Troba el teu curs

Cursos de Monitor/a i director/a de lleure

Els cursos de monitor/a de lleure preparen l'alumne per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, capacitant-lo per organitzar, dinamitzar i avaluar aquestes activitats en el marc de la programació general d'una organització educativa.

Més informació

Què és ser monitor/a d’oci i lleure?

Es tracta d'activitats en un entorn educatiu complementari a l'escola i la família, com poden ser colònies escolars, activitats extraescolars, centres diaris o d'estiu, ludoteques, etc.

Tria la modalitat que més s'adapti a les teves necessitats. Gaudeix del contingut teòric de forma 100% online i de pràctiques presencials. A més, també és possible realitzar-los de manera intensiva. I tots estan homologats per la Generalitat de Catalunya.

En la tasca educativa cal fomentar les activitats d'oci i lleure en l'alumne per a crear hàbits sobre com gestionar el seu lleure en el futur.

Els monitors d'oci i lleure no només són els encarregats de desenvolupar aquestes activitats d'animació, oci i socioeducatives, sinó també de dinamitzar-les. És per això que compten amb els recursos i coneixements necessaris per a potenciar l'educació en valors, posant especial atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. Tot, principalment, mitjançant l'aplicació de tècniques específiques d'animació grupal.

D'altra banda, els cursos de director/a de lleure preparen l'alumnat per gestionar com a coordinador/a projectes i activitats socioeducatives de lleure i dirigir l'equip de monitors i el personal responsable.

Qualitats i funcions d'un monitor/a de lleure

Les qualitats necessàries per a desenvolupar correctament la funció de monitor de lleure són, la majoria, vocacionals. Es basen en la passió pels nens i per una tendència clarament educativa.

A més, com que tenen diferents infants i joves al seu càrrec, cal que siguin persones respectuoses, empàtiques i responsables. I també amb un caràcter dinàmic i creatiu per donar un nou sentit a cada activitat.

Totes aquestes qualitats l'ajudaran a dur a terme moltes de les funcions que haurà de realitzar en cada moment. Per exemple, serà el responsable, entre altres tasques, de:

  • Organitzar i supervisar activitats
  • Fomentar la integració de tots els membres del grup
  • Estimular el treball en equip i la creativitat
  • Resoldre conflictes

A la Fundació Pere Tarrés disposem d'una àmplia xarxa de fins a 25 centres socioeducatius per tal de realitzar programes socials i educatius dedicats a la formació en educació en el lleure i en l'acció social. Descobreix tots els nostres cursos actius de monitor/a i director/a de lleure.