Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La mirada de l’infant, eix central d’una nova jornada de Petita Infància

La mirada de l’infant, eix central d’una nova jornada de Petita Infància

25.03.21

La mirada és una estratègia educativa amb un gran potencial i, sovint, queda relegada en detriment d’altres enfocaments. Precisament, amb l’objectiu de posar-la en valor, la 12a edició de la jornada de Petita Infància, organitzada per la Fundació Pere Tarrés, va tenir com a eix central la mirada a l'infant. La trobada, que va comptar amb la participació de 210 educadores, es va celebrar de manera virtual a causa de les restriccions sanitàries.

Sota el títol, ‘Mirada envers l’infant a l’escola bressol’, la jornada va ser dirigida i guiada per Clara Puigventós, de La Baula, i va tenir un clar enfocament pedagògic.

La mirada és una eina transformadora que tots tenim, però poques vegades fem servir de manera conscient. És per això que, partint d’aquesta premissa, la jornada va servir per reflexionar sobre quatre idees principals.

  • Com influeix la mirada de l’adult en els processos d’aprenentatge, autopercepció i autoconeixement dels infants?
  • Quins són els mecanismes i recursos que la mirada de les educadores retorna a l’infant?
  • Quins són els prejudicis personals i de l’equip d’educadores que intervenen en la mirada de l’infant?
  • Proposta d’estratègies per aprendre a mirar i veure l’infant per tal de potenciar-lo.

La jornada, defugint del to institucional d’edicions passades, va convidar a les assistents a preparar paper i llapis, i gaudir de la reunió en un entorn tranquil.

La trobada es va tancar amb el compromís de continuar amb aquestes propostes i bones pràctiques molt més enllà, en el dia a dia a l’escola.