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica perquè, com i quan parlar dels seus orígens als infants acollits o adoptats.

Veure més

El paper de les empreses i entitats socials en el treball en xarxa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Tercer Sector Gestió d'entitats Emprenedoria social

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, també coneguts com a ODS, cada vegada tenen una major presencia a la nostra societat, des de diversos espais se’n fan ressò i en destaquen la seva importància però, què són concretament els ODS? 

Veure més

La titulació adient en atenció a les persones en l’àmbit domiciliari

Formació Gent gran Adolescents i joves Discapacitat Atenció sociosanitària

Fa poc vaig tenir l’oportunitat d’assistir a una trobada estatal de coordinadors/res de serveis d’atenció domiciliària (SAD) i en un dels tallers es debatia sobre la necessitat de formació dels professionals d’atenció directa; els/les treballadores familiars (TF). Em van sorprendre alguns dels punts que plantejaven les meves companyes i, finalment, vaig preguntar sobre la titulació dels seus equips.

Veure més

Intervenir amb les famílies, clau per l'acció social

Famílies Infància vulnerable Pobresa i exclusió social Pobresa infantil Col·lectius vulnerables

Entrada la tarda del dimarts 2 d’abril, posàvem punt i final al I Congres Internacional sobre Intervenció Socioeducativa amb Famílies i Infància en situació de vulnerabilitat organitzat per la Fundació Pere Tarrés. Durant dues jornades, professionals de l’acció social i educativa, tant personal tècnic d’administracions públiques, agents i entitats, com professorat universitari, investigadors i responsables polítics havien participat de diversos espais de debat i d’intercanvi d'idees, experiències i evidències sobre la intervenció en contextos familiars.

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS