Troba el teu curs

Cursos d'animació en el lleure i educació ambiental

Els cursos d'educació ambiental proporcionen a l'alumnat els coneixements i les eines necessàries per a realitzar tasques de sensibilització i educació a la població, promovent actituds que contribueixin a la conservació i millora de l'entorn.

La realització d'aquests cursos capacitarà els alumnes per a exercir una tasca professional com a educadors/es ambientals, tant en l'àmbit públic com en el privat. La nostra oferta formativa compta amb certificats de superació, emesos per la Fundació Pere Tarrés, i tots els cursos es poden fer en modalitat online.

Més informació

En què et formaràs?

Entre moltes altres coses, en els nostres cursos d'educació ambiental es treballarà la importància de la comunicació per a la interpretació ambiental, la prevenció de riscos en activitats en el medi natural, les responsabilitats i l'estratègia d'acció de l'educació ambiental.

L'objectiu és formar l'alumnat en la preparació i realització d'activitats, en l'elaboració de programes d'educació ambiental i en el desenvolupament de materials per a la interpretació ambiental. Tot, pensat com a eines per canviar el món i la concepció actual de la societat sobre la biodiversitat.

En aquest sentit, gràcies als cursos de monitor d'educació ambiental, podràs treballar en un gran ventall d'organitzacions: des d'entitats públiques, fins a escoles, universitats i indústries que es preocupin per mitigar el seu impacte en el medi ambient.

Així mateix, podràs participar en activitats de conscienciació a comunitats, perquè siguin les principals defensores de l'ambient on visquin, essent conscients de les característiques del seu entorn i de quines activitats industrials i econòmiques podrien perjudicar el seu hàbitat. Es tracta d'un perfil cada vegada més necessari.

Eines per a canviar el món

Un dels grans objectius d'aquests cursos és reforçar els coneixements sobre la problemàtica ambiental actual i els efectes del canvi global, i aportar les eines necessàries per a promoure en la ciutadania la consciència de la importància de l'entorn. A més, també es facilitaran els fonaments didàctics la transmissió dels quals ajudi a evitar la pèrdua de biodiversitat.

El principal fi i objectiu d'aquests cursos d'educació ambiental és obtenir una població conscient i preocupada pel medi ambient i els seus problemes, que tingui coneixements, aptituds, actituds, motivacions i el compromís necessari per participar individualment i col·lectiva en la solució i prevenció dels problemes ambientals.

A la Fundació Pere Tarrés fa més de 50 anys que ens preocupem pel nostre món. Descobreix tots els nostres cursos actius d'animació en el temps lliure i educació ambiental.