Notícies

Responsables de centres d’esplai participen en un programa per aprofundir en l’educació, l’espiritualitat i l’acció social

Responsables de centres d’esplai participen en un programa per aprofundir en l’educació, l’espiritualitat i l’acció social

Comparteix la notícia

Etiquetes

Monitors  

Recursos

Fotografies de la trobada

18.02.19

“Fer de monitor vol dir venir a servir, no a ser servits”, deia Ramon M. Serchs, monitor, mestre i capellà de la diòcesi de Solsona. Una dedicació, la dels monitors i monitores d’esplai, que aquest cap de setmana han pogut revisar 11 persones que han format part o que encara estan vinculats com a responsables de centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Sota el marc incomparable del Monestir del Poblet, els participants del programa Ramon M. Serchs han pogut gaudir d’un temps pausat i de qualitat que els ha servit per rellegir, compartir i vivenciar els tres pilars que han estat clau en la seva època en l’esplai: l’educació, l’espiritualitat i l’acció social.

Des de la nit del divendres 15 fins a la tarda del diumenge 17 de febrer, els assistents han participat en dinàmiques, xerrades, moments de reflexió i de compartir experiències que els ha permès aprofundir en el seu projecte vital i de valors, i conèixer noves eines per treballar de forma autònoma aquesta recerca interior i desenvolupament personal.

La dinamització de la trobada ha estat a càrrec de membres de Cristianisme i Justícia, sempre guiats per la paràbola del bon samarità. Així, el primer moment de reflexió es va dedicar a recordar en la vida de cadascun dels assistents aquelles persones que els havien acompanyat en aquest trajecte i inspirat amb la seva entrega, exemple de vida, dedicació, despertant el desig de posar-se al servei dels altres. Un servei que s’ha formalitzat durant els caps de setmana i les colònies, casals d’estiu, campaments o rutes, fins a transformar totalment a les persones, tant als monitors mateixos com als infants i joves que han acompanyat en el seu procés de creixement personal, a les famílies i els entorns dels quals han format o encara formen part. 

Aquesta és la primera edició d’aquest programa que des del MCECC-Fundació Pere Tarrés s’ha volgut que portés el nom de Ramon M. Serchs en reconeixement a una de les persones que ha estat clau en el món de l’esplai i també va ser autor de diverses publicacions, de les que destaquen els “Pren-te Temps” on s’hi recullen pregàries i textos per viure l’espiritualitat.