Troba el teu curs

Informació acadèmica

Qui som?

L’Escola de l’Esplai de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés és la primera escola de Catalunya dedicada a la formació en el lleure educatiu. Tenim més de 60 anys d’experiència, innovació, assessorament i acompanyament als més de 100.000 alumnes que han participat en els nostres cursos, i això ens permet situar-nos com a capdavanters en la titulació de monitors i directors cada any.

Innovació, sempre

Bagatge sí, però renovació constant, també!

Els nostres cursos de Monitor/a i Director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, estan totalment adaptats al pla de formació de la Direcció General de Joventut publicat en l’ORDRE BSF/192/2015 del 18 de juny de 2015.

Hem actualitzat els cursos de formació en el lleure que s’han dut a terme en els darrers 30 anys, adaptant-los al model de formació per competències que actualment impera tant en l’àmbit educatiu com en el laboral. Aquesta adaptació aconseguirà que els cursos de formació en el lleure ocupin un espai propi en el nou sistema de formació professional, ajustant-se al nou marc de les qualificacions professionals i reivindicant-ne, però, l’especificitat i el valor que aporten.

Per què escollir-nos?

En els nostres cursos hi trobaràs:

 • Una metodologia activa i pròpia basada en la participació, el treball cooperatiu, la flexibilitat i l'educació en valors. Una metodologia que permet adquirir coneixements i aprenentatges i que incorpora l’avaluació formativa durant tot el procés, cosa que permet desenvolupar-se en nous rols i tasques, tant en la vida personal com en la professional.
 • Rigor i experiència en els continguts, fruit de les noves demandes socials. Continguts adaptats a la formació i el treball per competències que requereix el món del lleure, sigui voluntari o professional, i en constant actualització.
 • Una formació per ser, saber i saber fer.

Més per menys

Ampliem els continguts dels nostres cursos i no escatimem esforços.

El preu d’aquests cursos inclou:

 • La matrícula del curs.
 • La carpeta del curs.
 • L’accés a l’aula virtual des del primer dia.
 • L’acompanyament d’un tutor/coordinador en la formació.
 • La tramitació del títol i del carnet, en el cas de resultar apte del procés formatiu.

A més, durant la teva formació a l’Escola de l’Esplai de Barcelona podràs gaudir de:

 • Accés gratuït durant un any a la Biblioteca que disposa del fons bibliogràfic sobre animació sociocultural i lleure més important de Catalunya.
 • Accés exclusiu a la borsa de treball amb novetats laborals en el món del lleure educatiu.
 • Accés WiFi gratuït a les aules de formació del c. Carolines, per facilitar el teu aprenentatge.

La teva estada formativa, una experiència agradable i adaptada

La formació que es realitza a les nostres instal·lacions compta amb unes aules completament preparades i adaptades per dur-hi a terme els cursos. Disposen de climatització i material tecnològic (suport digital, informàtic i canó) per afavorir l’aprenentatge. L’edifici està adaptat per a alumnes amb dificultats motrius, i té un pati interior ideal per compartir experiències i vivències amb els companys fora de l’horari lectiu.

Estem ubicats al cor de Gràcia, amb una extensa xarxa de transport públic que et permet un accés fàcil a nosaltres (metro, FGC i bus urbà).

On, i quan et vagi bé. Varietat i diversitat

La nostra extensa formació s’adapta a tots els horaris possibles, i podràs escollir-nos amb la modalitat que millor s’adapti a les teva disponibilitat, les teves necessitats i els teus horaris. Podràs realitzar els cursos en matins, tardes, en jornades intensives o semintensives o en caps de setmana.

Sempre és un bon moment per començar el curs: ajuda a desenvolupar les teves capacitats, a generar relacions i a créixer personalment i educativament.

Al teu costat. Un equip de docents i professionals al teu abast

A l’Escola de l’Esplai de Barcelona hi participem més de 200 formadors i col·laboradors amb una llarga experiència, professionalitat i dedicació, complint els requisits acreditatius que marca la Direcció General de Joventut.

Un claustre de docents en plena autoformació constant, adaptant-se a les noves necessitats que sorgeixen i preparant-se per donar la millor resposta i exposició de continguts a l’aula.

Proximitat

Si sou una entitat, una administració o un grup de persones interessades, ens desplacem fins a la teva comarca, poble, barri o districte per preparar i iniciar el curs, facilitant, així, l'obtenció del títol. Això us evitarà les complicacions i dificultats de desplaçament i afavorirà la vostra adaptació a nivell d’horaris i dates.

Apropa’t i vine a conèixer-nos

Si tens més dubtes o vols que t’assessorem de manera més individualitzada, el nostre equip de Secretaria, Administració de cursos, o Coordinació de formació t’atendrà amb molt de grat. Et pots apropar a la nostra seu del c. Carolines 10, de Barcelona, trucar-nos al 93 410 16 02 o enviar-nos un correu electrònic a secretariaif@peretarres.org.

T’hi esperem.

Àrees de formació

Demana més informació

Nom
Cognoms
Correu electrònic
Mòbil
Codi postal

Observacions (màx. núm. caràcters 250)

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

Contacte

93 410 16 02 formacio@peretarres.org

c. Carolines, 10. 08012 Barcelona