Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Els graus en Educació Social i Treball Social, entre els millors de l’Estat segons el rànquing d’ "El Mundo"

08.05.19

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL situa els seus dos graus en el top 5 de l’Estat, segons el rànquing d’universitats «50 carreres» publicat el 8 de maig pel diari El Mundo. Amb aquests resultats, la Facultat se situa en primera posició el grau en Educació Social per sisè any consecutiu i, obté la tercera posició el grau en Treball Social, mantenint el lloc de l’any passat.

Aquesta classificació, que enguany arriba a la seva 19a edició, recull les 50 titulacions de grau més demandades pels estudiants de l’Estat i ranqueja les 5 millors universitats per cursar-les.

Per dur a terme el rànquing, El Mundo té en compte 27 criteris de selecció repartits en tres grans apartats: un qüestionari per conèixer l’opinió de 2.000 professors; les dades facilitades per la pròpia universitat, i altres indicadors d’estudis externs, com ara resultats en rànquings internacionals, informes de l’ANECA i resultats d’informes d’universitats espanyoles, entre d’altres.

8 de cada 10 alumnes d’Educació Social i Treball Social tenen feina en l’àmbit socioeducatiu

L’Educació Social i el Treball Social són dues professions amb alts nivells d’inserció laboral. Així ho constata el 9è. Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés que recull que el 88% dels alumnes, 9 de cada 10, s’han incorporat al mercat laboral sis mesos després d’acabar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull el curs 2017-2018.

Per valorar els resultats de l’estudi sobre inserció laboral, cal tenir en compte la situació conjuntural del país, que malgrat evolucioni positivament segons alguns indicadors, presenta encara elevats índex d’atur juvenil. Segons d’Informe de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del 2018, la taxa d’atur entre joves de menys de 25 anys a Catalunya va ser del 27,7%, mentre que la taxa d’atur entre els graduats en Educació Social i Treball Social és del 6%.