Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
 • Avui han començat els casals d’estiu per a infants en situació vulnerable organitzats per la Fundació Pere Tarrés
 • Comparteix a les xarxes socials

Avui han començat els casals d’estiu per a infants en situació vulnerable organitzats per la Fundació Pere Tarrés

31.07.17

Aquest matí han començats els 13 casals d’estiu adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social a les ciutat de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Tarragona. Aquests casals estan promoguts a través de la Fundació Pere Tarrés i els infants estan derivats pels serveis socials municipals.

Als casals hi participaran 540 infants en situació de risc d’exclusió social becats per la Fundació Pere Tarrés a través de la seva campanya solidària Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies.. Els casal es realitzaran majoritàriament de dilluns a divendres de 9 a 15h. i combinaran activitats de lleure amb sortides i piscina.

El casal que es realitza a la ciutat de Barcelona està promogut des dels centres d’esplai i els centres oberts i diaris vinculats a la Fundació Pere Tarrés i es realitza a les instal·lacions de l’Escola Vedruna – Àngels al barri del Raval. Hi participen 70 infants que venen d’aquests centres d’esplai i també derivats dels serveis socials municipals. Els participants realitzen activitats, jocs i tallers al mateix espai de l’escola i els dimarts i dijous passaran tot el dia a la casa de colònies de La Conreria (Tiana) on gaudiran de la piscina i de jocs relacionats amb la natura.

Els casals que es realitzen a les localitats de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, i Tarragona són el resultat del treball conjunt de la Fundació Pere Tarrés amb els ajuntaments d’aquestes localitats. En aquest cas, han estat els mateixos consistoris els que han facilitat l’accés d’infants en situació vulnerable de la seva població al través del serveis socials municipals, conscients de d’importància que té per a aquests nens i nenes participar en aquestes activitats.

Per a aquests infants en risc d’exclusió social, aquests dies suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Viure experiències enriquidores com ara jugar amb altres nens i nenes de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu estructurat que els aporta seguretat i estabilitat, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones. A més, el mes d’agost és especialment complicat atès que molts d’ells no poden accedir als beneficis educatius i socials que comporten aquestes activitats en el seu creixement personal.

Inici casals socials 2017

La Fundació Pere Tarrés beca el casal d’estiu aquests infants gràcies a les donacions de diferents administracions públiques, entitats i de particulars a la seva campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies. Iniciatives com aquestes han demostrat que són una experiència educativa i d’integració social única i un espai ideal per suplir les mancances afectives, sanitàries, de desenvolupament i relacionals i contribuir al seu desenvolupament com a persones.

Activitats solidàries que es faran durant el mes d’agost

Durant el mes d’agost es realitzaran diverses activitats en poblacions diferent tenint en compte les necessitats dels infants:

 • Colònies socials a la casa de colònies Pare Artigues (Planoles, Ripollès) per a infants en risc d’exclusió social (segona quinzena de juliol).
 • Colònies socials a Mallorca per infants en situació de vulnerabilitat social.
 • Colònies socials per a infants en risc d’exclusió social a La Conreria dels centres oberts municipals que gestiona la Fundació Pere Tarrés i de nens i nenes procedents dels serveis socials de diversos ajuntaments (Badalona, Badia del Vallès, Collbató, Esplugues de Llobregat, La Llagosta, Mataró, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Olesa de Montserrat , Pineda de Mar, Premià de Mar, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Segarra, Terrassa i Tarragona).
 • 1 casal d’estiu per a infants en risc d’exclusió social al barri del Raval de Barcelona.
 • 1 casal d’estiu per a infants en risc d’exclusió social al barri del Poblenou de Barcelona.
 • 1 casal d’estiu per a infants en risc d’exclusió social al barri del Besós de Barcelona.
 • 1 casal d’estiu per a infants en risc d’exclusió social al barri de la Marina de Barcelona.
 • 5 casals d’estiu a la província de Barcelona per a infants derivats pels serveis socials municipals (Granollers, Montcada i Reixac, Sabadell i Hospitalet de Llobregat).
 • 1 casal d’estiu en col·laboració amb Càritas de Barcelona.
 • 2 casal a la ciutat de Tarragona per a infants derivats per serveis socials municipals.
 • 1 casal a la ciutat de Tarragona per a infants amb necessitats educatives especials derivats pels serveis socials municipals.

Campanya solidaria Ajuda’ls a créixer

En total, 4.500 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés, un 12% més que l’estiu anterior. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials i l’Obra Social de La Caixa a través del programa Proinfància, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

La principal característica tant de les colònies com dels casals és que les famílies dels participants han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques per la seva inscripció. El cost econòmic anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés a través de la campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies i amb el suport del voluntariat dels centres d’esplai federats.

Durant l’estiu anterior, es van becar 4.036 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques que van participar en 9.946 activitats de lleure. Una xifra que ha augmentat un 345% en els darrers set anys. De fet, entre el 2010 i el 2016 la Fundació ha becat les activitats de lleure de 17.262 infants

Enguany, quan la Fundació Pere Tarrés celebra el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, més de 20.000 infants estan participant en les seves colònies i casals d’estiu, constituint l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb prop de 200 centres d’esplai.