COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

7 motius per estar agraïda de ser docent i un repte de futur
Treball social Educació social Educació

7 motius per estar agraïda de ser docent i un repte de futur

Lisette Navarro - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés

Amb motiu del dia mundial del docent, m’agradaria exposar set motius pels quals em sento agraïda de ser docent i plantejar el que per a mi és el major repte que tenim pel davant.

Veure més
Àmbits d’actuació del Treball Social
Treball social

Àmbits d’actuació del Treball Social

Elena Requena - Directora del Grau de Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull

Sovint, el treball social s’identifica com una professió centrada en ajudar a persones que tenen problemàtiques personals i socials que impedeixen la seva integració a la societat. Tanmateix, el treball social va molt més enllà i està present en molts àmbits de la nostra societat.

Veure més

Els Consells d'Infants en temps de pandèmia: adaptar-se a la "nova virtualitat"

Infància Participació

Amb l’estat d’alarma generat per la pandèmia que vivim des de ja fa més d’un any, són moltes les realitats que s’han hagut d’adaptar a aquesta nova situació i, en això, els consells d’infants han estat també protagonistes de noves estratègies per continuar garantint l’oportunitat, el dret i, ara més que mai, la necessitat dels infants a ser escoltats i continuar teixint vincles amb la seva ciutat i el seu entorn.

Veure més

Una vacuna per a la salut mental infanto juvenil

Salut mental Adolescents i joves Infància

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de parlar una bona estona amb un grup d’infants del centre socioeducatiu AEI-Raval sobre les desigualtats en la salut infantil. Vam reflexionar sobre el fet que l’esperança de vida al barri del Raval fos més curta que al barri de Sarrià. 

Veure més

Com innovar en el tercer sector social

Tercer Sector Innovació social

Des de fa ja gairebé dues dècades, s’assenyala amb freqüència la innovació com un motor fonamental de canvi i la transformació social.

Veure més

Apliquem principis senzills de l’economia circular en les nostres entitats

Educació ambiental Ecologia i medi ambient

Fa pocs dies llegíem que la temperatura mitjana anual a Catalunya ha augmentat 1,8 ºC des del 1950, que probablement cap al 2050 la temperatura serà tres graus més elevada i les precipitacions hauran disminuït un 40%.

Veure més
bloc
Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Monitors Voluntariat Colònies i casals Educació en el lleure Centres d'esplai Pobresa i exclusió social Intervenció social Solidaritat Serveis socials Pobresa infantil Gestió d'entitats Tercer Sector Acció social Formació Discapacitat Famílies Immigració Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons Escoles bressol Jocs i animació Salut mental Educació i tecnologia Salut Gent gran Dependència Participació Inserció laboral Dinamització comunitària Humanisme cristià Educació ambiental Extraescolars Menjadors escolars Educació emocional Habilitats parentals Menors migrants no acompanyats desigua Petita infància Coaching Habilitats socials Lideratge Diversitat funcional Espiritualitat Violència de gènere Serveis socials Espai públic Infància Centres socioeducatius Associacionisme Educació Habilitats parentals Petita infància Polítiques socials Bullying Justícia restaurativa Drets de la infància Col·lectius vulnerables Polítiques de joventut Diversitat cultural Entitats socials ONL RSE/RSC Violència familiar Ecologia i medi ambient Cuidadors no professionals Perspectiva de gènere Educació emocional Coaching Educació inclusiva Reforç educatiu Habilitats socials Envelliment actiu Atenció sociosanitària Refugiats Economia social Innovació social Cooperació al desenvolupament Menors migrants no acompanyats Counselling Emprenedoria social Sensellarisme Desigualtats Lideratge
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS