Troba el teu curs

Cursos d'Atenció sociosanitària i gent gran

Els cursos d'atenció sociosanitària i gent gran de la Fundació Pere Tarrés aporten a l'alumnat el coneixement i les eines necessàries per fer-se càrrec de persones dependents o amb discapacitat, ja sigui en un centre social o fins i tot en el mateix domicili.

Més informació

Què aprendràs al curs d’atenció sociosanitària?

L'oferta formativa és extensa i especialitzada. Es busca oferir tots els continguts indispensables per saber com actuar, sigui quina sigui la situació. En general, aquests cursos ofereixen la informació necessària perquè l'alumnat sigui capaç de treballar amb la persona dependent per a: 

  • Augmentar-ne l’autonomia.
  • Pal·liar-ne les limitacions o els patiments (especialment, en la fase terminal)
  • Facilitar-ne la reinserció social. 

Davant la situació actual, la majoria dels nostres cursos poden realitzar-se de forma online i compten amb un certificat acreditatiu d'aprofitament, emès per la Fundació Pere Tarrés. 

Acompanyament a gent gran, infants i familiars

Els nostres cursos abasten pràcticament tots els àmbits de l'atenció sociosanitària. Tant en institucions socials, com en l'acompanyament a persones de la tercera edat o fins i tot pel que fa a intoleràncies alimentàries en infants.

Ofereixen el coneixement necessari per tenir cura de persones dependents, ja tinguin una deficiència física, psíquica o sensorial: maneig de la crisi emocional, entrenament de la memòria, pautes d'intervenció davant de malalties com l'Alzheimer o síndromes geriàtriques, entre d'altres. L'oferta formativa està en consonància amb totes les necessitats que requereix l'atenció sociosanitària en cada moment i segons la persona. 

A més, l'alumnat també tindrà l'oportunitat d'aprendre les tècniques per actuar, orientar i donar suport a les famílies de persones amb discapacitat, en col·laboració amb professionals de nivell superior. 

Requisits per ser cuidador social

Tots els nostres cursos s’adrecen a qualsevol persona que estigui interessada a potenciar el seu coneixement sobre l'atenció sociosanitària, amb l'objectiu de fer-se càrrec de persones dependents o amb discapacitat. 

En l'atenció sociosanitària és clau la confiança amb el cuidador, per la qual cosa esdevé indispensable que, a l'experiència en la cura de malalts, s’hi sumi una formació i la voluntat i el desig d'aquests professionals d’involucrar-se de ple en aquestes tasques de cura i atenció. 

Per tant, és important que les persones interessades a dedicar-se a aquest camp comptin amb: 

  • Vocació i empatia.
  • Ésser pacients en tot moment.
  • Capacitat de gestionar les emocions.
  • Transmetre energia positiva. 

Si estàs interessat a especialitzar-te en diferents àmbits de l'atenció sociosanitari i comptes amb moltes d'aquestes característiques, no dubtis a informar-te més sobre els nostres cursos. Moltes persones en situació de dependència esperen la teva ajuda.