COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Al·lèrgies i intoleràncies, situacions de risc!
Colònies i casals Menjadors escolars Salut

Al·lèrgies i intoleràncies, situacions de risc!

Olga Barrera - Docent de la Fundació Pere Tarrés

És un fet constatat que actualment hi ha un augment de casos d'al·lèrgies i intoleràncies produïts per determinats aliments. Això suposa un problema de salut cada vegada més important.

Veure més
Amb què podem jugar?
Jocs i animació Infància Adolescents i joves Habilitats parentals

Amb què podem jugar?

Bet Bartrina Comalat - Docent de cursos de lleure

A través del joc els infants utilitzen la seva creativitat i desenvolupen diferents aspectes com són la imaginació, la capacitat cognitiva i emocional, la destresa i la força física. Els infants no necessiten res d’específic per a poder jugar, perquè jugar vol dir descobrir i investigar, i a partir de la pròpia imaginació donen vida a qualsevol objecte del seu quotidià.

Veure més

Agents de canvi: L’apoderament com a eina de resolució de conflictes

Adolescents i joves Intervenció social Dinamització comunitària Polítiques de joventut Polítiques socials

Una de les parts fonamentals de la societat tal i com l’entenem avui, és la ciutat, un espai on es troba la població, on es genera comunitat i cohesió social. L'escenari on es desenvolupen les normes culturals i socials per aconseguir la convivència és l’espai públic, el qual és a la vegada l’espai principal de l’urbanisme, de la cultura urbana i de la ciutadania.

Veure més

Educació emocional: aprendre a gestionar les emocions

Infància Adolescents i joves Educació emocional Habilitats parentals

Les persones som de costums fixes. Vull dir que quan estem acostumats a fer les coses d’una manera concreta i quan ens demanen que canviem la nostra manera de fer, la nostra manera de pensar o de dir, ben segur que ens costa un esforç considerable. I tot i així, no sempre és possible que aconseguim canviar allò que volíem canviar.

Veure més

La constel·lació del treball en xarxa, una eina invisible i necessària

Educació social Treball social Intervenció social Entitats socials

Des de sempre hem parlat en educació i treball social de la importància del treball en xarxa. Tots omplim memòries, discursos i accions de la importància d’aquesta metodologia de treball, com a garant de l’èxit en el nostre treball, però no se si ho apliquem plenament. El treball comunitari, el ser part i sentir-se’n part, és l’essència de l’educació social. 

Veure més

Sobre política i l’acció social: La democràcia en perill o l’"iliberalisme" de neoliberals i populistes

Acció social Polítiques socials

Tres dècades de polítiques neoliberals estan posant en greu perill la democràcia. El vell i llarg viatge democràtic està xocant, de nou, amb un dels seus vells enemics, les desigualtats i les fractures socials. Tres dècades de polítiques neoliberals ens han deixat un món convuls, polaritzat socialment i territorialment, precaritzat i incert, amb encoratges cada cop més febles i horitzons desdibuixats.

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS