EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Els factors socials determinen la nostra salut
Educació social Treball social Infància vulnerable Pobresa i exclusió social Salut Pobresa infantil Col·lectius vulnerables Polítiques socials

Els factors socials determinen la nostra salut

Carles Ariza Cardenal - cap de servei d’Avaluació i Mètodes d’Intervenció de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Les nostres condicions de vida: com accedim al món laboral, a l’educació, a l’habitatge influeixen de forma determinant sobre la nostra salut. 

Veure més
Qui té prejudicis?
Educació social Treball social Immigració Diversitat cultural

Qui té prejudicis?

Aina Labèrnia - secretària acadèmica i responsable de Política Lingüística de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Els  prejudicis es poden manifestar de moltes maneres diferents: pel color de pell, per si ets de poble o de ciutat o per la manera de vestir, per exemple. Ara bé, hem de percebre la diferència com una amenaça o com una oportunitat?

Veure més

Converses sobre Art i Educació

Educació i tecnologia Adolescents i joves

Actualment, les aplicacions de missatgeria instantània, amb els seus avantatges, també amb els seus desavantatges, ens donen la possibilitat de compartir moments de reflexió al voltant de la nostra feina. 

Veure més

III Seminari Internacional

Educació en el lleure Infància vulnerable Col·lectius vulnerables

Espai de reflexió entorn de l'oci, l'acció sociocultural i el seu impacte en la cohesió social, a partir dels resultats finals de la investigació I+D+i "Oci, Acció sociocultural i Cohesió Social" (EDU2014-57212-R), desenvolupada pel Grup de recerca, innovació i anàlisi social (GIAS) de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull.

Veure més

Educadors socials i menors estrangers no acompanyats

Educació social Adolescents i joves Col·lectius vulnerables

En aquests darrers mesos l’arribada dels MENA (menors estrangers no acompanyats) al nostre territori està posant en un jaque a l’Administració. I dic a l’Administració per no atribuir només les responsabilitats sobre aquest afer a la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA), per considerar-la una responsabilitat en la que és necessària la coordinació de diferents Direccions i Departaments, malgrat que la responsabilitat última, per tractar-se d’infants, sigui de la DGAIA.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS