EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Sobre política i acció social: La democràcia en perill o l'"iliberalisme" de neoliberals i populistes
Acció social Polítiques socials

Sobre política i l’acció social: La democràcia en perill o l’"iliberalisme" de neoliberals i populistes

Jordi Sabater García - Professor de Màsters i del Grau en Educació Social i Treball Social a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Tres dècades de polítiques neoliberals estan posant en greu perill la democràcia. El vell i llarg viatge democràtic està xocant, de nou, amb un dels seus vells enemics, les desigualtats i les fractures socials. Tres dècades de polítiques neoliberals ens han deixat un món convuls, polaritzat socialment i territorialment, precaritzat i incert, amb encoratges cada cop més febles i horitzons desdibuixats.

Veure més
Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?
Treball social Educació social Famílies Infància Serveis socials

Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?

Elena Requena - Directora del Grau en Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Experts i famílies saben de la importància de parlar de l’acolliment i l’adopció amb els infants i adolescents, tanmateix, sovint, les famílies no saben com fer-ho. Elena Requena, directora del Grau en Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica perquè, com i quan parlar dels seus orígens als infants acollits o adoptats.

Veure més

Per què deixem de creure en els Reis Mags?

Infància Habilitats parentals Petita infància Educació

Per què de petits creiem coses que de més grans ens sembla mentida que les poguéssim creure? L’exemple per excel·lència és la creença en els Reigs Mags de l’Orient. Com evoluciona la nostra comprensió de la realitat a mida que anem creixent? Isabel Torras, professora de la Facultat, ens explica com pares, mares i educadors poden acompanyar-los en el pas del pensament màgic al pensament lògic.

Veure més

El counselling, una relació d’ajuda

Educació social Treball social Salut Counselling Coaching

Tots volem ajudar als altres quan passen per un mal moment. Volem que les nostres paraules els alleugin i reconfortin, però no ens solen ensenyar a fer-ho. José Carlos Bermejo, director del Màster en Counselling de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica com el counselling, o relació d’ajuda, pot ser-nos útil.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS