Notícies

El 90% dels graduats en Educació Social i Treball Social a la Facultat Pere Tarrés troba feina 6 mesos després d’haver acabat els estudis

El 90% dels graduats en Educació Social i Treball Social a la Facultat Pere Tarrés troba feina 6 mesos després d’haver acabat els estudis

30.05.23

L’informe sobre inserció laboral de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull,  elaborat a partir d’una enquesta telefònica als estudiants que es van graduar l’any 2022, estableix que un 90% de l’alumnat en educació social o en treball social que va estudiar en aquesta Facultat va trobar feina en els 6 mesos posteriors d’haver acabat els estudis. 

Per graus, la taxa d’ocupació del grau de treball social és del 90,5% mentre que la d’educació social és del 88,6% L’ocupació dels estudiants graduats és l’apropiada pels estudis realitzats, ja que el 87% dels graduats en educació social treballen en aquesta àrea mentre que el 52,6% dels graduats en treball social han obtingut una feina de la seva especialitat. Dels graduats en treball social que no treballen específicament en la seva àrea, un 32% ho fan en l’àmbit d’educació social, perquè tenen la doble titulació.

El degà de la Facultat Pere Tarrés, Joan-Andreu Rocha, s’ha mostrat “molt satisfet” d’aquestes dades i ha dit que “evidencien que els graus que proposem a la Facultat són essencials per cobrir les necessitats de benestar social de moltes persones en situació de vulnerabilitat”. En aquest sentit -apunta Rocha- “les professions vinculades a l’educació social i el treball social són un àmbit emergent i estratègic a Catalunya”.

Perfil del lloc de treball i tipologia de centre

Pel que fa als àmbits d’intervenció, els graduats en treball i educació social troben feina en entitats públiques i fundacions privades com centres de menors, d’acollida, de rehabilitació, de drogodependència, o centres d’immigració. També poden treballar en presons, residències de gent gran, centres socioeducatius o escoles, entre d’altres. Les seves funcions són les de gestionar i aportar els recursos necessaris i atendre i acompanyar a persones en situació vulnerable per tal que puguin recuperar la seva autonomia vital. Els col·lectius on presten servei són els de gent gran, famílies, adolescents, infants, dones, o persones amb alguna disfunció mental o física. 

Actualment, la Facultat Pere Tarrés disposa de convenis amb més de 400 centres de pràctiques i més de 180 entitats socials. 

Bona valoració dels estudiants

La valoració de la formació rebuda durant la carrera per part dels estudiants de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés és molt bona i se situa en un 7,4% sobre 10. A més, un 85% de les persones titulades tornarien a triar la mateixa carrera si haguessin de començar de nou i un 80% dels enquestats ho farien a la mateixa universitat. Pel que fa a la qualitat dels estudis, un 92% considera que la formació rebuda és útil i adequada a la realitat laboral.

 La Facultat Pere Tarrés, millor centre de l’Estat

 Cal recordar, a més, que segons el rànquing “El Mundo 50 Carreras” dels 50 millors graus universitaris de tot l’Estat, la Facultat Pere Tarrés és considerada el millor centre de l’Estat espanyol i el primer de Catalunya per estudiar educació social i el quart de l’Estat i el segon de Catalunya per estudiar treball social. Consulta el rànquing d'El Mundo 50 carreras