FAMÍLIES
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

8 consells a les famílies que comencen l’escola bressol
Escoles bressol Famílies Infància Educació Habilitats parentals Petita infància

8 consells a les famílies que comencen l’escola bressol

Beth Galindo - Tècnica de projectes al departament de Petita Infància

L’entrada a l’escola bressol suposa obrir-se a noves experiències i a nous horitzons, per l’infant és una ampliació del seu àmbit més familiar. És una entrada a un nou lloc “desconegut” fora de tot aquells espais més propers i l’infant el pot viure des del temor o des de la sorpresa més emocionant. Aquesta adaptació es pot considerar com un procés amb identitat pròpia i és per aquest motiu que les escoles bressol preveuen estratègies per tal d’aconseguir un clima acollidor que faciliti que l’infant i la família se sentin còmodes i confortables en aquest nou espai.

Veure més
Decàleg de la Fundació Pere Tarrés per orientar les famílies a l’hora de triar les activitats d’estiu
Colònies i casals Educació en el lleure Famílies Drets de la infància

Decàleg de la Fundació Pere Tarrés

Pere Vives i Santa-Eulàlia - Cap d'Educació Ambiental i Colònies de Lleure de la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés, com a entitat de referència en el sector i reconeguda experiència, ha elaborat un decàleg per tal de guiar els pares i les mares en la presa de decisions a l'hora de triar una activitat de colònies o casal d'estiu.

Veure més

El valor de les colònies...

Educació en el lleure Colònies i casals Adolescents i joves Infància Drets de la infància

Les colònies, convivències, campaments i sortides escolars han estat i són encara una motivació per a infants i joves, pel valor que tenen, pel fet educatiu intrínsec que comporten, per la tradició, l’esforç, la novetat, l’experiència viscuda... i molts altres aspectes que fan de les colònies i de les activitats de lleure una oportunitat única. 

Veure més

Els infants veuen la vida a través dels nostres ulls

Infància Famílies Petita infància Facultat Pere Tarrés Educació emocional Habilitats parentals

“No veiem les coses com són, les veiem com som” deia Anaïs Nin. De petits, principalment el pare, la mare, però també els adults referents que té l’infant al seu voltant, mestres, educadors, monitors, són els qui interpreten la realitat on viu. Isabel Torras, professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens ho explica.

Veure més

Migracions en temps de globalització fronteritzada

Immigració Facultat Pere Tarrés

Les migracions són un fenomen tan antic com la humanitat. Qualsevol comunitat d’éssers humans a qualsevol part del planeta és fruit de diversos processos migratoris previs, més o menys intensos i extensos, segons el cas.

Veure més

Migracions en temps de globalització fronteritzada

Immigració Facultat Pere Tarrés

Les migracions són un fenomen tan antic com la humanitat. Qualsevol comunitat d’éssers humans a qualsevol part del planeta és fruit de diversos processos migratoris previs, més o menys intensos i extensos, segons el cas, però que fan que la pretensió d’uniformitat ètnica o d’atemporalitat comunitària sigui ridícula, però no per això menys perillosa. Tanmateix en els darrers temps estem assistint a dos tipus de canvis que modifiquen l’escenari de les migracions internacionals.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS