Notícies

La solidaritat com a motor de la societat

La solidaritat com a motor de la societat

20.12.21

La pandèmia de la Covid ha deixat una crisi sanitària, social i econòmica sense precedents. En aquest context, Lali Oliver, responsable de Fundraising de la Fundació Pere Tarrés, posa de manifest que “la solidaritat s’ha convertit en el motor de la societat” i, en l’actual context, encara s’ha fet més evident. Així ho constata aquest 20 de desembre, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides com el Dia Internacional de la Solidaritat Humana amb l’objectiu d’erradicar la pobresa promovent la cultura de la solidaritat i l’esperit de compartir.

La crisi social generada per la pandèmia ha provocat un col·lapse del sistema dels serveis socials que ha precaritzat encara més la situació de moltes famílies que ja es trobaven en una situació de vulnerabilitat. Des de la Fundació Pere Tarrés s’ha constatat aquesta tendència i, per exemple, segons un estudi elaborat per l’entitat enguany amb dades de l’estiu del 2020, mostra que un 30% de les famílies que van demanar una beca d’estiu ho feien per primera vegada. Això posa de manifest que la pandèmia ha deixat un nou perfil de sol·licitant d’ajudes.

Per això, des de l’entitat s’ha fet un esforç per aconseguir el màxim de beques per més infants, joves i adolescents durant tot l’any. En aquest context, el 2020, en el marc de la campanya “Ajuda’ls a créixer”, 8.848 infants de famílies en situació de vulnerabilitat van poder participar en activitats de lleure. A més, aquest estiu s’ha mobilitzat la xifra rècord d’1,5 milions d’euros per becar 5.250 infants, la xifra més elevada de la història de la Fundació Pere Tarrés.

Ara bé, això no ho ha pogut fer l’entitat sola. Cal destacar que la tasca educativa i social de la fundació ha estat possible gràcies al fet que, des del primer moment que va esclatar la pandèmia, moltes persones anònimes, empreses i institucions han realitzat donatius o han sumat esforços cedint material molt divers o col·laborant en la difusió de les campanyes.

Un exemple d’això, segons Oliver, és que un mes després de l’inici del confinament molts particulars i empreses es van posar en contacte amb l’entitat per veure com podien col·laborar. Això, recorda, va succeir abans que la Fundació Pere Tarrés expliqués les necessitats que havien detectat que requerien les famílies en situació de vulnerabilitat.  

“Això ens va demostrar que moltes persones, empreses i entitats van prioritzar les necessitats dels altres a les seves en un moment que ens va afectar molt a tots i a totes”, ressalta Oliver, que afegeix: “Això ens va reconfortar a seguir endavant, malgrat les dificultats que ens vam trobar”.

Amb les aportacions tant del sector públic, privades com de particulars no només s’han finançat projectes i activitats amb infants, joves i adolescents que promou la Fundació; sinó que també, durant el 2020, l’entitat va facilitar 811 tauletes, 69 pantalles i 450 targetes de connexió, a més de material higiènic i sanitari, com 10.572 mascaretes, 1.800 guanys i 9.514 gels hidroalcohòlics.

“Amb motiu d’aquest Dia de la Solidaritat volem agrair a tots els col·laboradors, la seva generositat i el seu compromís, que ens permet fer aquest treball per garantir la igualtat d’oportunitats”, sentencia Oliver.