FAMÍLIES
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Per què deixem de creure en els Reis Mags?
Infància Habilitats parentals Petita infància Educació

Per què deixem de creure en els Reis Mags?

Isabel Torras Genís - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Per què de petits creiem coses que de més grans ens sembla mentida que les poguéssim creure? L’exemple per excel·lència és la creença en els Reigs Mags de l’Orient. Com evoluciona la nostra comprensió de la realitat a mida que anem creixent? Isabel Torras, professora de la Facultat, ens explica com pares, mares i educadors poden acompanyar-los en el pas del pensament màgic al pensament lògic.

Veure més
Fem que els aniversaris dels nostres fills i filles siguin més educatius
Jocs i animació Famílies Infància Habilitats parentals

Fem que els aniversaris dels nostres fills i filles siguin més educatius

Bet Bartrina Comalat - Docent de cursos de lleure

L’evolució de la societat i dels diferents models de famílies també ens ha portat a buscar noves formes de celebrar els aniversaris. En alguns casos, però, sembla que una celebració tradicional s’hagi convertit en una competició per ser el millor. Què podem observar a partir d’una conversa a la porta de l’escola?

Veure més

Aquest Nadal juguem en família i eduquem com cal

Jocs i animació Famílies Voluntariat Habilitats parentals

Tot just acabem de celebrar la castanyada, menjant panellets i moniatos, i ja estem pensant en com planificarem les festes nadalenques.

Una bona manera de fer la millor selecció d’allò que cagarà el tió o portaran els reis és pensar en què allò que comprarem podrà ser educatiu o no i, per tant, nosaltres en som els responsables.

Veure més

Celebracions tradicionals

Jocs i animació Adolescents i joves Infància Monitors

Just quan tenim la Castanyada aquí, a pocs de nosaltres ens han pogut passar desapercebudes les decoracions de carabasses, esquelets, bruixes, escombres, teranyines i monstres varis que han anat apareixent als aparadors dels nostres carrers durant les setmanes prèvies. I és que ja fa anys que sembla bastant evident que la tradició de Halloween ha vingut per quedar-se a casa nostra.

Veure més

Repercussions psicològiques en separar infants i famílies

Famílies Immigració Infància vulnerable Drets de la infància

Arran de les últimes mesures en política migratòria impulsades per l’administració dels Estats Units liderada per Donald Trump, voldria posar l’èmfasi, no ja en la vulneració flagrant dels Drets Humans que això representa, sinó en les repercussions que tindrà aquesta separació traumàtica pels infants en el seu futur.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS