Notícies

Un total de 124 estudiants de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL viuen amb emoció el seu acte de graduació

Un total de 124 estudiants de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL viuen amb emoció el seu acte de graduació

03.06.22

Amb molta alegria i il·lusió. Així van viure aquest dijous els 124 estudiants de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull (URL) l’acte de la seva graduació. Al detall, 73 alumnes es van graduar d’Educació Social; 35, de Treball Social; quatre, del màster de Models i Estratègies d’Intervenció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència; sis, del Màster de Direcció, Gestió i d’Intervenció Social i Educativa; i, finalment, sis més del Programa Universitari de Gent Gran (PUGG).

Per elecció dels alumnes d’aquesta promoció, Víctor Küppers, formador i conferenciant, va ser el padrí de la graduació. Durant el seu discurs,  va mostrar la seva admiració per aquests joves que han escollit una professió que consisteix a acompanyar als altres alhora que els va enviar un consell: “Aspireu a ser bones persones. És impossible ser un bon professional si no ets una bona persona, que és el més gran que tens com a qualitat humana”.

El professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull, Óscar Martínez, va ser l’encarregat d’oferir la lliçó final als alumnes, a qui ha vist créixer en els darrers quatre anys junt amb els seus companys de l’equip docent. “A partir d’ara teniu una responsabilitat molt gran. Des de la Facultat hem procurat acompanyar-vos en un procés de formació intens i esperem que satisfactori amb moments per aprendre però sobre tot per créixer com a persones”, ha exposat Martínez.

A més, va assegurar que la professió que han escollit és la millor del món: “Ja veureu quan aconseguiu moments d’èxit, petits, però d’èxit: flipareu. Us asseguro que amb la professió que heu triat se us posarà la pell de gallina moltes vegades”.

Tampoc es va voler perdre aquest dia tan especial per als alumnes el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, que va recordar als nous graduats que s’han format en professions que signifiquen treballar amb i per als més vulnerables. “El principal ensenyament que us ha volgut trametre la Facultat és el centrar-vos en la persona, tractant l’altre com a interlocutor vàlid per feble o mancat de recursos que el veieu. Tingueu present la seva dignitat per damunt de tot. La persona, sempre, ha de participar en superar la seva situació”, va manifestar Pujol.

A més, va lamentar que, malgrat que són unes professions imprescindibles no estan valorades com es mereixen. També, va demanar als nous graduats que, davant d’un context global centrat en consum agressiu i l’egoisme, no perdin la il·lusió i l’inconformisme. “Penseu que amb la vostra intervenció, amb les vostres decisions a voltes apressades, condicioneu la vida de tercers. Penseu sempre en ells. En l’oportunitat que suposeu per a l’altre”, va subratllar.

 Durant l’acte, també hi va intervenir la recent graduada d’Educació Social, Clàudia Escarré: “Estudiar educació social és complir aquell somni innocent de fer un món millor”.

Per la seva, Marc Vidal, que ha estudiat Treball Social, ha destacat que les carreres que han cursat no deixen “indiferent” a ningú. “No som la mateixa persona que va entrar anys enrere. Hem tingut l’oportunitat de potenciar la nostra sensibilitat tant a nivell professional com personal”, va assegurar Vidal.  

El diploma i una aquarel·la d’un pintura de Antoni Morell i Mestres

Sens dubte, el moment més esperat i que es va viure amb més emoció va ser quan els i les alumnes van pujar a l’escenari per rebre el diploma que els certifica com a graduats. A més, també se’ls va entregar una aquarel·la que és una pintura d’Antoni Morell i Mestres, que es pot trobar a la Biblioteca de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull.

“Aquesta aquarel·la vol fer memòria dels llibres i textos, virtuals o en paper, que us han acompanyat al llarg d’aquesta etapa de la vostra formació, i de l’espai que els acull, que ha permès que hi compartíssiu hores de reflexió, companyonia, aprenentatge i aprofundiment”, va relatar Joan-Andreu Rocha, el degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull.

En aquesta mateixa línia, Rocha va asseverar que, com a professionals destinats a canviar el món, els llibres són veus plurals d’ara i del passat que els servirà per entendre la realitat. “La saviesa que contenen els llibres no són un objectiu, sinó un mitjà per comprendre la realitat, així com les professions que heu triat no són un objectiu, sinó un mitjà de cara a construir un món més just”, va indicar Rocha.

 

La Facultat, garantia de qualitat

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL compta amb més de 25 anys d’experiència impartint els estudis d’Educació Social, fet que avala aquesta titulació com una professió consolidada i amb ampli reconeixement social. La Facultat ha estat pionera en la posada en marxa d’aquests estudis i està situada en les primeres posicions de nombrosos rànquings universitaris.

De fet, enguany, el rànquing “50 carreras” d’El Mundo situa a la Facultat d’Educació Social i Treball Social en el millor lloc de Catalunya on estudiar el grau de Treball Social i el tercer de l’estat espanyol. En el cas del d’Educació Social ocupa el segon lloc tant a Catalunya com a l’estat espanyol.

A part d’aquests bons resultats, els estudiants de la Facultat també constaten la seva qualitat educativa, tal com demostra un estudi realitzat als graduats de la promoció 2020-2021. En aquest sentit, valoren amb un 7,75 sobre 10 la formació rebuda durant la carrera, una nota que és superior a la d’altres anys. A més, el 85% dels enquestats tornarien a triar la mateixa carrera si haguessin de començar novament, i el 67% repetirien en la mateixa universitat.  Així mateix, el 89% creuen que la formació rebuda és adequada a la realitat professional que es troben a l’hora d’accedir a un de feina.

D’altra banda, també cal ressaltar que l’educació social i el treball social són professions amb un alt nivell d’inserció laboral. Segons el mateix informe, la taxa d’ocupació del grau d’Educació Social és del 87,5% mentre que el de Treball Social és del 87,9%. La facilitat de recerca de feina també queda plasmada amb el temps que triguen els graduats i gradues en aconseguir feina. De les persones enquestades, al voltant de la meitat (exactament un 46,4%) ja tenien feina abans d’acabar els estudis.

En aquest enllaç podeu veure les imatges de la jornada i, en aquest altre, els vídeos.