EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

L’heterogeneïtat de les persones grans
Educació social Treball social Gent gran Dependència

L’heterogeneïtat de les persones grans

Montserrat Garcia Oliva - Directora del Grau en Educació Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Quan pensem en una persona gran ens ve al cap algú amb el cabell blanc, amb arrugues, que porta bastó o va encorbat. Però penseu realment que les persones grans són un grup homogeni?

Veure més
Com acompanyar els menors estrangers sense referents adults?
Educació social Treball social Adolescents i joves Infància vulnerable Drets de la infància Menors migrants no acompanyats Col·lectius vulnerables

Com acompanyar els no acompanyats?

Gisela Riberas - vicedegana d’Ordenació Acadèmica i professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Darrera de la paraula “MENA”, menors estrangers no acompanyats, hi ha moltes històries diferents i personals d’infants, adolescents i joves que arriben migrats al nostre país sense companyia. Gisela Riberas, ens explica les competències i coneixements que han de tenir els professionals que els acompanyen.

Veure més

Mirades sobre la infància

Infància Petita infància Educació

Ara que arriba l'època de fer nous propòsits per a l'any que acabem de començar, pot ser un bon moment per reflexionar novament sobre les mirades que projectem sobre la infància. Per a això, i seguint la proposta que als anys 70 va fer Lloyd deMause en el seu ja cèlebre Història de la infància, jugarem amb la literatura com a font indirecta per entendre la realitat social de la infància.

Veure més

Famílies monoparentals: més enllà de la conciliació

Famílies Pobresa i exclusió social Petita infància

La pobresa a Espanya s'acarnissa especialment en les famílies amb un sol progenitor, ja que quan en una llar amb fills dependents hi ha dos progenitors, el risc de pobresa i exclusió social es redueix al 26,6%.

Veure més

Diversitat religiosa i acció socioeducativa

Educació Diversitat cultural Espiritualitat

El monogràfic del núm. 69 de la Revista Educació Social, Revista d’Intervenció Socioeducativa planteja un recull d’articles que ens porten a la reflexió sobre la diversitat religiosa de la societat actual per afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS