Troba el teu curs

Cursos de Mediació comunitària i dinamització

Els cursos de mediació comunitària i dinamització de la Fundació Pere Tarrés ofereixen a l'alumnat els coneixements necessaris per intervenir i gestionar conflictes en l'àmbit d'una comunitat, fomentant així el mutu acord i el diàleg per damunt de tot. 

Més informació

Curs de mediació

Amb l'evolució de la societat, la mediació s'ha convertit cada vegada més en una eina fonamental en la resolució de conflictes de forma pacífica, ja sigui en un entorn familiar o intercultural. 

Davant l'actual situació, la majoria dels nostres cursos de mediació es poden fer online i compten amb un certificat acreditatiu d'aprofitament, emès per la Fundació Pere Tarrés. 

Què ofereix?

El principal objectiu dels nostres cursos de mediació és formar persones perquè adquireixin els coneixements necessaris per a una intervenció eficaç en la comunitat, fomentant i promovent accions basades en el diàleg, que impulsin relacions efectives i desemboquin en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. 

Per aconseguir aquesta fita, s'ofereix a l'alumnat les eines i el coneixement necessari per entendre el desenvolupament de conflictes en aquests contextos i perquè sigui capaç de detectar-los i d’intervenir-hi prèviament, abans que la situació no arribi a un límit. Tot, per facilitar la convivència entre les persones. 

La nostra oferta formativa se centra en la gestió de conflictes i a millorar les habilitats comunicatives per afavorir el diàleg i una intervenció eficaç. 

Els nostres cursos de mediació s’adrecen especialment a totes aquelles persones interessades en: 

  • L'abordatge de conflictes i la promoció de la convivència en l'àmbit comunitari.
  • Desenvolupar la tasca professional en l'àmbit comunitari, tant des de l'administració com a nivell associatiu o privat. 

La importància d’un mediador social

La societat actual es troba en un continu procés de canvi que obliga els ciutadans a afrontar noves situacions davant les quals han de prendre decisions que de vegades generen conflicte, ja sigui associatiu, comunitari o fins i tot intercultural. 

La figura del mediador social és determinant ja que facilita la participació de totes les persones implicades, millora la convivència i dota els ciutadans de les habilitats adequades per prevenir futures situacions de conflicte. 

Es tracta d'una alternativa al jutjat, en què la solució deixa de ser imposada i és creada en conjunt i d'acord amb les particularitats de les parts. 

Per tant, un bon mediador ha de ser una persona empàtica, capaç d'entendre totes les parts del conflicte i, alhora, decidida i amb caràcter per aconseguir que el grup entengui i segueixi les seves directrius. A més, també s'ha de comprometre a intentar desxifrar tots els detalls de cada situació per prendre la decisió més adequada i evitar, així, el conflicte. 

Si comptes amb moltes d'aquestes característiques, no dubtis a informar-te més sobre els nostres cursos de mediació social i dinamització comunitària.