EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

El Grau en Treball Social convida a conèixer la persona
Treball social Intervenció social Espiritualitat

El Grau en Treball Social convida a conèixer la persona

Enric Benavent Vallès - Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Volem formar professionals capaços de ser agents de transformació social, persones compromeses amb una professió que vetlla per cada un dels usuaris dels serveis.

Veure més
El viatge de buscar feina
Educació social Treball social Inserció laboral

El viatge de buscar feina

Mercè Gómez - Directora del Postgrau d’orientació i inserció laboral de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Trobar feina no és qüestió de sort, per aconseguir-ho és clau fer una bona preparació del procés de cerca. Mercè Gómez, directora del Postgrau d’orientació i inserció laboral de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica el procés de cerca de feina utilitzant la metàfora de la preparació d’un viatge.

Veure més

La constel·lació del treball en xarxa, una eina invisible i necessària

Educació social Treball social Intervenció social Entitats socials

Des de sempre hem parlat en educació i treball social de la importància del treball en xarxa. Tots omplim memòries, discursos i accions de la importància d’aquesta metodologia de treball, com a garant de l’èxit en el nostre treball, però no se si ho apliquem plenament. El treball comunitari, el ser part i sentir-se’n part, és l’essència de l’educació social. 

Veure més

Sobre política i l’acció social: La democràcia en perill o l’"iliberalisme" de neoliberals i populistes

Acció social Polítiques socials

Tres dècades de polítiques neoliberals estan posant en greu perill la democràcia. El vell i llarg viatge democràtic està xocant, de nou, amb un dels seus vells enemics, les desigualtats i les fractures socials. Tres dècades de polítiques neoliberals ens han deixat un món convuls, polaritzat socialment i territorialment, precaritzat i incert, amb encoratges cada cop més febles i horitzons desdibuixats.

Veure més

Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?

Treball social Educació social Famílies Infància Serveis socials

Experts i famílies saben de la importància de parlar de l’acolliment i l’adopció amb els infants i adolescents, tanmateix, sovint, les famílies no saben com fer-ho. Elena Requena, directora del Grau en Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica perquè, com i quan parlar dels seus orígens als infants acollits o adoptats.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS