Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • L'alberg de la Fundació Pere Tarrés acull persones amb risc d'exclusió social
  • Comparteix a les xarxes socials

L'alberg de la Fundació Pere Tarrés acull persones amb risc d'exclusió social

07.10.21

La Fundació Pere Tarrés és una entitat social que es preocupa per atendre les necessitats de les persones, especialment, aquelles que estan en situació vulnerable.

En un moment de necessitat social com va ser la pandèmia i amb les instal·lacions de l’alberg Pere Tarrés tancades, vam atendre la petició que ens va fer l’Ajuntament de Barcelona de poder acollir en les nostres instal·lacions persones en situació d’exclusió social.

Aquest és un servei que promou l’Ajuntament de Barcelona i que gestiona l’equip d’educadors de l’entitat Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) en col·laboració amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona. La Fundació Pere Tarrés posa a disposició de l’Ajuntament de Barcelona i l’ABD les seves instal·lacions (llits, lavabos, cuina, menjador).

Aquesta activitat d’acollida que està realitzant la Fundació Pere Tarrés per l’Ajuntament de Barcelona és una activitat temporal, que està previst que finalitzi quan millori la situació de pandèmia. També l’Alberg Pere Tarrés, que va ser el primer Alberg de Joventut de Barcelona, té la voluntat de continuar en el futur amb la seva activitat de ser lloc de trobada de joves que venen a visitar la ciutat.

No ens costa que hi hagi hagut cap incidència amb els actuals usuaris/àries de l'alberg.

En tot cas, estem convençuts que administracions, entitats i ciutadania hem d’estar units per a un objectiu comú que és la cura i l’acompanyament de les persones amb més dificultats per aconseguir una societat més justa i cohesionada.