COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Menors migrants: factors a tenir en compte en la seva intervenció
Adolescents i joves Immigració Intervenció social Menors migrants no acompanyats

Menors migrants: factors a tenir en compte en la seva intervenció

Montse Soria Bonich - Coordinadora d’Acció Social

Els joves migrants sols conformen un fenomen migratori amb recorregut i de màxima actualitat donades les dificultats del circuit de protecció per donar resposta. Les polítiques d’infància mantenen una lògica diferent a les polítiques migratòries i les necessitats reals i existents són diverses però no fàcils de cobrir en el context actual.

Veure més
Per què deixem de creure en els Reis Mags?
Infància Habilitats parentals Petita infància Educació

Per què deixem de creure en els Reis Mags?

Isabel Torras Genís - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Per què de petits creiem coses que de més grans ens sembla mentida que les poguéssim creure? L’exemple per excel·lència és la creença en els Reigs Mags de l’Orient. Com evoluciona la nostra comprensió de la realitat a mida que anem creixent? Isabel Torras, professora de la Facultat, ens explica com pares, mares i educadors poden acompanyar-los en el pas del pensament màgic al pensament lògic.

Veure més

Fem que els aniversaris dels nostres fills i filles siguin més educatius

Jocs i animació Famílies Infància Habilitats parentals

L’evolució de la societat i dels diferents models de famílies també ens ha portat a buscar noves formes de celebrar els aniversaris. En alguns casos, però, sembla que una celebració tradicional s’hagi convertit en una competició per ser el millor. Què podem observar a partir d’una conversa a la porta de l’escola?

Veure més

El counselling, una relació d’ajuda

Educació social Treball social Salut Counselling Coaching

Tots volem ajudar als altres quan passen per un mal moment. Volem que les nostres paraules els alleugin i reconfortin, però no ens solen ensenyar a fer-ho. José Carlos Bermejo, director del Màster en Counselling de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica com el counselling, o relació d’ajuda, pot ser-nos útil.

Veure més

La soledat de les persones cuidadores

Gent gran Dependència Monitors Cuidadors no professionals

A Catalunya hi ha moltes famílies i persones que es fan càrrec de persones en situació de dependència, ja sigui per raó d’una malaltia o bé d’una discapacitat. La majoria de les persones cuidadores són dones. Assumir aquesta responsabilitat té repercussions en les persones cuidadores en diversos àmbits però en aquest text parlaré de l’impacte per aquestes dones en les seves relacions socials.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS