Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents sobre els projectes socials de la Fundació Pere Tarrés

Com fer un donatiu o demanar una beca 

Donem resposta a les consultes que rebem amb més freqüència.

Com puc fer un donatiu?

Com puc obtenir el certificat fiscal del meu donatiu?

Per obtenir el certificat fiscal cal que ens comuniqui, en el moment de fer el donatiu, les seves dades fiscals (nom i dos cognoms; NIF/CIF; adreça postal; telèfon i/o correu electrònic).

A la Fundació Pere Tarrés enviem els certificats fiscals dels donatius rebuts durant el mes de març del següent any en què es realitza l’aportació. En cas que un donant volgués obtenir-lo abans d’aquesta data, pot sol·licitar-ho al 93 430 16 06 o bé a ajudals@peretarres.org

Com puc saber si el meu donatiu es destina a projectes en benefici de la infància en situació vulnerable?

Per tal de certificar que tots els donatius que rebem els destinem als projectes solidaris “Ajuda’ls a créixer”, cada any, a la Fundació Pere Tarrés ens sotmetem a una auditoria de comptes a través de BDO, alhora que la Fundación Lealtad ens certifica l’informe de transparència i bones pràctiques, que es pot consultar a www.fundacionlealtad.org

Puc fer voluntariat?

Alguns dels infants que atenem als centres socioeducatius adherits a la Fundació Pere Tarrés necessiten una persona de suport que, de manera individual, els ajudi a fer els deures escolars en les matèries de Llengua (catalana i castellana) i Matemàtiques.

Aquesta persona voluntària ha d’adquirir el compromís de fer aquest suport com a mínim una tarda a la setmana, de 17:30 a 19 h.

Per a més informació contacteu a ajudals@peretarres.org

Com puc demanar una beca per al meu fill/a perquè pugui anar de colònies o a un casal d’estiu?

La campanya “Cap infant sense colònies” de la Fundació Pere Tarrés ofereix beques i ajuts als infants de famílies en situació vulnerable perquè puguin participar de les colònies i casals d’estiu.

Com pots fer-ho per optar a algun d’aquests ajuts?
1. A través dels serveis socials públics.
Posa’t en contacte amb els serveis socials per rebre orientació i informació sobre els recursos disponibles per a activitats educatives de lleure. Des dels serveis socials públics es posaran en contacte amb la Fundació Pere Tarrés per tramitar la sol·licitud.

2. A través d’altres agents socials com ara Càritas, parròquies, EAIAS, etc.
Posa’t en contacte amb aquests agents del teu municipi que donen també resposta a situacions de vulnerabilitat i exclusió social per rebre orientació i informació sobre els recursos disponibles per a activitats educatives de lleure. Aquests agents socials es posaran en contacte amb la Fundació Pere Tarrés per tramitar la sol·licitud.

3. A través dels centres d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) i els Centres Socioeducatius adherits a la Xarxa de Centres Socioeducatius (XACS) de la Fundació Pere Tarrés.
Adreça’t al teu centre d’esplai o centre socioeducatiu més proper per obtenir més informació sobre els recursos i ajuts oferts. Des del centre d’esplai del MCECC o centre socioeducatiu de la XACS, ja tramitaran la sol·licitud d’ajut amb la Fundació Pere Tarrés. Pots consultar el llistat de centres d’esplai federats al MCECC aquí i els centres adherits a la XACS aquí.

4. Sol·licitar una beca per colònies o casals d’estiu de manera particular.
Entre els mesos d’abril i juliol, la Fundació obre la convocatòria de beques per a qualsevol infant o jove en situació de vulnerabilitat o exclusió social. En funció de cada cas, es podrà resoldre positivament o negativa l’acceptació de la tramitació i la posterior ajuda econòmica, que consistirà en un percentatge del cost de l’activitat.

Per sol·licitar una beca
1. Descarrega’t i omple aquest formulari (pots omplir-lo utilitzant Adobe Acrobat o pots imprimir-lo, omplir-lo a mà, i escanejar-lo).
2. Envia’ns el formulari adjuntant tota la documentació que es demana a l’adreça capinfantsc@peretarres.org

En tots els casos serà necessari aportar:

També caldrà adjuntar un justificant dels ingressos de la unitat familiar del sol·licitant, tal i com s’indica en el full de sol·licitud.