Sala d'expertes i experts Torna enrere

Óscar Martínez Rivera

Professor contractat i doctor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL)

Àmbits de coneixement: Educació social, discapacitat, inserció laboral i formació.
Expert en: Educació social · Discapacitat · Inserció laboral · Formació ·

Formació

Doctor en Educació i societat a la UB. És llicenciat en Psicopedagogia i Diplomat en Educació Social (URL). Màster en Societat de la informació i el coneixement i Postgrau en Inserció Laboral (URL) i Postgrau en Educació i TIC (eLearning).

Experiència

Treballa a la Facultat Pere Tarrés des del 2001. Professor a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) (2008-actual). Educador social durant 20 anys a la llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual del Taller Escola Barcelona.

Publicacions

Ha publicat els llibres: “Habitar recursos residenciales. Trabajar donde el otro està viviendo”, “Alterando la discapacidad” i “Acció Social 2.0”. A més, ha publicat 9 capítols de llibres i més de 20 articles acadèmics indexats a revistes com “Cultura de los cuidados”, “Religions”, “ Revista Brasileira de Educação Especial”, “Prisma Social”, entre d’altres.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Els vincles en l'educació social i en professions d'atenció a les persones

Els vincles en l'educació social i en professions d'atenció a les persones

Treballar acompanyant persones és una de les tasques més complexes que existeixen. I una de les qüestions que més preocupen a aquells que volen dedicar-se a l'educació social, al treball social, a la infermeria o a qualsevol professió d'atenció a les persones és com gestionaran la distància professional i l'impacte emocional que suposa acompanyar en situacions tan complexes.

Construcció de l’educació social adulta

Construcció de l’educació social adulta

Quantes més persones del sector s'organitzin en la construcció de la professió més idees hi haurà i més fortes podrem ser. Sempre estarem en construcció i això vol dir que no podem aturar la màquina de creació i revisió de les nostres pràctiques professionals.

Consulta més articles