Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Comencen les colònies de la Fundació Pere Tarrés per a més d’un miler d’infants en situació de vulnerabilitat social

22.07.19

Avui ha sortit de Barcelona el primer autocar de camí a les colònies que la Fundació Pere Tarrés organitza per a infants en situació de vulnerabilitat social. En aquesta colònia formada per uns 40 infants acompanyats de 8 monitors i monitores voluntaris passaran set dies, del 22 al 28 de juliol, a la casa de colònies Josep Manyanet (Begues, Barcelona). Aquest serà el vuitè any consecutiu que es realitzen aquestes colònies, una iniciativa Fundació Pere Tarrés, que compta amb alguns voluntaris provinents dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i de la Xarxa de Centres Socioeducatius.

Maria València, directora de la colònia, explicava que l'objectiu principal és poder treballar l'educació en valors i donar l'oportunitat a infants amb vulnerabilitat per tal que puguin accedir a aquest espai educatiu. "Treballarem els valors a través del centre d'interès de la pel·lícula Inside Out".

Part de les famílies que participen de les colònies són recurrents cada any. "Els meus fills volen repetir sempre, quan estan allà ja no volen tornar", comentava una de les mares. En aquest sentit una de les monitores havia participat de la colònia com a infant i ara segueix com a monitora per poder retornar l'oportunitat que se li va donar.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés realitzarà 13 torns de colònies per a 650 infants que es realitzaran en un primer torn a la casa de colònies Josep Manyanet (Begues), a la casa de colònies Sant Francesc d’Assís de Mallorca i la resta a la casa de colònies de La Conreria (Maresme).

La setmana que ve comencen els casals socials

En la mateixa línia d’oferir activitats de lleure per a infants en vulnerabilitat social, la Fundació Pere Tarrés realitzarà 11 casals d'estiu per 450 infants a Barcelona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, Tarragona i Mallorca. Aquests casals es realitzaran majoritàriament del 30 de juliol al 24 d’agost de 9 a 15h per a infants i joves entre 6 i 13 anys.

Campanya solidaria Ajuda’ls a créixer

Aquestes colònies marquen l’inici de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a infància en situació de vulnerabilitat durant l'estiu, un període on aquests infants i les seves famílies necessiten aquesta ajuda atès que es la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos. Només durant el mes d’agost, la Fundació Pere Tarrés organitzarà colònies i casals d’estiu per a més de 1.100 infants, tots becats gràcies a la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies”, que compta amb la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars. Aquestes activitats d’estiu són la continuació de l’acció preventiva que els centres socioeducatius, els centres d’esplai i altres, realitzen durant el curs escolar i pretén ser un enllaç amb les activitats que tornaran a iniciar el curs següent.

En total, 4.500 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés, un 11% més que l’any anterior. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

Des del mes de juny, s’han posat en marxa els casals i colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés a Barcelona, la seva àrea metropolitana, Manresa, a la província de Tarragona i a Mallorca. En total, més de 33.700 infants i joves participaran en alguna de les prop de 650 activitats que la Fundació Pere Tarrés, l’entitat del lleure més gran de Catalunya, ha preparat juntament amb els seus centres d’esplai vinculats.