Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La Facultat Pere Tarrés i Blanquerna promouen un nou postgrau d’habilitats sociolaborals per a joves amb discapacitat intel·lectual

La Facultat Pere Tarrés i Blanquerna promouen un nou postgrau d’habilitats sociolaborals per a joves amb discapacitat intel·lectual

18.10.21

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, en col·laboració amb la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna, ha llançat un nou diploma d’especialització universitària en inclusió social i laboral pensat per a joves amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) que vulguin millorar les seves habilitats socio-laborals mentre fan pràctiques en alguna de les empreses i entitats adherides a les Facultats. L’edició del curs 2021/22 preveu ser presencial, té una duració d’un any i es cursaran un total de 32 crèdits, 7 d’aquests es destinaran al Pràcticum i 2 al Treball Final.

Aquest curs, que s’iniciarà el pròxim 22 de novembre, no té cost per als participants perquè compta amb el finançament de la Fundació ONCE i dels Fons Socials Europeus. El postgrau pretén proporcionar estudis universitaris a 12 joves amb DID per tal de millorar la seva autonomia, formació acadèmica i preparació per a la inserció laboral. A més, es vol dotar als alumnes d’experiències educatives integrades en la comunitat universitària. 

A la formació hi podran accedir persones que tinguin entre 18 i 30 anys amb una discapacitat intel·lectual d’un grau igual o superior al 33%, reconeguda oficialment per l’organisme competent de la seva comunitat autònoma i s’haurà de realitzar una entrevista individual. Els estudiants sense titulació universitària de grau també s’hi poden inscriure i, en aquest cas, obtindran un Certificat d’Extensió Universitària.

El pla d’estudis compta amb un total de 8 mòduls on es tractaran temàtiques diverses, des d’informació d’interès per a qui comença estudis universitaris, conceptes bàsics relacionats amb l’ocupació, la Tecnologia de la Informació i la Comunicació (TIC) o l’estil de vida saludable. També s’impartirà una assignatura d’economia bàsica i matemàtica social i s’estudiaran les habilitats comunicatives per a l’èxit professional i personal.

Per fer la preinscripció, cal enviar un correu electrònic indicant les dades de contacte a deu-isl@blanquerna.url.edu.

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL és pionera a l’Estat espanyol en iniciar estudis universitaris en Educació Social i amb l’experiència específica d’organitzar un exitós Màster en Inserció Laboral que ja té més de vint anys. Per altra banda, els estudis de Treball Social que ofereix la Facultat es troben entre els millors d’Europa, situant-se en la posició 49. Així ho esmenta el rànquing U-Multirank, una eina impulsada per la Comissió Europea que avalua l’activitat de les universitats en totes les seves dimensions.