Notícies

Celebrem la I Jornada d'interculturalitat, diversitat lingüística i immigració

Celebrem la I Jornada d'interculturalitat, diversitat lingüística i immigració

Comparteix la notícia

Etiquetes

24.04.18

La Fundació Pere Tarrés va organitzar dijous 19 d’abril la primera Jornada d’Interculturalitat, diversitat lingüística i immigració a l’Aula Magna de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés URL amb la intenció d’introduir dintre del debat públic els reptes socials i educatius en aquest àmbit. La trobada va permetre l’apropament de diferents veus autoritzades en la matèria per a compartir coneixements a partir de les seves pròpies experiències.

“La intenció [d’aquesta jornada] no és solucionar els problemes sinó posar a sobre de la taula diverses veus amb experiència en diferents àmbits de la multiculturalitat” va inaugurar el Dr. Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat i moderador de l’acte.

Després de la breu introducció del degà Rocha, la Sra. Laia de Balanzó, tècnica del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró, va iniciar la jornada parlant sobre immigració, diversitat cultural i plans d’acollida, exemplificant el discurs amb la feina realitzada a Mataró. Seguidament, el Dr. Francesc Xavier Vila, professor de la Universitat de Barcelona, va abordar el tema de la llengua com a eina funcional i el tractament de la diversitat lingüística: “Hem de saber gestionar la diversitat lingüística en aquesta nova idea de plurilingüisme”. Més tard, la Dra. Lena de Botton Fernández, professora de la Universitat de Barcelona, va obrir el diàleg sobre el paper de la dóna i la interculturalitat.

Per tancar la jornada es va organitzar una taula rodona per debatre sobre la interculturalitat a diversos àmbits d’intervenció social com l’àmbit educatiu, el lleure, les presons o l’adopció internacional. La taula estava formada pel Dr. Julio Zino Torrazza, professor de la Universitat de Barcelona; la Dra. Dolores López, comissionada d’immigració a l’Ajuntament de Barcelona; la Sra. Montserrat Sòria Bonich, investigadora de la Fundació Pere Tarrés i la Dra. Beatriz San Román, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’ànim d’aquesta iniciativa és celebrar una trobada anual en la qual debatre i posar en comú l’avanç en matèries socials i educatives de la interculturalitat, la diversitat lingüística i la immigració.