Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

La Fundació Pere Tarrés participa en un projecte per combatre la solitud de la gent gran a través de la tecnologia

25.11.21

La Fundació Pere Tarrés ha participat en el projecte tecnològic Deleting Loneliness (Eliminant la solitud) que ha permès a la gent gran participar en experiències i activitats de forma remota i millorar així la seva comunicació amb l’entorn, a través d’unes pantalles de fàcil ús.

La Fundació ha impartit diversos tallers virtuals que han contribuït a la millora del seu sentiment de soledat no desitjada i al seu benestar personal, com ara una agenda de programació setmanal, tallers d’activitat física, espais de tertúlia i coneixença, reptes d’estimulació cognitiva i sensorial i propostes lúdiques, artístiques i culturals. Són activitats que més enllà de la seva temàtica persegueixen l’objectiu de generar vincles, promoure la connectivitat social de les persones aïllades i fomentar la millora del benestar emocional i físic

Deleting Loneliness, que ha estat desenvolupat per Cisco en col·laboració amb Mobile World Capital, NAE i  Ingesan, consisteix en un dispositiu de videoconferència optimitzat per a un ús molt simple, que permet que els usuaris amb restriccions de salut i mobilitat participin independentment en activitats com ara visitar museus, participar en tertúlies de diferents temàtiques, ser part d’un club de lectura per compartir opinions, fer bricolatge, seguir classes de cuina, però també contactar amb els nets o fer la compra de forma remota.

La novetat d’aquest projecte és l’enfocament en la usabilitat i la simplicitat per a la gent gran, la seguretat cibernètica i la privacitat, que permet compartir informació personal. Aquesta experiència pilot, ja finalitzada, ha permès validar que la tecnologia i la gent gran són fortes aliades si la tecnologia és capaç d’adaptar-se i personalitzar-se per convertint-se en una eina útil i de fàcil ús per a la gent gran.

En aquest vídeo (https://www.youtube.com/watch?v=TreUpCHv_WA), que compta amb la participació de la Coordinadora de Gent Gran de l’àrea d’acció social de la Fundació Pere Tarrés, Mariona Mercader, s’explica més a fons el projecte. En aquest sentit, Mercader declara que “des de la Fundació l’objectiu era contribuir a desenvolupar la part social en el projecte i poder incidir en diversos àmbits sensorials i d'estimulació de les persones grans, així com esbrinar què generava interès i per tant, l'augment d'ús de l'eina”.