EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Migracions en temps de globalització fronteritzada
Immigració Facultat Pere Tarrés

Migracions en temps de globalització fronteritzada

Jordi Sabater - Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Les migracions són un fenomen tan antic com la humanitat. Qualsevol comunitat d’éssers humans a qualsevol part del planeta és fruit de diversos processos migratoris previs, més o menys intensos i extensos, segons el cas.

Veure més
Canvia com penses per canviar com actues
Formació Educació social Treball social Mediació i resolució de conflictes Acció social Coaching Educació emocional

Canvia com penses per canviar com actues

Àngels Sogas Perales - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Molt sovint som conscients del que sentim però no de que això que sentim ens proporciona un pensament i ens porta a actuar d’una determinada forma. Àngels Sogas, professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, ens explica la relació entre pensament, conducta i emoció.

Veure més

Aprendre a reparar el dany

Adolescents i joves Infància Justícia social Bullying Facultat Pere Tarrés Justícia restaurativa

La setmana passada vam poder llegir a la premsa que la Fiscalia ha demanat la protecció de dotze menors a Catalunya, tres d’ells encara alumnes de primària, per mirar d’aturar l’assetjament escolar que reben per part dels seus companys. Aquesta, per desgràcia, no va ser l’única notícia que ens alertava de la violència a l’escola i de les conseqüències en els infants que pateixen el bullying i/o el ciberbullying

Veure més

Educació Social i atenció a víctimes d’assetjament escolar

Educació social Adolescents i joves Serveis socials Facultat Pere Tarrés

L’Educador/a social des del seu inici com a professional de l’acció socioeducativa ha treballat amb infants en diferents àmbits i contextos. Podem destacar la seva figura a l’inici de la professió com a “educador de carrer”, anomenat així per la seva versatilitat i coneixement del territori, en situacions de conflictivitat i vulnerabilitat. És des d’aquesta vessant que ja a inicis dels anys 80, l’educador/a social treballa per la prevenció i la intervenció en els conflictes que sorgeixen entre l’infant i el seu entorn més immediat: família, escola i comunitat.

Veure més

Educació social i Treball social: una història d’aproximació professional

Educació social Treball social Intervenció social Serveis socials Acció social Facultat Pere Tarrés

Haurien de ser Treball social i Educació social la mateixa professió amb diferents especialitats? Quines són les perspectives de desenvolupament futur d’aquestes dues professions? Preguntes com aquestes van centrar una part important de la jornada organitzada per la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que, sota el títol "L’oferta formativa en serveis socials a Catalunya: vers les competències professionals necessàries" va celebrar-se fa unes setmanes a Barcelona.

Veure més

Els Drets de la infància que estan en la perifèria

Infància Infància vulnerable Intervenció social Drets de la infància Facultat Pere Tarrés

Amb l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant de 1989 s’estableix que la persona menor d’edat, malgrat trobar-se encara en procés de desenvolupament, és un subjecte titular de drets i no tan sols de drets passius, és a dir, a rebre prestacions per part dels adults. A més a més, amb la Convenció, alguns drets com la salut, l’alimentació i l’educació, han estat desenvolupats i fins i tot han rebut certes respostes socials, més o menys efectives. Ara bé, entenem que encara existeixen alguns drets, dels anomenats “perifèrics”, que demanen ser atesos amb determinació

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS