Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Infants i adolescents de Sabadell aprenen hàbits d’alimentació saludable i a cuinar durant el mes d’agost
  • Comparteix a les xarxes socials

Infants i adolescents de Sabadell aprenen hàbits d’alimentació saludable i a cuinar durant el mes d’agost

10.08.17

Un total de 160 infants i adolescents de Sabadell participaran durant el mes d’agost en casals i tallers on se’ls ensenyaran hàbits d’alimentació saludable i, els més grans, també aprendran a cuinar receptes equilibrades nutricionalment. Aquests casals formen part del dispositiu que l'Ajuntament de Sabadell posa en marxa des de fa tres estius per garantir l’alimentació infantil durant el període de vacances escolars.

Actualment hi ha sis casals, tres per a infants i tres per adolescents. Ahir, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, van visitar dos dels casals que s’organitzen per a adolescents a l’Institut Jonqueres de la Plana del Pintor i a l’Escola Alcalde Marcet de Can Puiggener. Com destaca Gabriel Fernández “els casals que fem per adolescents tenen un caràcter més formatiu ja que aprenen a cuina, se’ls ensenya a fer receptes saludables i se’ls inculquen hàbits alimentaris saludables”. L’objectiu és que, un cop a casa, facin reforç d’allò après amb les seves famílies. Tot i la voluntat formativa vers els joves, el casal també és un espai lúdic on els participants aniran a la piscina i faran sortides, jocs i tallers en el marc de l’educació en el lleure.

En finalitzar els casals, els adolescents que hi participen s’emportaran a casa un receptari amb les receptes que han elaborat durant aquestes tres setmanes d’activitat. Gemma Andreu, coordinadora de Programes Educatius de la Fundació Pere Tarrés, explica que “les receptes que aprenen estan dissenyades perquè siguin saludables i garantir l’equilibri nutricional, però també es fomenta que ells mateixos facin propostes o adaptacions seguint els seus gustos o les seves tradicions culinàries”.

Els casals estan finançats íntegrament per l’Ajuntament de Sabadell i els infants i joves estan derivats a través dels Serveis Socials del mateix consistori. La Fundació Pere Tarrés gestiona dos d’aquests casals per a joves entre 12 i 16 anys.