Notícies

“Passió, sostenibilitat i activisme”, els tres consells que va donar la padrina de la promoció, Rosa Cendón, als graduats

“Passió, sostenibilitat i activisme”, els tres consells que va donar la padrina de la promoció, Rosa Cendón, als graduats

27.06.18

“Passió, sostenibilitat i activisme” són els tres consells que l’activista en Drets Humans i padrina de la promoció 2018, Rosa Cendón, va recomanar en el seu discurs als graduats en Educació Social, Treball Social, en Màsters Universitaris i en el Programa Universitari per a Gent Gran.

La cofundadora de la Campanya Cor Blau Cat per sensibilitzar en contra del Tràfic d’Éssers Humans, va recordar als alumnes durant el seu discurs la importància de no quedar-se només en la dimensió de la intervenció social, i que àrees com la gestió, la sensibilització i la incidència són clau en la seva feina com a educadors i treballadors socials. No val només amb canviar la realitat social, cal comunicar aquest canvi. De la manera adequada, un cas d’intervenció ben gestionat pot fer trontollar tot un sistema.

“Jo felicito, jo critico, jo proposo” afirmava Rosa Cendón a un públic format per alumnes, familiars, amics i professors assistents a la graduació que escoltaven abstrets les seves paraules el passat dijous dia 21 a l’auditori AXA. La padrina de la promoció, escollida per votació entre tots els alumnes en virtut del seu compromís i com a reconeixement a la seva tasca humanitària, recomanava als graduats a teixir xarxes socials fortes i llaços duradors per a fer front a les situacions intenses que hauran de viure en aquesta professió. De poc serveix realitzar grans esforços si aquests no poden ser sostenibles en el temps.

Un cop acabat el discurs de la Sra. Rosa Cendón, el degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, el Dr. Joan Andreu Roca, juntament amb un estudiant representant dels estudis d’Educació Social i un dels estudis de Treball Social van lliurar a la padrina de la promoció la tradicional “ocelleta de plata” com a mostra del sentit de les professions socials.

L’acte de Graduació va comptar també amb la presència de Josep Oriol Pujol i Humet, director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull, Joan Andreu Rocha-Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, i Maite Marzo, professora de la Facultat d’Educació Social i  Treball Social Pere Tarrés – URL.

La lliçó final va ser pronunciada per Maite Marzo, professora de la Facultat, que fent èmfasi en el caràcter únic d’aquesta graduació degut al 25é aniversari dels Estudis, va fer un petit viatge per la història del centre. Podeu trobar la lliçó completa aquí. Per acabar, va dedicar als alumnes una síntesi poètica de Joan Maragall que representa la seva feina com a Educadors i Treballadors Socials.

Més tard, després de que el degà de la Facultat oferís algunes paraules i de que es reproduïssin uns vídeos de la comissió d’estudiants de l’acte de Graduació, es va procedir a lliurar als graduats el clàssic recordatori d’aquest dia per part de la Dra. Gisela Riberas, vicedegana d’ordenació acadèmica i la Dra. Àngels Sogas, directora de l’Àrea de Postgraus.

Finalment, la cloenda de l’acte va ser a càrrec del rector de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, el Dr. Josep Maria Garrell. El reconeixement acadèmic va reunir la sisena promoció del Grau en Educació Social i del Grau en Treball Social, la vuitena promoció del Màster Universitari en Models i Estratègies d’Intervenció Social i Educativa en la Infància i Adolescència, la desena promoció del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials, la sisena promoció del Programa Universitari per a Gent Gran i la tercera promoció del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.

Acte de Graduació de la Facultat Pere Tarrés 2018

25 anys dels estudis d’Educació Social

El curs acadèmic 2017-18 la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL celebra els 25 anys de l’inici dels estudis d’Educació social, que l’avalen com una professió consolidada i amb un ampli reconeixement social. La facultat ha estat pionera en la posada en mara d’aquests estudis i està situada en les primeres posicions de nombrosos rànquings universitaris,

60 anys de compromís social i educatiu

El curs acadèmic 2017-18 també coincideix amb el 60è. aniversari de l’origen de la Fundació Pere Tarrés, nascuda en el marc de Càritas el 1957. En aquests anys, la Fundació ha esdevingut una entitat que treballa en diversos àmbits relacionats amb l’educació en el lleure i el voluntariat, però que també atén infants i adolescents en risc d’exclusió gestionant serveis socials i socioeducatius.

La inserció laboral dels graduats

Els estudis de grau han preparat als alumnes graduats per exercir la professió d’educació social i treball social. De fet, les dues són professions amb alts nivells d’inserció laboral, com constata el 7è. Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat la Fundació Pere Tarrés on es recull que el 78% dels alumnes que van finalitzar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull durant el curs 2015-2016 ja s’han incorporat al mercat laboral.

Per estudis, el percentatge de graduats en Treball Social que ja estan treballant és del 78% mentre que en Educació Social és del 79%. Cal destacar que un 89% dels alumnes afirma que repetiria el Grau a la mateixa universitat.