Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

La Fundació Pere Tarrés renova el seu Patronat amb Enric Crous com a president

08.10.19

L’empresari barceloní Enric Crous és el nou president del Patronat de la Fundació Pere Tarrés, substituint al que havia estat president des de l’any 2003, Antoni Millet. L’entitat ha renovat recentment el Patronat, el seu principal òrgan de govern, que durant els propers quatre anys estarà integrat per una combinació de noves incorporacions i persones que ja n’havien format part en el període anterior. Crous, una persona molt compromesa amb el teixit empresarial i associatiu del país, és membre del Patronat de la Fundació des del 2011 i des del 2015, ostenta el càrrec de vicepresident de l’entitat.

Enric Crous (Barcelona, 1947), és un reconegut empresari català. Actualment combina el seu nou càrrec a la Fundació amb la de president del consell de govern de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Fundació Catalunya Cultura. Llicenciat en enginyeria química a la Universitat de Barcelona, va completar els seus estudis amb un Màster en Economia i direcció d'empreses a l'IESE. Al llarg de la seva extensa trajectòria professional i associativa, també ha estat vicepresident i responsable de Relacions Institucionals de l'associació Amics de la Rambla de Barcelona i directiu en empreses i organitzacions empresarials com Mercabarna, Cacaolat, Fira de Barcelona o el grup Damm. Al 2014 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la promoció “del mecenatge i el patrocini empresarial, contribuint destacadament al foment de diverses manifestacions culturals i esportives, del fet casteller i, molt especialment, del món de la música”.

El càrrec de patró de la Fundació Pere Tarrés és honorífic i sense compensació econòmica. La proposta de president, així com de la resta de càrrecs, recau en els membres del Patronat. L’elecció és després comunicada al Cardenal Arquebisbe de Barcelona per al seu nomenament.

La funció del Patronat de la Fundació Pere Tarrés és vetllar pel compliment de la missió i finalitats establertes en els estatuts de l’entitat, tot assegurant la seva sostenibilitat. El Patronat es reuneix de forma bimensual amb l’objectiu de contrastar els diferents programes de la Fundació, suggerir noves línies d’activitat i orientar en qüestions com els pressupostos, el tancament econòmic i en documents com l’Ideari, el Codi ètic, el Pla estratègic institucional o reflexions que es fan sobre perspectives de futur. Alguns membres del Patronat donen suport també en la recerca de recursos econòmics, en la representació institucional, orientant la direcció o facilitant relacions d’interès per a l’entitat.

Actualment, el Patronat està composat per les següents onze persones procedents de l’àmbit acadèmic, social, empresarial i religiós: Sr. Enric Crous i Millet (President), Sra. Núria Basi i Moré (Vicepresidenta), Dra. Begoña Román i Maestre (Vocal), Sr. Christian Terribas i Sala (Secretari), Pare Enric Puig i Jofra, SJ. (Consiliari), Sr. Antoni Millet i Abbad (Vocal), Sra. Anna Sansalvadó i Alsina (Vicesecretària), Sra. Chelo Tonijuan i Pujol (Vocal), Sr. Manel S. Bernades i Eroles (Vocal), Sr. Pere Rifà i Pujol (Vocal) i Sr. Constantí Serrallonga i Tintoré (Vocal).