Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Amb quina de les dones que han fet història, et sents més identificada?

Amb quina de les dones que han fet història, et sents més identificada?

22.09.19

Com a entitat educativa que treballem amb infants i joves som conscients de la importància dels referents per als nois i noies a l’hora de conformar els seus valors, la seva identitat i la seva mirada del món. Hi ha més referents masculins que femenins en diversos àmbits com la ciència, la cultura, la política, etc. Certament, hi ha hagut poques dones reconegudes en aquests àmbits per manca d’oportunitats però, a més, les poques que hi ha hagut han estat poc visibilitzades.

Amb vocació de divulgar les seves aportacions i generar referents femenins en l’imaginari de les noves generacions, des de la Fundació Pere Tarrés hem elaborat aquest calendari per al curs 2019-2020 adreçat a l’àmbit educatiu com ara escoles, centres socioeducatius, centres d’esplai, famílies, etc.

Dotze dones que han fet història

El calendari dedica cadascun dels mesos de l’any a una dotzena de dones rellevants: Josefina Castellví, oceanògrafa, protagonitza el setembre; Anna Frank, autora del famós diari, l’octubre; Neus Català, supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück, el novembre; Mercè Rodoreda, escriptora catalana, el desembre; Clara Campoamor, política espanyola, el gener; Margarida Xirgu, actriu i directora de teatre, el febrer; Rosa Sensat, educadora, el març; Maria Montessori, pedagoga, l’abril; la científica Marie Curie, el maig; l’escriptora Rosalía de Castro, el juny; la matemàtica Ada Lovelace el juliol i Santa Teresa de Jesús, doctora de l’Església, l’agost.

Amb quina de les 12 dones que han fet història, et sents més identificat/da? Participa en aquest interactiu: https://forms.gle/2KrXkXqfptyJieUa7