Notícies

La Facultat Pere Tarrés-URL distingeix els millors expedients dels Graus en Educació Social i Treball Social

La Facultat Pere Tarrés-URL distingeix els millors expedients dels Graus en Educació Social i Treball Social

Comparteix la notícia

06.09.16

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL ha lliurat aquest matí les distincions a l’excel·lència acadèmica a Laia Cunill, millor expedient del Grau en Treball Social, i a Jordi da Silva, millor expedient del Grau en Educació Social. A més del reconeixement acadèmic, la distinció inclou una beca per a poder cursar una formació de Màster o Postgrau a la Facultat Pere Tarrés-URL.

L’acte de lliurament ha tingut lloc a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, i a banda del degà de la Facultat, Paco López, també han volgut acompanyar als guardonats, la Vicedegana d’Ordenació Acadèmica, Genoveva Rosa, la Directora del Grau en Educació Social, Gisela Riberas i la Directora del Grau en Treball Social, Carme Fernández.

Els guardonats

Laia Cunill, 21 anys, graduada en Treball Social de la promoció 2015-16, ha rebut el diploma que acredita la seva excel·lència acadèmica en aquesta formació. Des de sempre havia tingut clar que volia fer alguna cosa relacionada amb l’àmbit social, tot i que no sabia que existia la professió de Treball Social. Va ser a través d’una amiga que sí coneixia la professió i l’àmbit del treball social per qüestions familiars que va arribar-hi i un cop descoberta va tenir claríssim que era al que es volia dedicar. Aquest any, gràcies a la beca per haver obtingut el millor expedient, començarà el Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària a la Facultat Pere Tarrés-URL.  Entre els seus plans de futur hi ha la possibilitat d’anar a treballar a Alemanya, on ja està buscant una feina que li permeti conèixer com és el sistema de servei socials alemany.

Jordi da Silva, 29 anys, graduat en Educació Social de la promoció 2015-16, ha rebut el diploma que reconeix la seva excel·lència acadèmica en aquesta titulació. Va estudiar Educació Infantil i va treballar uns mesos com a dinamitzador sociocultural amb infants. Allà, una companya de feina li va parlar de l’Educació Social i li va insistir en estudiar aquesta professió. Per curiositat, va investigar i llegir de què anava i va decidir matricular-s’hi. Aquest any també seguirà estudiant a la Facultat Pere Tarrés-URL el Màster Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència. Compaginarà els estudis amb la feina d’educador social al centre socioeducatiu Albert Espelt, federat a la Fundació Pere Tarrés. De fet, li agradaria fer el projecte de final de màster del centre socioeducatiu on treballa.

Premis Excel·lència Facultat Pere Tarrés-URL

Premi a l’excel·lència

Un premi que reconeix el millor expedient acadèmic podria sonar, en un primer moment, un contrasentit en una Facultat d’Educació Social i Treball Social. I és que l’exercici de l’acció social requereix més de la capacitat de la persona per saber actuar sobre la realitat, tot reflexionant-hi, que no pas d’una memorística excel·lent dels coneixements. Però com afirma el degà de la Facultat, Paco López “durant els 4 anys de grau els premiats han mostrat moltes coses més que capacitat d’estudi, com l’excel·lent posada en pràctica del coneixement i la connexió amb la realitat social” i afegeix que “malgrat que a la Facultat Pere Tarrés es treballi més per competències que per un bon expedient, el premi és un aval per als dos alumnes que han obtingut la distinció”.

Les pràctiques externes, un aprenentatge clau per als professionals de l´acció social

Les pràctiques externes són, de fet, un element clau en la formació que realitza la Facultat Pere Tarrés tenint en compte la dimensió pràctica que tenen aquestes dues professions. En total, uns 600 alumnes cursen els dos Graus d´Educació Social i Treball Social. Al final de la seva formació, aquests alumnes podran guanyar-se la vida promovent el canvi, el desenvolupament social i l´empoderament de les persones aplicant els principis de justícia social, drets humans i respecte a la diversitat.

L´Educació Social i el Treball Social són dues professions amb alts nivells d´inserció laboral. Així ho va constatar el 6è. Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés on es recull que un 86% dels alumnes que van finalitzar els seus estudis a la Facultat d´Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull durant el curs 2014-2015 ja s´han incorporat al mercat laboral.

La Facultat Pere Tarrés dóna continuïtat a l´escola d´assistents socials creada el 1932 que va ser la primera escola de Treball Social de l´Estat espanyol. Més de 80 anys després, la Facultat d´Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull s´ha convertit en el primer centre del Sistema Universitari Català en obtenir la certificació del Sistema de Garantia Interna de la Qualitat (SGIQ) per part de la agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).