EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Converses sobre Art i Educació per Whatsapp
Educació i tecnologia Adolescents i joves

Converses sobre Art i Educació

Verònica Palasí - Coordinadora Pedagògica de Programes d’ Acció Social , Formadora de Formació Consultoria i Estudis i membre del Laboratori Escènic de la Fundació Pere Tarrés

Actualment, les aplicacions de missatgeria instantània, amb els seus avantatges, també amb els seus desavantatges, ens donen la possibilitat de compartir moments de reflexió al voltant de la nostra feina. 

Veure més
III Seminari Internacional Oci, acció sociocultural i cohesió social. Recerca en ciències socials per a la millora de la societat
Educació en el lleure Infància vulnerable Col·lectius vulnerables

III Seminari Internacional

Txus Morata García - Professora del Grau d'Educació Social, Treball Social i màsters universitaris Directora del Màster Universitari: Models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència Investigadora Principal del Grup de Recerca GIAS (Grup de Recerca Emergent reconegut per la Generalitat de Catalunya -2014 SGR 1268.)

Espai de reflexió entorn de l'oci, l'acció sociocultural i el seu impacte en la cohesió social, a partir dels resultats finals de la investigació I+D+i "Oci, Acció sociocultural i Cohesió Social" (EDU2014-57212-R), desenvolupada pel Grup de recerca, innovació i anàlisi social (GIAS) de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull.

Veure més

Repercussions psicològiques en separar infants i famílies

Famílies Immigració Infància vulnerable Drets de la infància

Arran de les últimes mesures en política migratòria impulsades per l’administració dels Estats Units liderada per Donald Trump, voldria posar l’èmfasi, no ja en la vulneració flagrant dels Drets Humans que això representa, sinó en les repercussions que tindrà aquesta separació traumàtica pels infants en el seu futur.

Veure més

La pràctica de l’educació emocional en l’entorn educatiu

Educació social Treball social Infància vulnerable Infància Centres socioeducatius Facultat Pere Tarrés

És clau treballar la dimensió emocional des de la petita infància ja que així s’aborda el desenvolupament integral de l’infant des de la seva dimensió personal i relacional. En funció de la relació que establim amb nosaltres mateixos i de la interpretació que fem del que ens passa, generem la connexió amb els demés. Quan parlem d’educació emocional d’infants i joves, cal que entenguem el concepte del que és la intel·ligència emocional, definida pels autors Mayer i Salovey (1997) com: l’habilitat per percebre, valorar i expressar emocions; per accedir i/o generar sentiments que facilitin el pensament, així com per regular les emocions promovent un creixement emocional i intel·lectual.

Veure més

Què és un emprenedor social?

Educació social Treball social Gestió d'entitats Tercer Sector ONL Innovació social Facultat Pere Tarrés Economia social

Quan pensem en un emprenedor generalment pensem en persones com Steve Jobs o en projectes d'alta tecnologia, però hi ha un altre tipus d'emprenedors. Pere Mora, professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, ens explica com són els emprenedors que desenvolupen projectes que ajuden a millorar la societat.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS