COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Treball en equip en “3D”

Treball en equip en “3D”

Montserrat Soriano - Consultoría, Talent Development & Coach. Col·laboradora docent de l’Àrea de Formació a Mida de la Fundació Pere Tarrés

Si en llegir el títol de l'article, sents l'impuls d'anar a buscar aquelles ulleres 3D, que vas utilitzar el darrer cop en una sala de cinema, no et preocupis, aquí no et faran falta.

Veure més
Vols dir que ara hem d’anar a fer aquesta xerrada? No tenim temps! (al voltant de la planificació estratègica)

Vols dir que ara hem d’anar a fer aquesta xerrada?

Roger Buch - Consultor entitats a l’àrea de Consultoria i Estudis (Fundació Pere Tarrés).

La planificació estratègica a les entitats no és un tema menor. Imaginem una entitat que fa atenció social en el camp d’una afectació determinada.

Veure més

L’ús imparable de les TIC

Educació i tecnologia

No descobriré la sopa d’all si dic que la societat en la qual vivim s’ha transformat d’una forma vertiginosa cap a una societat digitalitzada i interconnectada, la qual ha permès l’aparició d’un ampli ventall d’oportunitats gràcies a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Tampoc si dic que aquesta disrupció i ritme frenètic d’evolució, posa en evidència l’augment de la ja enorme bretxa existent en relació a l’ús, domini i accés a les TIC d’alguns col·lectius més desfavorits.

Veure més

Competències acadèmiques del lleure socioeducatiu

Educació en el lleure Colònies i casals Formació Centres d'esplai Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Educació Educació inclusiva

Les activitats de lleure educatiu ajuden els infants i adolescents a créixer com a persones i en el seu desenvolupament escolar. Això ho aconsegueix amb set competències acadèmiques que adquireixen amb aquestes activitats:  matemàtica, lingüística, digital, aprenentatge, social i cívica, consciència i expressió cultural, així com el sentit de la iniciativa. 

Veure més

Noves aproximacions al càncer i la vulnerabilitat. La importància d'incorporar la visió de les desigualtats

Atenció sociosanitària Col·lectius vulnerables

La definició de salut ha anat evolucionant al llarg temps passant de ser un concepte pensat en contraposició al de malaltia (Salut = No malaltia) a quelcom més vinculat al benestar, en sentit ampli (mental, social i corporal), i no només d’absència de malaltia.

Veure més

Atendre la gent gran amb un model centrat en la persona

Gent gran Intervenció social Serveis socials Atenció sociosanitària Cuidadors no professionals Envelliment actiu

Quan estem atenent una persona gran, amb algun tipus de dependència o malaltia, estem segurs que estem posant la seva dignitat en el centre de la nostra actuació, sigui com a professionals o com a cuidadors no professionals? Segurament podríem assegurar que estem pendents de cobrir les seves necessitats, però ... I si això no fos suficient? Ens hem preguntat alguna vegada si l’atenció a una persona amb situació de dependència hauria d’anar més enllà de cobrir les seves necessitats bàsiques?  Això és possible? La resposta és que no es tracta tant de si cobrim o no les seves necessitats, sinó de com les cobrim.

Veure més
bloc
Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Monitors Voluntariat Colònies i casals Educació en el lleure Centres d'esplai Pobresa i exclusió social Intervenció social Solidaritat Serveis socials Pobresa infantil Gestió d'entitats Tercer Sector Acció social Formació Discapacitat Famílies Immigració Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons Escoles bressol Jocs i animació Salut mental Educació i tecnologia Salut Gent gran Dependència Participació Inserció laboral Dinamització comunitària Humanisme cristià Educació ambiental Extraescolars Menjadors escolars Educació emocional Habilitats parentals Menors migrants no acompanyats desigua Petita infància Coaching Habilitats socials Lideratge TBLOC Eduació Diversitat funcional Espiritualitat Violència de gènere Serveis socials Espai públic Infància Centres socioeducatius Associacionisme Educació Habilitats parentals Petita infància Polítiques socials Bullying Justícia restaurativa Drets de la infància Col·lectius vulnerables Polítiques de joventut Diversitat cultural Entitats socials ONL RSE/RSC Violència familiar Ecologia i medi ambient Cuidadors no professionals Perspectiva de gènere Educació emocional Coaching Educació inclusiva Reforç educatiu Habilitats socials Envelliment actiu Atenció sociosanitària Refugiats Economia social Innovació social Cooperació al desenvolupament Menors migrants no acompanyats Counselling Emprenedoria social Sensellarisme Desigualtats Lideratge
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS