Notícies

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Tennis Barcelona impulsen un programa per apropar el tennis a infants en situació vulnerable

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Tennis Barcelona impulsen un programa per apropar el tennis a infants en situació vulnerable

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  

14.02.22

Quaranta  infants i joves dels centres socioeducatius Poble-sec i Poblenou de Barcelona han començat a participar aquest mes de febrer en el programa “Tennis amb valors”, impulsat per la Fundació Tennis Barcelona i la Fundació Pere Tarrés. Aquest projecte pretén apropar el tennis als infants en risc d’exclusió que la Fundació acompanya als seus centres socioeducatius.

El programa ha arrencat aquests dies a Poblenou i a Poble-sec i  les primeres sessions han permès que aquests nens i nenes puguin gaudir un cop per setmana de classes guiades per monitors del Club Tennis Barcelona al mateix centre socioeducatiu al qual assisteixen cada tarda. En aquestes sessions hi participen un total de 40 infants, 10 infants a Poblenou i 30 a Poble-sec, d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys.

La primera sessió va tenir lloc el darrer 1 de febrer al centre socioeducatiu del Poblenou. Abans de la classe, es va fer entrega d’una bossa personalitzada amb el nom de cada infant. A l’interior de la bossa, cada nen i nena hi podia trobar una samarreta i un buff. A part del regal, també es va lliurar a cada nen i nena una raqueta perquè poguessin començar a practicar. Un cop entregats els obsequis, els nens i nenes del centre van poder participar d’una sessió de tennis que els va permetre apropar-se a aquest esport, conèixer els seus valors i gaudir de la pràctica esportiva amb els seus companys i companyes.

La pràctica esportiva fora de l’aula és molt important per potenciar les relacions entre els infants i perquè aquests puguin desenvolupar i potenciar competències que després els hi serveixin per la vida i la feina, com ara el treball en equip, l’autoconeixement i la disciplina. En aquest sentit, Rafael Ruiz de Gauna, director de la Xarxa de Centres Socioeducatius i director de Relacions Institucionals de la Fundació Pere Tarrés, destaca que aquest programa “és un regal per a aquests nens i nenes”.

El propòsit de “Tennis amb valors” és “fomentar l’esport i el lleure entre els infants en situació vulnerable com a via per potenciar valors educatius com l’esforç, l’autonomia, el respecte, la responsabilitat i l’autoestima”, que són aspectes clau en el “procés de creixement i desenvolupament de qualsevol infant”, segons va assenyalar Jordi Cambra, president de la Fundació Tennis Barcelona, durant la presentació.

Els centres socioeducatius de Poblenou i Poble-sec són dos dels 35 centres adherits a la Fundació Pere Tarrés a Catalunya i a les Illes Balears i són espais dedicats al reforç escolar i al lleure educatiu per a nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat.