FAMÍLIES
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Aquest Nadal juguem en família i eduquem com cal
Jocs i animació Famílies Voluntariat Habilitats parentals

Aquest Nadal juguem en família i eduquem com cal

Bet Bartrina - Docent dels cursos de Lleure de la Fundació Pere Tarrés

Tot just acabem de celebrar la castanyada, menjant panellets i moniatos, i ja estem pensant en com planificarem les festes nadalenques.

Una bona manera de fer la millor selecció d’allò que cagarà el tió o portaran els reis és pensar en què allò que comprarem podrà ser educatiu o no i, per tant, nosaltres en som els responsables.

Veure més
Aquest any, celebrem Halloween
Jocs i animació Adolescents i joves Infància Monitors

Celebracions tradicionals

Maria Elias Navarro - Responsable acadèmica de l’àrea d’Animació Sociocultural i formadora de cursos de Lleure i Gestió cultural

Just quan tenim la Castanyada aquí, a pocs de nosaltres ens han pogut passar desapercebudes les decoracions de carabasses, esquelets, bruixes, escombres, teranyines i monstres varis que han anat apareixent als aparadors dels nostres carrers durant les setmanes prèvies. I és que ja fa anys que sembla bastant evident que la tradició de Halloween ha vingut per quedar-se a casa nostra.

Veure més

Repercussions psicològiques en separar infants i famílies

Famílies Immigració Infància vulnerable Drets de la infància

Arran de les últimes mesures en política migratòria impulsades per l’administració dels Estats Units liderada per Donald Trump, voldria posar l’èmfasi, no ja en la vulneració flagrant dels Drets Humans que això representa, sinó en les repercussions que tindrà aquesta separació traumàtica pels infants en el seu futur.

Veure més

El gust per llegir un bon llibre

Jocs i animació Educació en el lleure Infància Famílies

S’apropa l’època de l’any que molts estem esperant perquè trencarem amb les nostres rutines diàries i tindrem més temps per a compartir amb els nostres.

El curs escolar s’acaba i els infants comencen les estades amb els avis, cangurs o altres familiars, o bé participen de les grans ofertes de lleure educatiu per a infants i joves i, possiblement també, de les vacances amb els pares i mares.

Veure més

Aquestes festes, consum responsable de joguines

Jocs i animació Famílies Infància Petita infància

Jugar és un dret  fonamental dels infants.
El joc és l’eina innata que els nens i nenes utilitzen per aprendre i conèixer el seu entorn. És una activitat lliure i la seva vivència fa que l’ aprenentatge  sigui significatiu en el creixement personal de l’infant. Jugar vol dir compartir, desenvolupar la creativitat, treballar les emocions, la llibertat, les relacions interpersonals, les habilitats motores i passar-ho bé.
Aquí teniu unes pautes orientatives per a fer-ho de manera responsable.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS