Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La Fundació Pere Tarrés engega el seu primer curs per a monitors de lleure a Mallorca
  • Comparteix a les xarxes socials

La Fundació Pere Tarrés engega el seu primer curs per a monitors de lleure a Mallorca

16.12.20

Aquesta setmana ha arrencat a la localitat malloquina de Porreres el primer curs de monitors i monitores de lleure de la Fundació Pere Tarrés a les Illes Balears. Fins al pròxim 5 de gener, 19 joves aprendran aspectes relacionats amb la pedagogia, l’educació en valors, l’atenció a la diversitat o l’educació per la salut, entre d’altres, i obtindran el títol que els acreditarà per exercir com a monitors i monitores en activitats de lleure infantil i juvenil.

El passat dissabte 12 de desembre va tenir lloc la primera jornada del curs, organitzat per l’ajuntament de la localitat i sota la gestió de la Fundació Pere Tarrés. Les classes es duen a terme a l’Aula del carrer del Call de Porreres (c/ del Call, núm. 3) i es fan en format semi-intensiu entre els dies 12 de desembre i 5 de gener.

Hi participen un total de 19 inscrits, cada un dels quals sumarà 150 hores teòriques, a més de les 160 hores de pràctiques en activitats de lleure. Els docents Andreu Barnes, Laura Velilla i Estefania Gómez (aquesta última és la tutora del grup) imparteixen les diverses sessions del curs, que els servirà per obtenir el títol de Monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, certificat pel Consell Insular de Mallorca.

Un projecte que cobreix una necessitat

La iniciativa sorgeix de la voluntat de dues parts: la de 5 joves de 18 anys que troben a faltar activitats de lleure per als infants del poble i la dels antics monitors de lleure de l’extingit esplai que hi havia a Porreres i que va acabar tancant. Els que n’eren els monitors avui són pares i mares que volen que els seus fills/es tinguin l’oportunitat de gaudir del lleure. Així doncs, els joves s’han decidit a muntar un esplai i s’han posat en contacte amb la Fundació Pere Tarrés perquè els assessori i els indiqui quines passes han de seguir per tal de tirar-lo endavant, una de les quals era formar-se com a monitors I monitores.

La Fundació Pere Tarrés gestiona prop de 200 centres d’esplai, que acullen uns 25.000 infants, adolescents i joves, i compta amb la col.laboració de d’uns 4.500 monitors i monitores. L’entitat porta més de 60 anys sent referència en la promoció de l’educació en el lleure d’infants i joves a Catalunya. La presència de la Fundació Pere Tarrés a Mallorca es va iniciar el 2016 per impulsar, promoure i revitalitzar l’acció educativa dels 18 grups d’esplai a l’illa, federats al Grups d’Esplai de Mallorca (GDEM). L’impacte educatiu i social dels projectes i activitats que la Fundació Pere Tarrés realitza a Mallorca arriba actualment a unes 2.400 persones amb el suport de 26 treballadores i treballadors i 432 monitores i monitors dels grups d’esplai, que de forma voluntària acompanyen a infants i joves cada cap de setmana.