Notícies

El 86% dels graduats a la Facultat Pere Tarrés troben feina abans de 8 mesos

El 86% dels graduats a la Facultat Pere Tarrés troben feina abans de 8 mesos

Comparteix la notícia

Etiquetes

08.05.24

Les creixents necessitats en una societat on perviuen importants desigualtats fan que les professions socials siguin cada cop més demandades i, per tant, es generin nous llocs de treball vinculats a l’atenció i l’acompanyament a les persones. Així ho evidencia l’informe anual d’inserció laboral de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull, que cada any mostra índexs molt alts d’inserció laboral dels seus graduats i graduades. Segons aquest informe, la taxa d’inserció laboral, és a dir, la foto fixa de l’ocupació de les titulades i titulats, és del 86%. Així, el 86% dels graduats i graduades tenia ja feina en 8 mesos, el febrer de 2024, quan es va realitzar l’enquesta.

Cal afegir que, tot i que la taxa d’inserció és del 86%, només un 1% de les persones graduades el juny de 2023 era a l’atur en el moment de l’enquesta. La resta (un 13%) no es trobava en situació de recerca de feina perquè o bé estudiaven a jornada complerta o bé es dedicaven a d’altres activitats, com continuar estudiant o fer voluntariat internacional.

D’aquestes persones ja ocupades el febrer, un 93% va trobar feina en menys de mig any, un 68% ja estava treballant al cap de tres mesos i un 30% fins i tot abans d’acabar els estudis.

Una altra dada que reflecteix l’informe és que el 71% dels graduats en Educació Social i en Treball Social a la Facultat que han trobat feina ho han fet en ocupacions relacionades amb la seva especialitat, en àmbits relacionats amb la infància, l’adolescència i la gent gran (Educació Social) o en salut i atenció primària (Treball Social). Un 25% d’aquestes persones, a més, acaben treballant en la institució o el servei on han fet les seves pràctiques d’estudis.

La valoració dels estudis realitzats és alta. Les persones enquestades valoren els estudis amb un 8,1 de mitjana. D’altra banda, el 87% manifesten que tornarien a triar la mateixa carrera si haguessin de començar de nou, i el 90% d’aquests repetirien en la mateixa universitat. Un 91% també asseguren que la formació rebuda al llarg dels quatre cursos d’estudis és adequada a la realitat que es troben en el sector professional.

L’informe s’ha elaborat a partir d’una enquesta telefònica realitzada el febrer de 2024 entre els estudiants de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés que van finalitzar els estudis l’any 2023.

Educació Social a la Facultat Pere Tarrés, el millor grau a l'Estat 

Justament avui s'han conegut els resultats del rànquing "El Mundo 50 carreras", i la Facultat Pere Tarrés és molt ben valorada. Segons l'informe, estudiar el grau d'Educació Social a la Facultat Pere Tarrés-URL és la millor opció a l'Estat espanyol. Aquests estudis universitaris se situen en primer lloc de tot, que enguany arriba a la 23a edició. És el segon any consecutiu que la Facultat Pere Tarrés ocupa la primera posició. 

Al seu torn, el grau en Treball Social a la mateixa Facultat Pere Tarrés ocupa el tercer lloc. De fet, la Universitat Ramon Llull (URL) ha posicionat fins a set graus en el top 5 de l'Estat. A Catalunya, tant Educació Social com Treball Social ocupen la primera posició. Llegiu la notícia complerta.