Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La Covid-19 i la qualitat de vida de les persones cuidadores
  • Comparteix a les xarxes socials

La Covid-19 i la qualitat de vida de les persones cuidadores

13.05.20

Des del Departament de Consultoria i Estudis (CiE) de la Fundació Pere Tarrés s’ha engegat una nova onada en la recerca sobre la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals. L’estudi, finançat pel Ministerio de Sandidad, Consumo y Bienestar Social, pretén que sigui d’utilitat per conèixer si la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals millora quan reben algun servei o prestació econòmica de la llei de Dependència. Al mateix temps, vol descobrir i posar sobre de la taula l’impacte que està tenint la crisi de la Covid-19 en aquest col·lectiu.

La recerca està en plena fase de recopilació de dades i des de CiE s’ha posat en marxa un qüestionari per poder arribar al major nombre de persones cuidadores no professional. L’objectiu és tenir una radiografia el màxim acurada possible de la situació i l’experiència d’aquest col·lectiu. La informació obtinguda serà absolutament confidencial i s’utilitzarà únicament amb finalitat científica i en cap cas podrà identificar-se a les persones que responguin el qüestionari ni les seves respostes.

Qüestionari en tres blocs

En el primer bloc de l’enquesta es pregunta per les seves característiques i condicions de vida personals per poder fer una anàlisi de les diverses situacions en què es poden trobar les persones cuidadores. En el segon, es fa referència a les característiques de la persona cuidadora, la seva relació amb la persona de qui es te cura i si es rep algun tipus de prestació econòmica. Per acabar, en el tercer i l’últim bloc, s’inclouen preguntes específiques sobre la qualitat de vida i l’estat emocional de la persona cuidadora.

Si vols participar a l'enquesta, clica aquí