COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

20 anys de la Llei del menor
Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons

20 anys de la Llei del menor

Esther Giménez-Salinas - Directora de la Càtedra de Justícia social i restaurativa i professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?

Veure més
El maltractament a la gent gran. Una realitat invisibilitzada
Educació social Treball social Gent gran Dependència Salut

El maltractament a la gent gran. Una realitat invisibilitzada

Montserrat Garcia - Directora del grau en Educació Social. Directora del Màster en gerontologia i promoció de l'autonomia personal. Docent/Investigadora de la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés - URL

El maltractament envers la gent gran és un d’aquells temes dels quals només es veu la punta de l’iceberg. Segurament, alguns dels maltractaments són clarament perceptibles, però n’hi ha que resten invisibilitzats. Hi ha diverses definicions sobre maltractament, com ara la de l’any  2002, en què s’inclou una qüestió interessant: el deixar de fer. Un altre aspecte rellevant és el nivell de confiança que s’estableix entre la víctima i la persona que infringeix el maltractament. Quins serien els tipus de maltractaments que es poden infringir a la gent gran?

Veure més

Reptes per a la convivència postcovid19. Augmenta el racisme? Què fem?

La convivència i per tant la cohesió social són elements clau en la vida quotidiana dels projectes comuns en els barris i en el món relacional de les persones. La bona convivència permet impulsar i establir solidaritats, intercanvis i relacions entre les persones, tant des d'una finca veïnal fins a un espai públic compartit, un equipament o  una escola.

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS