FAMÍLIES
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S’acaben les vacances i nous projectes ens esperen
Jocs i animació Famílies Infància Habilitats parentals Adolescents i joves Educació emocional

S'acaben les vacances i nous projectes ens esperen

Bet Bartrina - Docent dels cursos de Lleure de la Fundació Pere Tarrés

Després de tanta activitat i de trampejar amb els horaris durant les vacances no ens hauria d’estranyar que tornar a la rutina i a la vida quotidiana ens sigui una mica difícil. Ens queden entre 10 i 15 dies per començar l’escola i que ens hem de començar a organitzar. Com ho podem fer?

Veure més
Les repercussions psicològiques de separar els infants de les seves famílies
Famílies Immigració Infància vulnerable Drets de la infància

Repercussions psicològiques en separar infants i famílies

Isabel Torras Genís - Professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Arran de les últimes mesures en política migratòria impulsades per l’administració dels Estats Units liderada per Donald Trump, voldria posar l’èmfasi, no ja en la vulneració flagrant dels Drets Humans que això representa, sinó en les repercussions que tindrà aquesta separació traumàtica pels infants en el seu futur.

Veure més

El gust per llegir un bon llibre

Jocs i animació Educació en el lleure Infància Famílies

S’apropa l’època de l’any que molts estem esperant perquè trencarem amb les nostres rutines diàries i tindrem més temps per a compartir amb els nostres.

El curs escolar s’acaba i els infants comencen les estades amb els avis, cangurs o altres familiars, o bé participen de les grans ofertes de lleure educatiu per a infants i joves i, possiblement també, de les vacances amb els pares i mares.

Veure més

Vols jugar?

Jocs i animació Infància Habilitats parentals

Si tenim infants a casa o ens hi relacionem, segurament alguna vegada ens han fet aquesta pregunta: Vols jugar?

Els educadors, en general, tant si som família de l’infant com si som els seus mestres o educadors de lleure, som els responsables d’afavorir el joc entre els infants perquè sabem que és imprescindible per al seu desenvolupament com a persona. Per a què l’infant gaudeixi d’un temps i espai de joc cal que els adults que l’envoltem tinguem una actitud oberta, confiada i positiva davant d’aquest recurs.

Veure més

Aquestes festes, consum responsable de joguines

Jocs i animació Famílies Infància Petita infància

Jugar és un dret  fonamental dels infants.
El joc és l’eina innata que els nens i nenes utilitzen per aprendre i conèixer el seu entorn. És una activitat lliure i la seva vivència fa que l’ aprenentatge  sigui significatiu en el creixement personal de l’infant. Jugar vol dir compartir, desenvolupar la creativitat, treballar les emocions, la llibertat, les relacions interpersonals, les habilitats motores i passar-ho bé.
Aquí teniu unes pautes orientatives per a fer-ho de manera responsable.

Veure més

L’espai públic i la convivència dels infants

Infància Intervenció social Dinamització comunitària Mediació i resolució de conflictes Polítiques de joventut

Reflexionem sobre algunes consideracions a tenir en compte quan en un conflicte de convivència a l’espai públic, un dels principals agents implicats és l’infant i com es pot afavorir que aquest tingui veu en els espais de gestió de la convivència. La importància de la coresponsabilitat a l’entorn en pro el bé comú passa per la implicació de totes les parts en la millora de la situació. També dels infants.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS