Notícies

El 92% dels infants que participen en programes de reforç escolar milloren els resultats acadèmics

El 92% dels infants que participen en programes de reforç escolar milloren els resultats acadèmics

Comparteix la notícia

06.11.15

Més del 90% dels infants que han participat en el programa de reforç escolar de la Fundació Pere Tarrés durant el curs 2014/2015 consideren que han millorat els seus resultats acadèmics a l’escola. Així ho conclou l’estudi realitzat a uns 200 infants d’entre 10 i 12 anys de 30 centres educatius.

El programa de reforç escolar de la Fundació Pere Tarrés està format per diversos blocs d’aprenentatge en els que es treballen diferents aspectes: per una banda, els infants aprenen tècniques d’estudi, com gestionar el temps o com cercar la informació adient, i per l’altra, es realitza un treball integral de l’infant, la gestió emocional, les competències socials i les habilitats personals.

La Fundació Pere Tarrés, amb més de 50 anys d’experiència en el camp de l’educació organitzant activitats i programes per a escoles, entitats, administracions i altres col·lectius, va iniciar aquest projecte amb la finalitat d’afavorir l’aprenentatge i el rendiment dels infants, especialment en situacions de desavantatge escolar per raons personals, socials o culturals així com contribuir en el desenvolupament integral dels infants, facilitant un procés d’empoderament educatiu i personal.

Millora en l’adquisició d’hàbits d’estudi i les competències socials

L’informe destaca que el 92% dels infants enquestats consideren que el programa de reforç escolar els ha fet millorar els seus resultats a l’escola. Els nens i nenes afirmen que els ha ajudat a millorar en aspectes relatius als deures com aprendre a fer-los millor, anotar-los a l’agenda o portar-los fets a l’escola. Altres aspectes que també els infants han vist millorar notablement és saber quines tasques han de fer per tal de preparar treballs i exàmens, així com planificar i organitzar-se per estudiar.

D’altra banda, l’informe constata que treballar conjuntament amb altres companys i companyes és el que més agrada als infants.

Els educadors/es consideren que el 93% dels infants han millorat de forma significativa en relació als hàbits d’estudi, i un 73%, les competències socials, seguidament de les relacions interpersonals entre els companys/es (67%), el pensament crític (57%), l’autoestima i el control emocional (47%).

Els resultats de l’informe s’han extret de les enquestes realitzades als educadors/es i als mateixos infants sobre el grau d’adquisició d’habilitats i competències assolit durant el programa, des de setembre del 2014 fins juny del 2015. El projecte compta amb el finançament del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat procedents del fons de l’IRPF de la casella de “altres finalitats socials” de la declaració de la renda.

Aquest programa s’emmarca dins de les iniciatives de la Fundació Pere Tarrés destinades a combatre el fracàs escolar per tal de millorar la igualtat d’oportunitats d’infants i joves a través de l’educació. En aquest sentit, en els 22 centres socioeducatius vinculats a la Fundació a on assisteixen uns 2.500 nens i nenes en situació vulnerable cada tarda també es realitza reforç educatiu, paral·lelament al treball de les competències socials de l’infant, la seva intel·ligència emocional i la família. Justament, durant el curs 2014-15 es va posar en marxa una avaluació d’impacte del programa de reforç educatiu per mitjà de l’eina Valora, de la Fundació Pere Tarrés, que permetrà identificar l’impacte de la intervenció dels centres oberts i diaris a mig termini.