Troba el teu curs

Cursos de Salut mental

Els cursos de salut mental aporten a l'alumnat una formació especialitzada en prevenció, atenció i intervenció en salut mental per a persones que pateixen trastorns mentals. 

Més informació

Què hi aprendràs?

El principal objectiu d'aquests cursos és donar a conèixer als alumnes/as les causes per les quals es produeixen trastorns mentals en infants, joves, adults i grans. I, posteriorment, aportar les tècniques terapèutiques més adequades per millorar la seva qualitat de vida. 

Els cursos són independents i cadascun permet descobrir en profunditat un tipus de trastorn mental: TDAH o autisme, entre d'altres. 

No obstant això, tots segueixen la mateixa dinàmica i intenten complir els mateixos objectius: 

  • Explicar les àrees on es pot detectar malestar psicoemocional.
  • Descobrir els factors que influeixen en la salut mental i les tècniques terapèutiques més adequades en cada cas.
  • Aprendre com comunicar als familiars aquest trastorn. 

Es tracta de cursos adreçats a totes les persones interessades a conèixer els trastorns psicològics que poden aparèixer al llarg de la vida. Tanmateix, són especialment recomanables per a familiars cuidadors i professionals, ja que hi trobaran les claus per a oferir la millor atenció física i psíquica a la persona que pateixi una malaltia mental. 

Per què és important un curs sobre salut mental?

Conèixer com detectar i actuar davant d'un trastorn mental és cada vegada més important, atès que n’augmenta el predomini en la població general. 

Es calcula que en algun moment de la vida, infants, joves o adults tenen fins a un 40% de possibilitats de patir un trastorn mental com ara depressió, ansietat, autisme, etc. Moltes d’aquestes dificultats no desapareixeran i, en conseqüència, caldrà aprendre a conviure-hi. 

Els cursos de la Fundació Pere Tarrés ofereixen les eines necessàries per detectar cada trastorn mental, aprendre les tècniques terapèutiques per saber continuar endavant i els principals factors que influeixen en la salut mental. 

Tot plegat, per a aconseguir que la salut mental no tingui una repercussió directa en el desenvolupament, el benestar o la qualitat de vida de les persones. Si estàs interessat a descobrir com prevenir diferents trastorns mentals o com intervenir-hi, descobreix la nostra extensa oferta formativa sobre salut mental.

A la Fundació Pere Tarrés oferim un gran ventall de cursos, tant online com presencials, acreditats per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social del Govern d'Espanya. A més, molts d'ells són 100% subvencionats. Descobreix-los.