EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOC DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Per què deixem de creure en els Reis Mags?
Infància Habilitats parentals Petita infància Educació

Per què deixem de creure en els Reis Mags?

Isabel Torras Genís - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Per què de petits creiem coses que de més grans ens sembla mentida que les poguéssim creure? L’exemple per excel·lència és la creença en els Reigs Mags de l’Orient. Com evoluciona la nostra comprensió de la realitat a mida que anem creixent? Isabel Torras, professora de la Facultat, ens explica com pares, mares i educadors poden acompanyar-los en el pas del pensament màgic al pensament lògic.

Veure més
El counselling, una relació d’ajuda
Educació social Treball social Salut Counselling Coaching

El counselling, una relació d’ajuda

José Carlos Bermejo - Director del Màster en Counselling de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Tots volem ajudar als altres quan passen per un mal moment. Volem que les nostres paraules els alleugin i reconfortin, però no ens solen ensenyar a fer-ho. José Carlos Bermejo, director del Màster en Counselling de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica com el counselling, o relació d’ajuda, pot ser-nos útil.

Veure més

Com acompanyar els no acompanyats?

Educació social Treball social Adolescents i joves Infància vulnerable Drets de la infància Menors migrants no acompanyats Col·lectius vulnerables

Darrera de la paraula “MENA”, menors estrangers no acompanyats, hi ha moltes històries diferents i personals d’infants, adolescents i joves que arriben migrats al nostre país sense companyia. Gisela Riberas, ens explica les competències i coneixements que han de tenir els professionals que els acompanyen.

Veure més

Mirades sobre la infància

Infància Petita infància Educació

Ara que arriba l'època de fer nous propòsits per a l'any que acabem de començar, pot ser un bon moment per reflexionar novament sobre les mirades que projectem sobre la infància. Per a això, i seguint la proposta que als anys 70 va fer Lloyd deMause en el seu ja cèlebre Història de la infància, jugarem amb la literatura com a font indirecta per entendre la realitat social de la infància.

Veure més

Famílies monoparentals: més enllà de la conciliació

Famílies Pobresa i exclusió social Petita infància

La pobresa a Espanya s'acarnissa especialment en les famílies amb un sol progenitor, ja que quan en una llar amb fills dependents hi ha dos progenitors, el risc de pobresa i exclusió social es redueix al 26,6%.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS