COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Les relacions de convivència com a interès públic i social
Intervenció social Mediació i resolució de conflictes Polítiques socials

Les relacions de convivència com a interès públic i social

Judith Hernández Juárez - Coordinadora General d'Acció Social

Les bones relacions de convivència en els pobles i ciutats no és quelcom que es pugui donar per descomptat. Requereixen d’una avaluació i gestió pública. Donar per assentat que les persones del municipi, independentment dels seus orígens culturals, edat, prejudicis, valors, es relacionarà positivament, amb respecte i tolerància cap a altres formes de vida que repercuteixen en l’ús que es fa a l’espai públic, és si més no, ingenu.

Veure més
Mirades sobre la infància
Infància Petita infància Educació

Mirades sobre la infància

Jesús Vilar - Director Acadèmic de Grau, director de Publicacions i professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Ara que arriba l'època de fer nous propòsits per a l'any que acabem de començar, pot ser un bon moment per reflexionar novament sobre les mirades que projectem sobre la infància.

Veure més

Dia mundial de l’educació ambiental, molts deures per fer.

Educació ambiental Ecologia i medi ambient

Si fa falta parlar d’educació ambiental, vol dir que vivim en un món que està malmès i probablement malalt en molts aspectes i que necessita la nostra preocupació i cura.

Veure més

Les extremes dretes i la immigració.

Immigració Polítiques socials Refugiats

El passat 10 de desembre a la conferència intergovernamental de la ONU celebrada a Marràqueix (Marroc) s’ha signat el Pacte Mundial per a la Migració Segura, Ordenada i Regular. És, sens dubte, un fet important: per primer cop s’aborden els processos migratoris de manera global i integral i des de la perspectiva dels drets humans.

Veure més

Aquest Nadal juguem en família i eduquem com cal

Jocs i animació Famílies Voluntariat Habilitats parentals

Tot just acabem de celebrar la castanyada, menjant panellets i moniatos, i ja estem pensant en com planificarem les festes nadalenques.

Una bona manera de fer la millor selecció d’allò que cagarà el tió o portaran els reis és pensar en què allò que comprarem podrà ser educatiu o no i, per tant, nosaltres en som els responsables.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS