Troba el teu curs

Cursos d'atenció a persones amb discapacitat

Els cursos d'atenció a persones amb discapacitat de la Fundació Pere Tarrés agrupen aquelles formacions orientades a la inclusió de les persones amb discapacitat i a la millora de la seva autonomia i desenvolupament personal.

Més informació

Cursos sobre la discapacitat

Per tant, no només formen l’alumnat perquè s’encarregui de persones amb discapacitat, ja sigui des d'entitats no lucratives, des d'empreses o institucions públiques o privades; sinó també per fomentar l'autonomia d'aquestes persones. 

L'oferta formativa és extensa, i inclou tot tipus de discapacitats, des de les físiques, fins a la psíquiques, intel·lectuals i sensorials. S'ha inclòs la formació online i compten amb titulacions acreditatives, emeses tant pel centre de formació Fundació Pere Tarrés com per la Generalitat de Catalunya o el Govern d'Espanya. 

Què hi aprendràs?

Cada tipus de discapacitat té les seves pròpies necessitats específiques d'atenció. L'objectiu d'aquests cursos és aprofundir en cadascuna d'aquestes discapacitats, perquè l'alumnat sigui capaç de desxifrar, en cada situació, davant de quin cas es troba. 

Després d'aquest primer pas d'avaluació, se'ls aportarà les eines i el contingut teòric necessari per entendre les necessitats, les cures i les atencions que requereixen les persones discapacitades, en cada moment i segons el seu tipus de discapacitat. No obstant això, la clau en tots ells és potenciar la comunicació i entendre què necessita la persona en cada moment segons la seva discapacitat. 

Els cursos estan destinats especialment a aquelles persones que desitgen treballar amb persones amb discapacitats, ja sigui com a personal assalariat, personal voluntari en entitats no lucratives o com a assessor extern, realitzant funcions d'atenció i cures, animació, acompanyament, assessorament i mediació social. 

Diversitat en entorns educatius

Saber actuar davant les dificultats dels infants en un entorn educatiu té un pes fonamental en els cursos d'atenció a persones amb discapacitat de la Fundació Pere Tarrés. 

Tant a nivell escrit com oral, és determinant entendre la diversitat que hi ha dins d'una aula, i entendre les necessitats de cada alumne de cara a millorar el seu procés d'ensenyament. 

Autisme, TDAH, dislèxia, entre d'altres; són molts els impediments que pot tenir un infant dins d'una aula. És per això que una gran part d'aquests cursos se centren a analitzar i saber desxifrar quina dificultat té cada un dels infants, i a aportar les eines necessàries per facilitar el seu aprenentatge a classe. 

Descobreix tots els nostres cursos actius d'atenció a persones amb discapacitat, tant en l'àmbit educatiu com general.