COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Amb què podem jugar?
Jocs i animació Infància Adolescents i joves Habilitats parentals

Amb què podem jugar?

Bet Bartrina Comalat - Docent de cursos de lleure

A través del joc els infants utilitzen la seva creativitat i desenvolupen diferents aspectes com són la imaginació, la capacitat cognitiva i emocional, la destresa i la força física. Els infants no necessiten res d’específic per a poder jugar, perquè jugar vol dir descobrir i investigar, i a partir de la pròpia imaginació donen vida a qualsevol objecte del seu quotidià.

Veure més
Educació emocional: aprendre a gestionar les emocions
Infància Adolescents i joves Educació emocional Habilitats parentals

Educació emocional: aprendre a gestionar les emocions

Sergi Sanmartí - Docent de la Fundació Pere Tarrés

Les persones som de costums fixes. Vull dir que quan estem acostumats a fer les coses d’una manera concreta i quan ens demanen que canviem la nostra manera de fer, la nostra manera de pensar o de dir, ben segur que ens costa un esforç considerable. I tot i així, no sempre és possible que aconseguim canviar allò que volíem canviar.

Veure més

La constel·lació del treball en xarxa, una eina invisible i necessària

Educació social Treball social Intervenció social Entitats socials

Des de sempre hem parlat en educació i treball social de la importància del treball en xarxa. Tots omplim memòries, discursos i accions de la importància d’aquesta metodologia de treball, com a garant de l’èxit en el nostre treball, però no se si ho apliquem plenament. El treball comunitari, el ser part i sentir-se’n part, és l’essència de l’educació social. 

Veure més

Sobre política i l’acció social: La democràcia en perill o l’"iliberalisme" de neoliberals i populistes

Acció social Polítiques socials

Tres dècades de polítiques neoliberals estan posant en greu perill la democràcia. El vell i llarg viatge democràtic està xocant, de nou, amb un dels seus vells enemics, les desigualtats i les fractures socials. Tres dècades de polítiques neoliberals ens han deixat un món convuls, polaritzat socialment i territorialment, precaritzat i incert, amb encoratges cada cop més febles i horitzons desdibuixats.

Veure més

Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?

Treball social Educació social Famílies Infància Serveis socials

Experts i famílies saben de la importància de parlar de l’acolliment i l’adopció amb els infants i adolescents, tanmateix, sovint, les famílies no saben com fer-ho. Elena Requena, directora del Grau en Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica perquè, com i quan parlar dels seus orígens als infants acollits o adoptats.

Veure més

El paper de les empreses i entitats socials en el treball en xarxa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Tercer Sector Gestió d'entitats Emprenedoria social

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, també coneguts com a ODS, cada vegada tenen una major presencia a la nostra societat, des de diversos espais se’n fan ressò i en destaquen la seva importància però, què són concretament els ODS? 

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS