Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Els infants de 0 a 3 anys inicien el curs a l’escola bressol

07.09.18

Les 24 escoles bressol portades per la Fundació Pere Tarrés obren les portes aquest setembre per atendre prop de 2.000 infants de 0 a 3 anys. La Fundació està convençuda de la importància de l’educació en la petita infància malgrat no tingui caràcter obligatori.

El mes de setembre marca l’inici del curs escolar per tots els ensenyaments obligatoris d’entre els sis i setze anys. Malgrat que el primer cicle d’educació infantil no tingui caràcter obligatori, la Fundació està convençuda que l’escolarització de la petita infància infants té una funció educativa clau en els primers anys de vida.

L’índex d’escolarització dels infants de 0 a 3 anys a Catalunya és del 44,2%, tenint en compte tant els centres públics com els privats. Durant l’etapa en què un infant assisteix a l’escola bressol el seu cervell abasta aproximadament els dos terços de la mida definitiva i evoluciona a un ritme molt més accelerat del que ho farà posteriorment. Per aquesta raó, en aquest període l’aprenentatge emocional dels infants és clau i el seu impacte és molt profund. Seguint aquesta línia pedagògica, la Fundació Pere Tarrés concep l’espai de l’escola bressol com un espai que doni seguretat i confiança als infants, un lloc en el que puguin desenvolupar les seves capacitats sensorials, motrius i emocionals.

La Fundació Pere Tarrés atén 1.937 infants en un total de 24 escoles bressol, 15 de titularitat municipal amb una gestió integral per part de la Fundació i 9 a les que dóna suport, totes amb un denominador comú: l’infant com a centre del projecte educatiu. El model d’escola bressol inclusiva parteix de la mirada holística de l’infant i les seves circumstàncies i es fonamenta en els Drets de la Infància que es recullen en la Declaració i la Convenció dels Drets dels Infants.

Aquest és el segon curs escolar en el que s’aplica el model d’escola bressol inclusiva establert per experts de l’Hospital Sant Joan de Déu, de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i Esport Blanquerna-URL i la Fundació Pere Tarrés, a través de l’expertesa en intervenció del Departament de Petita Infància i el coneixement acadèmic de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. La finalitat del model d’escola bressol inclusiva és garantir l’educació i la convivència de tots els infants i famílies atenent a les seves diversitats i necessitats específiques.

1er dia Escola Bressol Els Pins (Sta. Perpètua de la Mogoda)