COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Com innovar en el tercer sector social
Tercer Sector Innovació social

Com innovar en el tercer sector social

Fabricio Busi - Responsable d’Innovació de la Direcció de Programes Educatius i Socials

Des de fa ja gairebé dues dècades, s’assenyala amb freqüència la innovació com un motor fonamental de canvi i la transformació social.

Veure més
Apliquem principis senzills de l’economia circular en les nostres entitats
Educació ambiental Ecologia i medi ambient

Apliquem principis senzills de l’economia circular en les nostres entitats

Noel García i López - Director de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés

Fa pocs dies llegíem que la temperatura mitjana anual a Catalunya ha augmentat 1,8 ºC des del 1950, que probablement cap al 2050 la temperatura serà tres graus més elevada i les precipitacions hauran disminuït un 40%.

Veure més

L'efecte Pigmalió: el poder transformador de les persones

Acció social Formació Coaching Lideratge Habilitats socials

En el món de l’acció social, una de les principals dificultats amb la que ens trobem és la manca de recursos. Però a vegades, ni tan sols això és suficient per aconseguir canviar les coses. En un món cada cop més automatitzat i menys humà, a la vegada que es donen grans progressos tecnològics que faciliten la vida a uns quants privilegiats, altres queden exclosos d’una oportunitat de vida més digna. La bretxa que divideix el món és cada cop més fonda.

Veure més

Com acompanyar als joves en situació vulnerable?

Educació social Treball social Adolescents i joves Pobresa i exclusió social Col·lectius vulnerables Educació emocional

L'objectiu del present article és reflexionar sobre la mirada envers els joves, des d'on i com els acompanyem. No pretén ser una guia pedagògica ni facilitar un seguit d'instruccions o pautes, pretén aprofundir sobre la intervenció educativa que es du a terme amb els i les adolescents en els diferents espais educatius.

Veure més

La bretxa digital

Educació i tecnologia Pobresa i exclusió social Diversitat funcional Col·lectius vulnerables

Tendim a pensar que les tecnologies de la informació, com ara Internet, les xarxes socials i els recursos digitals, es troben a l'abast de tothom. Però no és així: al voltant d’un 60% de les persones al món no tenen un accés corrent a aquestes tecnologies. Aquesta diferència entre les persones que tenen accés a les tecnologies de la informació i aquelles que no en tenen o en tenen un de limitat s'anomena la "bretxa digital".

Veure més
bloc
Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Monitors Voluntariat Colònies i casals Educació en el lleure Centres d'esplai Pobresa i exclusió social Intervenció social Solidaritat Serveis socials Pobresa infantil Gestió d'entitats Tercer Sector Acció social Formació Discapacitat Famílies Immigració Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons Escoles bressol Jocs i animació Salut mental Educació i tecnologia Salut Gent gran Dependència Participació Inserció laboral Dinamització comunitària Humanisme cristià Educació ambiental Extraescolars Menjadors escolars Educació emocional Habilitats parentals Menors migrants no acompanyats desigua Petita infància Coaching Habilitats socials Lideratge Diversitat funcional Espiritualitat Violència de gènere Serveis socials Espai públic Infància Centres socioeducatius Associacionisme Educació Habilitats parentals Petita infància Polítiques socials Bullying Justícia restaurativa Drets de la infància Col·lectius vulnerables Polítiques de joventut Diversitat cultural Entitats socials ONL RSE/RSC Violència familiar Ecologia i medi ambient Cuidadors no professionals Perspectiva de gènere Educació emocional Coaching Educació inclusiva Reforç educatiu Habilitats socials Envelliment actiu Atenció sociosanitària Refugiats Economia social Innovació social Cooperació al desenvolupament Menors migrants no acompanyats Counselling Emprenedoria social Sensellarisme Desigualtats Lideratge
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS