Notícies

La transparència i les bones pràctiques de la Fundació Pere Tarrés, reconegudes amb el segell de la Fundació Lealtad

La transparència i les bones pràctiques de la Fundació Pere Tarrés, reconegudes amb el segell  de la Fundació Lealtad

Comparteix la notícia

Etiquetes

14.06.22

La Fundació Pere Tarrés rep el segell “ONG Acreditada” de la Fundació Lealtad que reconeix que compleix amb els nou punts de  transparència i les bones pràctiques en la seva funció per atendre a infants, adolescents i joves de famílies en situació de vulnerabilitat.

En el seu informe, la Fundació Lealtad, institució independent i sense ànim de lucre, destaca que la Fundació Pere Tarrés centra els seus esforços en la missió que s’ha marcat. “Totes les activitats i projectes que realitza l'entitat, l'àmbit geogràfic en què es desenvolupen i els beneficiaris als quals es dirigeixen estan alineats amb els fins estatutaris”, es precisa a l’informe.

Entre altres coses, també, ressalta que existeix un pla pels exercicis i activitats de les àrees, així com un procediment de control i seguiment d’aquestes accions i dels seus beneficiaris. A més, exposa que hi ha un òrgan de govern que analitza els resultats obtinguts amb els objectius planificats i, en el cas que divergeixin, es plantegen mesures correctores.

D’altra banda, el document subratlla que la Fundació Pere Tarrés informa de les seves relacions, que es basen en un procediment transparent que mostra els propòsits de les parts implicades. També, detalla en què es destinen els fons rebuts, així com del desenvolupament i els resultats de les activitats, projectes i serveis finançats.

“Un any més, la Fundació Lealtad reconeix la nostra feina amb aquest segell. Això és una demostració que, des de sempre, el rigor, la professionalitat i la transparència són els pilars que han caracteritzat l’activitat de la Fundació Pere Tarrés”, ha ressaltat el director general de l’entitat, Josep Oriol Pujol.

 

Plus de confiança al donant

El 2015 és el primer any que la Fundació Pere Tarrés va rebre aquesta distinció de la Fundació Lealtad, cosa que la va convertir en una de les primeres entitats d’Espanya en assolir aquest reconeixement. El segell “ONG Acreditada” té una vigència de dos anys i, des de llavors, l’ha renovat ininterrompudament. Aquest dona un plus de confiança per al donant,  a qui li garanteix que la Fundació Pere Tarrés és transparent i empra bones pràctiques en la seva gestió.

Així doncs, aquest segell és un distintiu únic a Espanya que ajuda els donants a reconèixer de forma clara i senzilla a aquelles ONG que compleixen amb les seves exigències i són eficaces en la gestió. Per tant, gràcies a aquest segell, els donants sabran que la Fundació Pere Tarrés centra els seus esforços a les àrees en es quals té experiència.

Des del 2001, la Fundació Lealtad analitza la transparència i les bones pràctiques de les fundacions i Organitzacions No Governamentals (ONG). Des de llavors, ha acreditat 218 ONG, entre elles, la Fundació Pere Tarrés.