Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La Fundació Pere Tarrés engega un Servei de Seguiment i Suport psicosocial per als seus estudiants

La Fundació Pere Tarrés engega un Servei de Seguiment i Suport psicosocial per als seus estudiants

29.12.20

Des del passat 1 de desembre, els estudiants de graus i postgraus de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull tenen a la seva disposició un Servei de Seguiment i Suport Psicosocial que té per objectiu donar-los suport en moments de dificultat puntuals. Principalment, està pensat per ajudar en situacions com malalties greus, Covid-19 o processos de dol o pèrdua.

El servei està pensat per a tots aquells estudiants de graus i màsters que estan vivint una situació complicada i, tot i haver-ho consultat al tutor/a del pràcticum, les circumstàncies superen les seves responsabilitats. L’alumnat hi pot accedir per iniciativa pròpia o a partir de l’orientació dels tutors/es del pràcticum.

Es tracta d’un espai d’escolta i d’orientació —no és un servei d’atenció terapèutica— que serà atès pel professor Pere Joan Giralt i, si fos necessari, es faria la derivació a altres serveis especialitzats. L’estudiant hi podrà accedir i demanar una entrevista per exposar la seva situació, tot i que també pot ser que la persona encarregada de les tasques d’escolta i assessorament es posi directament en contacte amb l’alumne, en casos positius de Covid-19 o per suggeriment d’un tutor/a.

El Servei de Seguiment i Suport Psicosocial és un espai segur on els estudiants podran exposar la seva situació amb les màximes garanties de confidencialitat i privacitat en la gestió de la informació.