Notícies

El projecte Menja Llibres apropa la lectura a 260 infants del Districte de Nou Barris a través d’activitats de lleure i joc

El projecte Menja Llibres apropa la lectura a 260 infants del Districte de Nou Barris a través d’activitats de lleure i joc

Comparteix la notícia

Etiquetes

Famílies  
Infància  

31.05.22

Aquest dissabte passat a l’Ateneu Popular de Nou Barris es va celebrar l’acte de cloenda del projecte Menja Llibres, un programa de foment de la lectura que es va desenvolupar durant tot el curs en 30 centres educatius públics de 12 barris de la ciutat, i en el qual hi han participat 480 infants de 2n i 3r de primària. Al Districte de Nou Barris la Fundació Pere Tarrés ha estat l’encarregada de coordinar el pla, que s’emmarca en el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona i que impulsen l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Foment de Ciutat, l’Institut de Cultura de Barcelona, Biblioteques de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i els diferents districtes. Només a les escoles de Nou Barris hi han participat al voltant de 260 infants.

 L’objectiu del Menja Llibres és fomentar el gust per la lectura en infants en les etapes incipients d’aprenentatge a través del lleure i el joc. Durant tot el curs, a partir d’un seguit d’activitats lúdiques, visites i jornades formatives vinculades amb la lectura, dinamitzades per un equip de monitors/es i educadors/es, els infants han pogut gaudir d’experiències i aprenentatges que els han acostat a la literatura, la lectura i la comprensió escrita i oral. Però el projecte va molt més enllà del foment de la lectura i ha ofert també als infants un espai de lleure fora de l’horari escolar que ha afavorit la conciliació familiar, la igualtat d’oportunitats i l’equitat, a més d’oferir orientació pedagògica a les famílies i donar a conèixer les biblioteques i el teixit associatiu de barri.

 A més, durant el curs cada tarda els infants participants en el projecte han pogut gaudir d’un berenar saludable gratuït, gràcies a la col·laboració amb la parada de fruita del Mercat de la Montserrat de Nou Barris i la Fundació Pare Manel.

L’acte de cloenda va ser un esdeveniment festiu on van assistir les famílies que van participar en el projecte, representants de l’equip educatiu de les escoles i els principals referents de les entitats impulsores. Seguint l’esperit del projecte, l’acte va estar protagonitzat per la literatura i l’art, a través de les actuacions de la conta-contes Sherezade Bardají i del mag David València.