Sala d'expertes i experts Torna enrere

Joan-Andreu Rocha Scarpetta

Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Àmbits de coneixement: Diversitat cultural i comunicació intercultural. Geopolítica de la comunicació i de les cultures. Mitjans de comunicació i minories religioses.
Expert en: Comunicació intercultural · Diàleg/pluralisme interreligiós · Fenomenologia de les religions · Cultura i mitjans de comunicació ·

Formació

És Doctor en Ciències de la Comunicació (Universitat Abat Oliba-CEU de Barcelona), Doctor en Història de les religions (Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma) i diplomat en Estudis Àrabs i Islàmics (Istituto di Studi Arabi e Islamici, Roma). Ha ocupat diferents càrrecs, entre els quals destaquen el de vicedegà de Periodisme de la UAO-CEU de Barcelona. És, també, professor convidat a les universitats Gregoriana i l’Europea de Roma i la Universitat de Teheran.

Experiència

Membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya (2012-actual). Membre del Consell Acadèmica del Màster d’Espiritualitat Transcultural-Fundació Vidal i Barraquer/ Universitat Ramon Llull (2013-actual). Coordinador del projecte «Fons Filmogràfic de les Religions» de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (2014-actual). Vicedegà de Periodisme de la Universitat Abat Oliba-CEU de Barcelona (2008-2018).

Publicacions

Ha publicat diversos articles sobre comunicació intercultural, ètica i cultures, cinema i cultures, religions i tecnologia a la Fundació Joan Maragall, a la Universitat de la Santa Croce, Roma, així com per la Universitat de Cambridge.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Les tecnologies al servei de la cooperació internacional

Les tecnologies al servei de la cooperació internacional

Les noves tecnologies de la informació i de la comunicació poden contribuir a millorar la vida de moltes persones a través de la cooperació internacional

La bretxa digital

La bretxa digital

Tendim a pensar que les tecnologies de la informació, com ara Internet, les xarxes socials i els recursos digitals, es troben a l'abast de tothom. Però no és així: al voltant d’un 60% de les persones al món no tenen un accés corrent a aquestes tecnologies. Aquesta diferència entre les persones que tenen accés a les tecnologies de la informació i aquelles que no en tenen o en tenen un de limitat s'anomena la "bretxa digital".

Consulta més articles