Notícies

S’ha duplicat el volum de joguines rebudes en el marc de la campanya de Nadal de la Fundació Pere Tarrés

S’ha duplicat el volum de joguines rebudes en el marc de la campanya de Nadal de la Fundació Pere Tarrés

13.01.22

Un any més la Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa la seva tradicional campanya de Nadal de recollida de joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Durant les festes nadalenques, persones a títol individual i també un gran nombre d’empreses i institucions han col·laborat en la campanya fent entrega de centenars de jocs i joguines molt diverses, des d’altaveus fins a llibres infantils. S’ha calculat que gràcies a les donacions de particulars i empreses, el volum de joguines rebut ha estat el doble que el de l’any passat. D’aquesta manera, més de 1.250 infants que assisteixen cada tarda als centres socioeducatius que gestiona la Fundació Pere Tarrés per a nens i nenes en situació vulnerable se’n podran beneficiar.

Totes les joguines recollides han estat classificades i repartides entre 14 dels 35 centres oberts i socioeducatius adherits a la Xarxa de Centres Socioeducatius (XACS) de la Fundació Pere Tarrés, en funció de les demandes prèvies que els responsables han fet segons les edats dels infants, adolescents i joves. Un cop les joguines arriben als centres, cadascun escull la manera més adient per repartir-les. Hi ha vegades que els responsables opten per lliurar-les als pares dels infants i que, per tant, siguin els Reis o el Pare Noel qui els deixin els regals a cada casa. Una altra possibilitat habitual és organitzar una gran festa i que sigui el mateix centre socioeducatiu qui faci entrega dels regals als infants, fent també partícips a les famílies. En la mateixa línia, hi ha centres que organitzen un tió els dies previs de les vacances de Nadal per regalar les joguines.

Enguany les empreses i institucions que han participat en la campanya han estat les següents: Abacus Cooperativa, Club Súper 3/TV3, Cosmocaixa, Deloitte, ESIC, Fundació Barça, Hotusa, Joguines sense fronteres d’Igualada, Kids&Us de l’Hospitalet Centre, Kids&Us de Sant Andreu de la Barca, Mapfre, Naturitas, Suma Capital i Uriach. La XACS de la Fundació Pere Tarrés aplega a 35 centres socioeducatius.

La XACS de la Fundació Pere Tarrés aplega a 35 centres socioeducatius. En total, acullen uns 4.000 infants en risc d’exclusió social cada tarda a la sortida de l’escola. Arran de la crisi econòmica i social generada per 2 anys de pandèmia a causa del covid-19, la situació d’aquests infants i les seves famílies s’ha agreujat més que mai. Molts pares i mares han perdut les seves fonts d’ingressos o han vist com empitjoraven les seves condicions laborals, fet que ha generat problemes per aconseguir recursos per cobrir necessitats tan bàsiques com la higiene, l’alimentació o l’educació dels infants. 

En aquest sentit, un 33,4% dels infants i joves a Catalunya viu en situació de pobresa, una dada que ha crescut un 33% a causa de la Covid-19, segons dades de l’Enquesta de Condicions de Vida de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Per tant, moltes d’aquestes famílies, que com s’ha dit no tenen algunes de les seves necessitats bàsiques cobertes, tampoc tenen recursos per comprar joguines per Nadal o Reis. D’aquí la importància d’aquesta campanya que engega cada any la Fundació Pere Tarrés, conscient que jugar i il·lusionar-se amb les tradicions nadalenques forma part del desenvolupament psicosocial de l’infant.